OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Projectmanagement

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Projectmanagement

  Hier vindt u artikelen rond boeken over projecten en projectmanagement. Van PRINCE2 tot Agile en Scrum. Alles voor projectmanagers en projectteams.
  256 resultaten
  boekenlijst
  Algemeen management
  31 januari 2023
  Managementboek Redactie
  In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen. Sinds augustus bekijkt en leest de jury de oogst van 2022. Op zoek naar de boeken met inhoud: geen sterke, maar goede verhalen. Geen fabeltjes, geen mythes. Maar een theorie die de praktijk recht doet. Goed verwoord en aantrekkelijk vormgegeven.
  Interview
  IT-management / ICT
  23 januari 2023
  Peter Streefkerk
  7-10 minuten leestijd
  Het vak contractmanagement zal niet bij iedereen bekend zijn of direct spannende associaties oproepen. Toch speelt het onderwerp bij ieder bedrijf of organisatie een belangrijke rol, want niemand kan het tenslotte alleen. Om meer duidelijkheid krijgen over contractmanagement vroegen we Linda Tonkes, naast Gert-Jan Vlasveld auteur van het boek ‘Cats CM - versie 4’, om een toelichting.
  boekenlijst
  Communicatie en media
  29 december 2022
  Managementboek Redactie
  Aan het einde van het jaar is het moment aangebroken om terug te kijken. We zetten de 25 bestverkochte boeken van 2023 hier op een rij. Dit zijn de boeken die iedereen gelezen heeft en die je niet mag missen.
  boekenlijst
  Communicatie en media
  8 december 2022
  Managementboek Redactie
  In 2022 stonden er 22 verschillende boeken op de nummer 1 positie van de Managementboek Top 100. Maar welke boeken deden het het beste over het jaar? Hieronder presenteren wij de 10 bestverkochte boeken van 2022.
  video
  Projectmanagement
  19 juli 2022
  Henny van Silfhout
  Werk jij aan een complex project dat weinig resultaat boekt of zelfs vastzit? Met Scrum en Agile kun je er tóch beweging in krijgen! Als Product Owner geef jij hieraan richting. Maar dan moet je wel weten hoe je dat kunt doen. In de Bookchat vertellen makers Henny van Silfhout en Bas van Amersfoort hoe hun inspirerende kaarten Product Owners en projectleiders helpen bij het creëren van oplossingen waar klanten, stakeholders en de organisaties écht op zitten te wachten.
  recensie
  IT-management / ICT
  4 juli 2022
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  The professional agile leader – The leader’s journey toward growing mature agile teams and organizations by Ron Eringa, Kurt Bittner and Laurens Bonnema provides a detailed understanding of the leader’s role in an agile transformation.
  preview
  IT-management / ICT
  14 juni 2022
  Ron Eringa
  3-4 minuten leestijd
  De meeste organisaties slagen er echter niet in om de volle potentie van agile werken te benutten, omdat cultuur en leiderschap vaak in de weg zitten. Hoe ziet die grote leider er dan uit die zijn organisatie naar het volgende niveau brengt? Of bestaat deze niet? We schreven dit boek vooral om onze leiderschap ervaringen in agile organisaties te delen. Welke aanpak werkt wel, maar vooral ook: wat werkt er niet?
  preview
  Projectmanagement
  11 april 2022
  Henny van Silfhout
  3-4 minuten leestijd
  De kaarten in ‘Het Wiel van de Product Owner’ helpen Product Owners en projectleiders bij het creëren van oplossingen waar klanten, stakeholders en de organisaties écht op zitten te wachten. De auteurs vertellen in dit artikel over hun methode.
  recensie
  IT-management / ICT
  30 november 2021
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  Clean agile, geschreven door Robert C. Martin, is een boek voor ontwikkelaars en niet-ontwikkelaars. In dit boek gaat de schrijver terug naar de basis van agile. Agile is een kleine discipline die kleine teams helpt bij het managen van kleine projecten met enorme implicaties, omdat elk groot project uit vele kleine projecten bestaat.
  recensie
  Projectmanagement
  25 oktober 2021
  Rudy Kor
  3-4 minuten leestijd
  Volgens Ed Schouten zijn de theorieën uit zijn boek direct toepasbaar, ‘of je nu projectleider, projectmanager, product owner, scrum master, opdrachtgever, projectondersteuner of programmamanager bent’. Het vierhonderd pagina’s tellende boek bestaat uit vier delen die worden voorafgegaan door twee korte inleidende hoofdstukken. 
  recensie
  Projectmanagement
  22 oktober 2021
  Jan Hoogstra
  4-6 minuten leestijd
  Er worden vele projecten uitgevoerd, het ene beter gemanaged dan het andere. Door de jaren heen zijn er diverse methoden en technieken voor projectmanagement bedacht, zoals Prince2, projectmatig werken en IPMA. 
  recensie
  Projectmanagement
  3 juni 2021
  Rudy Kor
  4-5 minuten leestijd
  Niels Van Loon heeft in Essentie van programmamanagement voor opdrachtgevers zijn ervaringen met het managen van programma's vastgelegd. In 19 korte hoofdstukken beschrijft hij, bijna in spreektaal, wat volgens hem nodig is om een programma tot een goed einde te brengen.
  preview
  Projectmanagement
  14 mei 2021
  Daniella van Well-Stam
  3-5 minuten leestijd
  De toepassing van de RISMAN-methode heeft een enorme transformatie doorgemaakt, waarbij de focus is verlegd naar het omgaan met risico's. Daniella van Well-Stam en Fianne Lindenaar schreven er een boek over. Ze vertellen hoe het tot stand kwam.
  interview
  Organisatiekunde
  18 januari 2021
  Paul Groothengel
  9-13 minuten leestijd
  Hij heeft inmiddels ruim veertig jaar projectmanagement op de teller. Rudy Kor heeft het vak zich steeds verder zien ontwikkelen. Het waren aanvankelijk vooral de ingenieurs met hun uitgebreide planningen en werkvolgordes die het projectmanagement groot maakten. Later zorgden de Japanners voor een versnelling.
  recensie
  Projectmanagement
  4 augustus 2020
  Carla Verwijs
  1-2 minuten leestijd
  Hoe projectmanagement op papier werkt, lees je in veel boeken. Deze gaan meestal vooral in op de formele kant van het project: de deliverables, tijdplanning en alle projectdocumenten die de projectmanager oplevert.
  recensie
  Organisatiekunde
  24 juni 2020
  Henny Portman
  4-6 minuten leestijd
  Petra Kuipers pakt met haar boek Het boomhutgevoel - Gids voor inspirerend projectleiderschap de zachte kant van projectmanagement aan. Hoe breng je meer menselijkheid, positiviteit en exclusiviteit in je projecten. Hoe breng je de mensen in je projecten tot bloei en gaan ze vol energie samenwerken om de projectdoelen te bereiken? Zij omschrijft het boomhutgevoel als gevoel voor avontuur, creativiteit en kameraadschap.
  recensie
  Non-profit
  21 april 2020
  Henny Portman
  2-3 minuten leestijd
  Recentelijk kwam ik het boek Projectmatig werken in lokale besturen geschreven door Katlijn Perneel en Theo Wijnen tegen. Het is geen nieuw boek, maar een 2de editie. De eerste versie is van 2014. Jammer dat het niet geheel herzien is.
  preview
  Projectmanagement
  27 maart 2020
  Petra Kuipers
  3-4 minuten leestijd
  In een snel veranderende wereld organiseren we steeds meer projecten. Vaak zijn projecten het middel waar naar gegrepen wordt om als organisatie zo gecontroleerd mogelijk te kunnen reageren op die veranderingen.
  interview
  Algemeen management
  14 februari 2020
  Ronald Buitenhuis
  4-6 minuten leestijd
  Als Chief Talent Officer vormde Patty McCord bijna eigenhandig de cultuur van streaming-gigant Netflix. Op 28 oktober spreekt ze op het Agile Leadership Event in Amsterdam.
  recensie
  Projectmanagement
  5 februari 2020
  Rudy Kor
  3-4 minuten leestijd
  PMC Next - aan de slag met Projectmatig Creëren is een leesbaar en mooi gemaakt en praktisch boek met veel checklists voor het starten en managen van een project vanuit een uitgesproken mensvisie.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden