Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Change or Die.nu - Hoe overleef je in een veranderende organisatie?

Change or Die.nu is geschreven voor medewerkers die het lef hebben om regisseur te zijn van hun eigen VeranderRoute. In hun preview vertellen de auteurs kort wat je van hun boek kunt verwachten.

Route5 | 30 oktober 2020 | 4-5 minuten leestijd

Er zijn kasten vol met boeken over veranderen. En waarom dan nog één erbij? Veel managementliteratuur is geschreven voor managers. Boeken met antwoorden voor leidinggevenden die zoekend zijn in het meekrijgen van hun team in verandering, een klus die veel leidinggevenden kopzorgen oplevert.
Maar de medewerkers die met deze verandering geconfronteerd worden? Waar kunnen zij inzichten en tools vinden? Juist! In het allernieuwste boek over veranderen: Change or Die.nu. - Hoe overleef je in een veranderende organisatie?

De veerkracht van medewerkers in organisaties lijkt op te raken. En weer moeten ‘we' thuis gaan werken. De fysieke bijeenkomsten op 1,5 meter hadden we ons net eigengemaakt en nu moeten medewerkers en masse weer op MSteams of Zoom. Pfff.... De verandermoeheid bij medewerkers slaat toe. Nu actueel vanwege de COVID-maatregelen die iedereen raken. Maar hoe vaak worden medewerkers niet aan veranderingen blootgesteld? Een veelgehoorde klacht is: te veel veranderingen in te korte tijd. Bedacht in MT-meetings of op heidagen, met - jawel hoor! - de beste intenties voor alles en iedereen.

Alle goede intenties ten spijt hebben ervaren medewerkers vooral veel last van veranderingen in organisaties. Mensen willen doen wat in hun comfortzone ligt: wat ze kennen en wat ze kunnen. Door leidinggevenden opgelegde veranderingen laten mensen verlangen naar oud en vertrouwd. Hoe vaak zie je in organisaties niet dat medewerkers een vaste FLEX-plek hebben? Hoe vaak houden salesmensen niet hun eigen excelletje bij,  terwijl er allang een nieuw CRM-systeem is ingevoerd? Klagen over het nu en het verheerlijken van het verleden, is wat we veel horen in organisaties. Willen mensen dan niet veranderen? Jawel hoor, iedere dag iets anders eten bij de lunch bijvoorbeeld: geen probleem. Graag zelfs. Zelf je timemanagement aanpakken en je agenda anders inrichten? Ja hoor. Je thuiswerkplek inrichten op een manier die bij je past? Natuurlijk! Maar de zoveelste door managementteams of directieteams bedachte herstructurering (lees reorganisatie)? Nieuwe kernwaarden, of van product- naar behoeftegestuurde sales? Hoe overleef je dat?

Eindelijk is er een boek dat hierbij helpt. Hét boek voor medewerkers in veranderende organisaties. Met inzichten en praktische tips en handvatten. Om veranderingen gemakkelijker te trotseren en je verder te verrijken. Overlevingstactieken voor oerwouden vol verandering.

Centraal in dit boek staat de door ons ontwikkelde VeranderRoute® met daarin vijf stadia. Deze stadia, verwoord in vijf hoofdstukken, kom je tegen bij een verandering:
- Urgentie - in dit stadium lees je over het voelen van urgentie bij verandering en het ‘dealen' met je weerstand.
- Beweging - is urgentie dan je enige drijfveer om op gang te komen? Zeker niet. Er is ook een meer positieve drijfveer. Deze drijfveer maakt dat je verandering duurzaam is. Hierover gaat dit hoofdstuk.
- Kanteling - in dit stadium laten we zien dat je brein, of eigenlijk je drie breinen, niet meewerkt bij gedragsverandering. Haarfijn wordt uitgelegd hoe je breinen werken en hoe je met kleine stappen meer bereikt dan door je zevenmijlslaarzen aan te trekken.

En dit is het moment dat je niet alleen mentaal kantelt, je neemt immers in een verandering op een gegeven moment echt afscheid van de oude realiteit, je kantelt ook fysiek. Na dit hoofdstuk kantel je het boek en je leest weer vrolijk verder. Change or die.nu in de praktijk!

- Onomkeerbare groei - de overlevingstactieken die we je in dit stadium aanbieden, zijn gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Hoe kun je jouw talenten en kwaliteiten inzetten in tijden van verandering?
- Positieve beïnvloeding - en als je zelf onomkeerbaar gegroeid bent, wil je dat ook met en voor anderen bereiken. Hier krijg je beïnvloedingstechnieken aangereikt om je collega's en anderen mee te nemen in de verandering.

Het boek, dat we doorspekt hebben met oefeningen en opdrachten om daadwerkelijk aan de slag te gaan, is een MUSTread voor iedereen die met verandering te maken heeft. Wat kies jij? Change or Die!

Astrid van Helvoort is Neerlandica en heeft haar jarenlange ervaring als manager gebruikt in haar huidige vak van verandercoach/trainer. Als gepassioneerd sporter heeft het leven van Diana Remmers zich lange tijd op en rondom sportvelden over de hele wereld afgespeeld. In eerste instantie als speelster van het Nederlands Softball team en later als trainer-coach van diverse clubteams en nationale selecties. Mariska Molenschot is 25 jaar geleden in het vak van coach en teambegeleider gerold en ervaart nog dagelijks dat de kracht van positief beïnvloeden werkt. Hans van Dongen is na diverse managementfuncties binnen nationale- en internationale organisaties in 2005 als trainer accountmanager aan de slag gegaan.

Ze zijn de auteurs van Change or Die.nu

Over Route5
DE veranderprofessionals in de praktijk.
Over Astrid van Helvoort
Astrid is Neerlandica en heeft haar jarenlange ervaring als manager gebruikt in haar huidige vak van verandercoach/trainer. Astrid gelooft in het werken vanuit talenten, waarderend kijken naar wat er is en van daaruit ontwikkelen en groeien. Een bijdrage leveren aan de ”onomkeerbare groei” van mensen, teams en organisaties is haar persoonlijke missie. Deze geeft Astrid invulling in personal coaching, enerverende workshops en impactvolle leiderschapstrajecten. Kenmerkende woorden voor Astrid zijn: betrokkenheid, aanstekelijkheid, humor, hoge schakelsnelheid, positief. Haar aanpak kenmerkt zich door: pragmatisch, hands on, zacht waar het kan, stevig waar het moet, dichtbij en creatief. Bij het schrijven van Change or Die.nu komen haar liefde voor de Nederlandse taal en haar werk als veranderprofessional in de praktijk samen.
Over Diana Remmers
Als gepassioneerd sporter heeft het leven van Diana zich lange tijd op en rondom sportvelden over de hele wereld afgespeeld. In eerste instantie als speelster van het Nederlands Softball team en later als trainer-coach van diverse clubteams en nationale selecties. De ongekende drive om haarzelf en anderen continu te ontwikkelen om samen tot grootse prestaties te komen is hier ontstaan en gegroeid. Haar persoonlijke missie is ‘het verschil maken in de ontwikkeling van organisaties, teams en mensen.’ Diana geeft invulling aan deze missie tijdens de individuele en teamtrajecten die zij met passie en betrokkenheid begeleidt. Je kunt haar werkwijze het best omschrijven als confronterend, met behoud van relatie. Ze spiegelt, is doelgericht en heeft het vermogen om te verbinden. Een lang gekoesterde wens om een boek te schrijven, gekoppeld aan haar ervaringen als sporter, manager, coach en veranderprofessional, gaat met de lancering van Change or Die.nu in vervulling.
Over Mariska Molenschot
“Het geeft mij iedere keer weer voldoening wanneer teams en individuen groeien.” Mariska is 25 jaar geleden in het vak gerold en ervaart nog dagelijks dat de kracht van positief beïnvloeden werkt. Haar plezier in het coachen en begeleiden van teams en individuen in ontwikkeling uit zich door enthousiasme en energie. Haar persoonlijke overtuiging is dat iedereen zo nu en dan zijn comfortzone uit moet om persoonlijke groei te bereiken. Haar missie is dan ook ‘het ontwikkelen van mensen makkelijker maken door de juiste zetjes in de rug te geven’. Typerend voor haar aanpak: geven van heldere inzichten, kijken naar mogelijkheden en uitdagen tot experimenteren met ander gedrag in de praktijk. Haar stijl: dynamisch, waarderend en vooral scherp en dichtbij. Het schrijven van Change or Die.nu daagde Mariska uit om uit haar comfortzone te stappen en te leren hoe haar overtuigingen en ervaringen op papier vast te leggen. Dit bracht haar prachtige onomkeerbare groei met een boek als tastbaar resultaat.
Over Urge
Urge deed zijn intrede bij Route5 zo’n 8 jaar geleden. Leuk hoor, en nog professioneel ook wat ze bij Route5 deden in verandertrajecten, maar er ontbrak iets. Iets triggerends, iets prikkelends, maar ook iets fundamenteels voor verandering. Al snel trad Urge aan als vaste partner bij Route5. Zijn belangrijkste rol is het creëren van beweging. Soms zie je hem een tijdje niet, maar dan, uit het niets, steekt hij zijn kop boven het water. Om niet snel daarna genadeloos toe te slaan. In de verandertrajecten van Route5 duikt hij met regelmaat op en deelt hij zijn overlevingstactieken. Geduld, vasthoudendheid en het vermogen om zijn leven lang te groeien zijn slechts een paar van zijn unieke kwaliteiten. In Changeordie.nu laat hij steeds kort en krachtig van zich horen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Route5, Astrid van Helvoort, Diana Remmers
Change or Die.nu

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden