OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Personal finance

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Personal finance

  Hier vindt u artikelen rond boeken over personal finance en estate planning. Van beleggen en investeren tot bitcoin en pensioen. Voor wie meer voordeel wil van zijn geld.
  40 resultaten
  preview
  Personal finance
  22 februari 2023
  Janneke van den Brink
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Financieel vrij’ vertelt Janneke van den Brink hoe ze binnen twee jaar financieel onafhankelijk werd en deelt ze haar zoektocht naar zingeving. In haar preview vertelt ze over haar boek.
  achtergrond
  Algemeen management
  8 februari 2023
  Bertrand Weegenaar
  8-12 minuten leestijd
  De toekomst inspireert filmmakers, science fiction auteurs, kunstenaars en game-makers. Innovaties als Web 3.0., metaverse en blockchain komen oorspronkelijk uit hun koker. Inmiddels zijn ze werkelijkheid gemaakt door ingenieuze techneuten en uitvinders. En daardoor worden ze steeds relevanter voor organisaties.
  boekenlijst
  Communicatie en media
  29 december 2022
  Managementboek Redactie
  Aan het einde van het jaar is het moment aangebroken om terug te kijken. We zetten de 25 bestverkochte boeken van 2023 hier op een rij. Dit zijn de boeken die iedereen gelezen heeft en die je niet mag missen.
  Interview
  Personal finance
  30 september 2022
  Bas Hakker
  5-7 minuten leestijd
  Met ‘Cashflow’ schreef Mark Soons een boek met handige financiële lessen voor ondernemers. Door slim geld weg te zetten en te beleggen krijg je veel meer grip op jouw financiën. Soons legt uit hoe je dat verstandig aanpakt.
  preview
  Personal finance
  1 september 2022
  3-4 minuten leestijd
  Als je de overheid mag geloven, mogen we steeds langer doorwerken, voordat we met pensioen mogen. Als ondernemer heb je nog een extra probleem: je bouwt geen pensioen op. Bovendien zorgen lockdowns en crisissen voor veel onzekerheid. Daarom ben ik gaan kijken naar manieren om meerdere inkomens te creëren, naast je standaardbaan of bedrijf. Met als doel je pensioenleeftijd drastisch te verlagen.
  preview
  Personal finance
  25 mei 2022
  3-4 minuten leestijd
  Na veertien jaar stopt het tv programma Uitstel van Executie. Nog steeds krijgt Eef van Opdorp, die budgetcoach was in het programma, mailtjes van wanhopige mensen, die door de bomen het bos niet meer zien. En berichten van kijkers die vertellen hoeveel ze geleerd hebben van Uitstel. Daarom schreef ze het boek ‘Gek van geld’.
  preview
  Personal finance
  17 maart 2022
  Marianne Bruijn
  3-4 minuten leestijd
  Ik gun vrouwen en mannen dezelfde kansen in het leven en in hun carrière, maar anno 2022 hebben we nog geen gelijkwaardigheid bereikt. Zowel in de politiek als in het bedrijfsleven en in de media, maar ook thuis domineert de masculiene cultuur en onbewust schikken velen van ons zich daarnaar.
  recensie
  Algemeen management
  22 december 2021
  Jan Hoogstra
  4-6 minuten leestijd
  Is ons huidige monetair systeem aan het einde van haar latijn? En is bitcoin de oplossing? In 'Ons geld is stuk - En waarom bitcoin de oplossing is' beschrijven Bert en Peter Slagter alle aspecten van de bitcoin. Zij houden een pleidooi voor bitcoin, maar schuwen zeker ook niet om de risico’s te benoemen.  
  recensie
  Personal finance
  15 juli 2021
  Margreet Noordanus
  2-3 minuten leestijd
  Samengevat: EenGoedLeven.nu - het boek van Cees Bol is een aanrader! Heel blij dat in dit boek op heldere en duidelijke wijze tal van tips en ideeën bij elkaar zijn gezet (in logische volgorde).
  preview
  Personal finance
  22 juni 2021
  Cees Bol
  3-4 minuten leestijd
  Een goed leven betekent voor iedereen iets anders. Hoe is dat voor jou? Heb jij al een goed leven of worstel je er dagelijks mee? Het is gemakkelijker dan je denkt om je leven te verbeteren. Om niet alleen meer geld te krijgen, maar ook meer vrije tijd én meer grip op je leven. Een preview door Cees Bol.
  interview
  Personal finance
  7 juni 2021
  Paul Groothengel
  5-7 minuten leestijd
  We polderen wat af in Nederland. Maar dat heeft bij het overleg tussen vakbonden en werkgevers slechte gevolgen voor onder andere jongeren, flexwerkers en vrouwen, schetst Martin Pikaart in Het polderkartel. Volgens de mede-oprichter van vakbond AVV heeft de FNV veel te veel macht.
  recensie
  Personal finance
  8 april 2020
  Patrick Davidson
  3-4 minuten leestijd
  Bitcoin Billionairs is het verbijsterende verhaal van de Winklevoss-broers die Marc Zuckerberg aanklaagden en vervolgens de eerste Bitcon-miljardairs werden. Patrick Davidon las het in een ruk uit.
  preview
  Personal finance
  30 maart 2020
  Boris van Hemmen
  4-5 minuten leestijd
  Dit boek geeft elke ondernemer of pensioenbelegger de kans om met zijn vermogen een degelijk pensioen op te bouwen. In deze preview licht Boris van Hemmen, de auteur, een tipje van de sluier.
  recensie
  Personal finance
  19 maart 2020
  Mylene Bouwman
  2-3 minuten leestijd
  Wist je al dat vrouwen vaak beter zijn in beleggen dan mannen? Toch goed om te horen als vrouw, al had ik het niet verwacht. ;) In het boek Blondjes Beleggen Beter legt Janneke Willemse je in 7 stappen uit hoe je zelf simpel (en succesvol) kunt starten met beleggen.
  preview
  Personal finance
  10 mei 2019
  Bernard Schols
  3-5 minuten leestijd
  Vergeet al die tranentrekkende series, romans en films; wie van echt onversneden drama houdt, haalt z'n hart op in het hedendaagse erfrecht. Voorkom ruzie bij de kist zoomt in op spraakmakende erfrechtelijke kwesties en laat zien wat je kunt doen om de geschetste problemen te voorkomen. Een preview.
  preview
  Personal finance
  14 januari 2019
  Ronald Buitenhuis
  2-3 minuten leestijd
  Hoe word je superrijk? Het antwoord vinden we in het nieuwe boek Superrijk in de lage landen van Jos van Hezewijk: heb het toeval aan je zijde, kom ter wereld in een superrijke of welgestelde familie, trouw een rijke man of vrouw, zit in media en speel handig in op mogelijkheden. Slimheid, een paar psychopathische trekjes en verdienen aan het vernietigen van mensen en natuur helpen ook. Overigens zijn superrijken ook niet te beroerd geld te verdienen met oplossing bieden aan problemen, zoals nu met de energietransitie.
  preview
  Personal finance
  13 november 2018
  Gert-Jan Lasterie
  3-5 minuten leestijd
  ‘Bitcoin is de valuta van criminelen. Het is een piramidespel dat meer energie vebruikt dan Tsjechië. Het is grootste bubbel sinds de tulpenbollenmanie.’ Deze meningen over Bitcoin en de achterliggende blockchaintechnologie klinken vast bekend.
  recensie
  Personal finance
  31 mei 2018
  Rene Veldwijk
  4-6 minuten leestijd
  Bij uitgeverij Lenthe Publishers is het boek 'Bitcoin en Blockchain, de ontregelende opmars van de cryptocurrencies' van tech-journalist Herbert Blankesteijn verschenen. Een bespreking.
  preview
  Personal finance
  29 mei 2018
  Herbert Blankesteijn
  3-4 minuten leestijd
  Financiële autoriteiten waarschuwen consumenten voor de koersrisico’s van bitcoin. Maar die risico’s zijn relatief en prima onder controle te houden.
  preview
  Personal finance
  3 januari 2018
  Geert Janssens
  3-5 minuten leestijd
  ‘Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet', zo beschreef Johan Cruijff ooit het mentaal proces dat nodig is om fouten te vermijden. Zowel als voetballer en analist was Cruijff niet de eerste de beste.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden