OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Persoonlijke effectiviteit
Hier vindt u artikelen rond boeken over efficiënter werken. Van Getting Things Done (GTD) en Pomodoro tot creativiteit. Alles voor professionals die meer wilen bereiken.
Pagina 87 van 2.057 resultaten
recensie
Persoonlijke effectiviteit
9 november 2009
Perry Oostrum
Of het nu in vergaderingen is, in de koffiecorner of vanaf een podium: presenteren is meer dan alleen inhoud uitspreken. Presenteren is non-verbaal en verbaal overtuigen, er voor zorgen dat de luisteraar na de presentatie anders doet of denkt dan doorvoor. Dat kan niet iedereen zomaar en toch is Ike Smitskamp, met 25 jaar ervaring als docent acteren, stem en Shakespeare, ervan overtuigd dat het wel is te leren. In 'Woorden laten spreken' heeft zij haar ervaring bijeengebracht en biedt ze de lezer een inkijk in de fijne kneepjes van het presenteren.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
5 november 2009
Rob van Nes
Wie net als ik gek is op een opgeruimd bureau waarop hooguit plaats is voor een enkel veel geraadpleegd boek, heeft er met Sander Schroevers' 'Taaltips voor de export' een verleiding bij. En dat zonder dat de vlag de lading echt dekt.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
3 november 2009
Stefan Nieuwenhuijsen
Ik ben geen snelle lezer! Tijdens mijn opleiding technische natuurkunde was dit geen enkel probleem. Lange, uniforme teksten waren uiterst zeldzaam en ik durf zelfs te stellen dat de gemiddelde fysicus daar enigszins allergisch voor is. Echter, ik ben sinds twee maanden werkzaam bij Adviestalent. In deze periode heb ik al gemerkt dat ik mezelf door aanzienlijke hoeveelheden tekst heen moet werken. Met deze hoeveelheden heb ik geen probleem, maar wel met de benodigde tijd. Met deze gedachte zocht ik een boek om mijn zakelijke leessnelheid te verhogen. Ik ben uitgekomen op het boek 'Lees!' van Jan-Willem van den Brandhof.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
3 november 2009
Annegreet van Bergen
3-4 minuten leestijd
Binnen een jaar de opvolger schrijven van een bestseller is geen eenvoudige opgave. Lichaamstaalexpert Frank van Marwijk doet met Manipuleren op je werk een poging. Of hij erin is geslaagd in zo’n korte tijd voor een volwaardige opvolger te zorgen, is de vraag.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
3 november 2009
Ilja Jacobs
2-3 minuten leestijd
In zijn boek 'De zeven eigenschappen van effectieve families' legt Stephen Covey uit hoe u zijn bekende 'zeven eigenschappen' toepast om uw familie effectiever te laten functioneren. Hiervoor begint u met een familiemissie. En dat is wel erg Amerikaans. Ik kan me weinig Nederlandse families voorstellen die een familiemissies gaan schrijven. Wat ik wél gedaan heb door dit boek, is opnieuw nadenken over wat wij als familie belangrijk vinden in ons gezin. Door daar de rust voor te nemen kwamen wij tot mooie gesprekken. En dat is voor mij dan ook de meerwaarde van dit boek.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
2 november 2009
Ilja Jacobs
2-3 minuten leestijd
Allerlei gebeurtenissen in uw omgeving zorgen ervoor dat u regelmatig met veranderingen geconfronteerd wordt. Hoe u met die verandering omgaat, bepaalt voor een groot deel of u die veranderingen als positief of negatief ervaart. In zijn boek 'Veranderen doe je zelf!' legt Tony Buzan uit hoe u een zo positief mogelijk resultaat uit veranderingen kunt halen. Alhoewel ik de achterliggende theorie begrijp, was dit boek voor mij niet echt een eye-opener. Hoewel het prettig leest en duidelijk is, vind ik het vooral een ander jasje voor de theorie over hoe om te gaan met veranderingen en er zoveel mogelijk uit te halen.
interview
Persoonlijke effectiviteit
2 november 2009
Annegreet van Bergen
3-5 minuten leestijd
Lichaamstaalexpert Frank van Marwijk schreef na Manipuleren kun je leren een tweede boek over manipuleren: Manipuleren op je werk, met de niets verhullende ondertitel ‘Hoe je collega’s, bazen en medewerkers naar je hand kunt zetten’. Een boek waarin hij aan de hand van concrete voorbeelden laat zien wat je met manipulatie op de werkvloer teweeg kunt brengen.
interview
Leiderschap
29 oktober 2009
Hans van der Klis
4-5 minuten leestijd
De prijs voor de mooiste boektitel van het jaar gaat in 2009 zonder twijfel naar Frank Schaper: Hoe je een geboren leider wordt. In dit boek beschrijft hij hoe hij als manager is beïnvloed door de striphelden uit zijn jeugd. Schaper houdt geen gratuit betoog, maar is bloedserieus: hij is er van overtuigd dat zijn ideeën en reflexen zijn beïnvloed door spiegelneuronen. M&L sprak even met de auteur.
achtergrond
Persoonlijke effectiviteit
23 oktober 2009
Walter van Hulst
7-10 minuten leestijd
recensie
Persoonlijke effectiviteit
19 oktober 2009
José Otte
2-3 minuten leestijd
Tony Buzan is de uitvinder van Mind Maps@ en 's werelds beroemdste autoriteit op het gebied van efficiënt breingebruik en leren. In dit 'hapklare' boek 'Mindmapping in weinig tijd' introduceert Buzan de principes, technieken en toepassingen van mindmappen, zodat we allemaal doeltreffend en succesvol kunnen worden.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
12 oktober 2009
Elly Lijnse
Op bepaalde punten in je leven maak je de balans op en je vraagt je af: Is dit nu echt wat ik wil? Hoe wil ik nu verder? In 'Passie is wie je bent' stelt Ludo Daems u de vragen om uit te zoeken wie u bent en waar u uw enthousiasme en passie vandaan haalt, zodat u kunt worden wie u werkelijk bent. Dit is een doe-boek waarin de auteur u vraagt om in actie te komen, na te denken en te reflecteren.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
9 oktober 2009
Maria Genova
2-3 minuten leestijd
'Misleid door toeval. Over de rol van geluk in de economie en het leven' is de prachtige en enigszins misleidende titel van het laatste boek van bestsellerauteur Nassim Nicholas Taleb. Wie een toegankelijk boek vol sappige anekdotes over de rol van geluk verwacht, komt bedrogen uit.
recensie
Algemeen management
7 oktober 2009
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Als Ali B. in De Wereld Draait Door met een exemplaar van 'De zeven eigenschappen voor succes in je leven' zit te wuiven, is een doorbraak naar het grote publiek nabij. En laat het dan maar aan de Coveys over om het concept verder uit te bouwen. In de aanloop naar de Kinderboekenweek verscheen een vertaling van De 7 eigenschappen van Happy Kids, geschreven door Sean Covey, zoon van Stephen R.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
2 oktober 2009
José Otte
4-5 minuten leestijd
In dit boek beschrijft Paul de Blot de managementcapaciteiten van Ignatius van Loyola, de oprichter van de Jezuïetenorde. Op basis van interviews die hij als het ware met van Loyola houdt, beschrijft hij de aanpak van Ignatius en hoe die ook uitermate doeltreffend kan zijn in deze tijd. 'Ignatius van Loyola als crisismanager' is een inspirerend boek wanneer u zinvol en zingevend wilt ondernemen, gericht op duurzaamheid en een betere wereld. Paul de Blot maakt in het boek de link met de mensen en de middelen van nu.
interview
Persoonlijke effectiviteit
1 oktober 2009
Ben Kuiken
9-13 minuten leestijd
85 jaar is hij inmiddels, maar dat weerhoudt Paul de Blot er niet van om nieuwe projecten te starten. Onlangs verscheen zijn boek over Ignatius van Loyola, de oprichter van de jezuïetenorde waartoe ook De Blot behoort.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
28 september 2009
Lees! Is een zeer waardevol boekje wat iedereen die wel eens leest en werkt, gelezen zou moeten hebben. Jan-Willem van den Brandhof geeft een groot aantal tips voor snellezen die voor velen zeer waardevol zijn. Zeker in een tijd waarin er steeds meer informatie beschikbaar is.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
28 september 2009
Kees Groeneveld
1-2 minuten leestijd
Edward de Bono slaagt er elke keer weer in om op een eenvoudige wijze ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar te maken. In 'Zes denkkaders om met informatie om te gaan' schetst hij het probleem dat veel mensen te maken hebben met een overload aan informatie. Hij biedt zes denkkaders om informatie te benaderen. Om de informatieoverload te beperken een korte recensie.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
25 september 2009
Daniëlle de Jonge
'In welk beroep kan zorgeloosheid belangrijk zijn en waarom?', 'Welke kwaliteiten spreken uit het motto: waar gehakt wordt vallen spaanders?' en 'Beeld zonder woorden een hobby uit waarin je breedsprakigheid wel eens ziet'. Zomaar een greep uit de opdrachten van het spel 'Stel je eens voor!, het grote kernkwaliteitenspel'. Daniel Ofman heeft zijn kernkwaliteiten samen met Albert Heemeijer op een nieuwe manier in een spel verwerkt. Als je de doos open doet krijg je meteen zin om aan de slag te gaan! Alles uitpakken, op het spelbord leggen en vervolgens de meest leuke en soms lastige opdrachten uitvoeren. Want ja, u wordt wel flink aan het denken gezet.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
22 september 2009
Martin van 't Klooster
2-3 minuten leestijd
Wie herkent niet de eigen verbazing en onmacht als een conflict met een collega, medewerker of opdrachtgever maar voort duurt en bedroevend eindigt? Of het vervelende gevoel dat u en uw medewerker wel op een heel verschillende golflengte communiceren? Sjaak Overbeeke geeft in ''Beter communiceren met voelers, denkers en doeners' een concreet uitgewerkt stappenplan en tips om voortaan effectiever te handelen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
22 september 2009
Elly Lijnse
2-3 minuten leestijd
Door gebruik te maken van visualisatie en meditatie kunnen we ons mentale vermogen vergroten en de kracht van onze geest gebruiken. Hierdoor verbeteren onze prestaties. In 'Visualisatie en creatieve meditatie' beschrijft David Fontana het gebruik van visualisatie en meditatie op een aantal gebieden: lichamelijke genezing, succes in sport, creativiteit stimuleren, carrièredoelen realiseren en zelfvertrouwen ontwikkelen. Fontana beschrijft dit heel beeldend met ondersteunende voorbeelden en onderzoeksresultaten. Hierdoor overtuigt hij u ervan dat het echt allemaal haalbaar is en verleidt hij u om het zelf ook eens te proberen.