OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Personal finance

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Personal finance

  Hier vindt u artikelen rond boeken over personal finance en estate planning. Van beleggen en investeren tot bitcoin en pensioen. Voor wie meer voordeel wil van zijn geld.
  49 resultaten
  recensie
  Mens en maatschappij
  2 april 2024
  Freija van Duijne
  7-10 minuten leestijd
  Hoewel er al jaren veel geld wordt verdiend is de cryptowereld behoorlijk ondoorzichtig. Geld wordt gecreëerd en de waarde van cryptomunten en NFT’s leek jaren niet anders dan te kunnen groeien. Zeke Faux is in deze fantastische wereld gedoken en ontdekte de meest absurde verhalen. Hij schreef vervolgens het boek ‘Cryptomanie’.
  preview
  Economie
  23 januari 2024
  Koen De Leus
  3-4 minuten leestijd
  Volgens de auteurs van ‘De nieuwe wereldeconomie’ staan we op een kantelpunt in de geschiedenis. Vijf grote golven zullen de wereldeconomie overspoelen en leiden tot structureel hogere inflatie en rente. In de preview van hun boek geeft Koen De Leus een aantal handvatten om het hoofd boven water te houden en succesvol mee te surfen.
  preview
  Personal finance
  29 december 2023
  Frits Gubbels
  2-3 minuten leestijd
  ‘Cryptobeleggen voor beginners’ biedt een generieke basiskennis van beleggen, crypto én de markt om zelfstandig aan de slag te kunnen gaan met cryptobeleggen via één of meerdere grotere exchanges in Nederland. Frits Gubbels, de auteur, vertelt in zijn preview wat je van zijn boek mag verwachten. 
  recensie
  Personal finance
  30 oktober 2023
  Danny Mullenders
  3-5 minuten leestijd
  Door mijn interesse in hoe mensen hun persoonlijke vrijheid kunnen vergroten, kwam ik uit bij ‘Rijke pa, arme pa’. Ik had het al in 2018 cadeau gekregen van een goede vriend, toen ik met ondernemen begon. Onlangs pas las ik het. 
  preview
  Personal finance
  2 oktober 2023
  Erica Verdegaal
  2-3 minuten leestijd
  Altijd geld overhouden, nooit een miskoop en relaxter leven: droom jij daar wel eens van? Vast wel! Maar waarom blijft het bij dromen? Simpel: je bent een mens. Of preciezer: een consument in een verleidingsmaatschappij. Dat klinkt leuk, maar zorgt ook dat de halve wereld jouw zwakheden benut om je geld af te troggelen, vaak zonder dat je het doorhebt. Het is hoog tijd dat je zelf gaat bepalen wat je doet met je geld.
  recensie
  Personal finance
  21 augustus 2023
  Danny Mullenders
  4-5 minuten leestijd
  Janneke van den Brink schreef dit jaar het toegankelijke boek ‘Financieel vrij’ over hoe je je vrijheid kan vergroten door bewust, effectief en structureel met financiële middelen om te gaan.  
  recensie
  Personal finance
  11 augustus 2023
  Ineke Peters
  4-5 minuten leestijd
  Journalist Vincent Kouters hield zich tot vijf jaar geleden totaal niet met geld bezig. Hij gaf zo ongeveer uit wat er binnenkwam. Sparen, laat staan beleggen zag hij als iets voor rijkere en een ander soort mensen. Als theaterrecensent lag zijn interesse ook totaal niet in de financiële wereld. Toen erfde hij zesduizend euro van zijn oma en ging hij nadenken over een mooie bestemming voor dat bedrag. 
  recensie
  Personal finance
  2 augustus 2023
  Marthe Walter
  3-4 minuten leestijd
  Wellicht heb je geldgoeroe Ramit Sethi al voorbij zien komen in de Netflix serie ‘How to get rich’, waarin deze financieel expert mensen in de Verenigde Staten helpt om van hun geldproblemen af te komen. Er is ook een boek: ‘I will teach you to be rich’ is een praktische en bovendien pragmatische methode om een betere relatie te krijgen met jouw bankrekening, dat wat erin komt en dat wat eruit gaat.  
  boekenlijst
  Algemeen management
  6 juli 2023
  Managementboek Redactie
  In de eerste helft van 2023 stonden er 12 verschillende boeken op de felbegeerde Nummer 1 van de Managementboek Top 100. 6 van hen haalde ook deze toplijst: de 10 bestverkochte managementboeken van 2023 tot nu toe. Van januari tot en met juni.
  preview
  Personal finance
  22 februari 2023
  Janneke van den Brink
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Financieel vrij’ vertelt Janneke van den Brink hoe ze binnen twee jaar financieel onafhankelijk werd en deelt ze haar zoektocht naar zingeving. In haar preview vertelt ze over haar boek.
  achtergrond
  Algemeen management
  8 februari 2023
  Bertrand Weegenaar
  8-12 minuten leestijd
  De toekomst inspireert filmmakers, science fiction auteurs, kunstenaars en game-makers. Innovaties als Web 3.0., metaverse en blockchain komen oorspronkelijk uit hun koker. Inmiddels zijn ze werkelijkheid gemaakt door ingenieuze techneuten en uitvinders. En daardoor worden ze steeds relevanter voor organisaties.
  boekenlijst
  Communicatie en media
  29 december 2022
  Managementboek Redactie
  Aan het einde van het jaar is het moment aangebroken om terug te kijken. We zetten de 25 bestverkochte boeken van 2023 hier op een rij. Dit zijn de boeken die iedereen gelezen heeft en die je niet mag missen.
  Interview
  Personal finance
  30 september 2022
  Bas Hakker
  5-7 minuten leestijd
  Met ‘Cashflow’ schreef Mark Soons een boek met handige financiële lessen voor ondernemers. Door slim geld weg te zetten en te beleggen krijg je veel meer grip op jouw financiën. Soons legt uit hoe je dat verstandig aanpakt.
  preview
  Personal finance
  1 september 2022
  3-4 minuten leestijd
  Als je de overheid mag geloven, mogen we steeds langer doorwerken, voordat we met pensioen mogen. Als ondernemer heb je nog een extra probleem: je bouwt geen pensioen op. Bovendien zorgen lockdowns en crisissen voor veel onzekerheid. Daarom ben ik gaan kijken naar manieren om meerdere inkomens te creëren, naast je standaardbaan of bedrijf. Met als doel je pensioenleeftijd drastisch te verlagen.
  preview
  Personal finance
  25 mei 2022
  3-4 minuten leestijd
  Na veertien jaar stopt het tv programma Uitstel van Executie. Nog steeds krijgt Eef van Opdorp, die budgetcoach was in het programma, mailtjes van wanhopige mensen, die door de bomen het bos niet meer zien. En berichten van kijkers die vertellen hoeveel ze geleerd hebben van Uitstel. Daarom schreef ze het boek ‘Gek van geld’.
  preview
  Personal finance
  17 maart 2022
  Marianne Bruijn
  3-4 minuten leestijd
  Ik gun vrouwen en mannen dezelfde kansen in het leven en in hun carrière, maar anno 2022 hebben we nog geen gelijkwaardigheid bereikt. Zowel in de politiek als in het bedrijfsleven en in de media, maar ook thuis domineert de masculiene cultuur en onbewust schikken velen van ons zich daarnaar.
  recensie
  Algemeen management
  22 december 2021
  Jan Hoogstra
  4-6 minuten leestijd
  Is ons huidige monetair systeem aan het einde van haar latijn? En is bitcoin de oplossing? In 'Ons geld is stuk - En waarom bitcoin de oplossing is' beschrijven Bert en Peter Slagter alle aspecten van de bitcoin. Zij houden een pleidooi voor bitcoin, maar schuwen zeker ook niet om de risico’s te benoemen.  
  recensie
  Personal finance
  15 juli 2021
  Margreet Noordanus
  2-3 minuten leestijd
  Samengevat: EenGoedLeven.nu - het boek van Cees Bol is een aanrader! Heel blij dat in dit boek op heldere en duidelijke wijze tal van tips en ideeën bij elkaar zijn gezet (in logische volgorde).
  preview
  Personal finance
  22 juni 2021
  Cees Bol
  3-4 minuten leestijd
  Een goed leven betekent voor iedereen iets anders. Hoe is dat voor jou? Heb jij al een goed leven of worstel je er dagelijks mee? Het is gemakkelijker dan je denkt om je leven te verbeteren. Om niet alleen meer geld te krijgen, maar ook meer vrije tijd én meer grip op je leven. Een preview door Cees Bol.
  interview
  Personal finance
  7 juni 2021
  Paul Groothengel
  5-7 minuten leestijd
  We polderen wat af in Nederland. Maar dat heeft bij het overleg tussen vakbonden en werkgevers slechte gevolgen voor onder andere jongeren, flexwerkers en vrouwen, schetst Martin Pikaart in Het polderkartel. Volgens de mede-oprichter van vakbond AVV heeft de FNV veel te veel macht.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden