Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

AI, de hype voorbij - Alles waar je om geeft beter maken

Artificiële Intelligentie (AI) domineert talloze discussies binnen de zakelijke en technologische wereld. Maar hoe onderscheidt u echte kansen van louter hypegedreven fantasieën? ‘AI, de Hype Voorbij’ is niet alleen een boek; het is mijn manifest dat pleit voor een pragmatische, resultaatgerichte benadering van AI in de zakelijke omgeving. 

Jackie Janssen | 9 april 2024 | 2-3 minuten leestijd

Voor we het hebben over de complexiteit van implementatie en strategie, beginnen we met een grondig begrip van wat AI werkelijk is. Dit boek demystificeert de essentie van AI, breekt de complexe concepten af tot begrijpelijke termen en illustreert deze met praktische voorbeelden uit verschillende industrieën. Door de technologie achter de buzzwords te verkennen, leg ik de fundamenten voor een diepgaand begrip en een strategische toepassing van AI in uw bedrijfsprocessen.

Van theorie naar praktijk

De echte test voor elke technologische innovatie, inclusief AI, ligt in de toepassing ervan. AI, de Hype Voorbij gaat verder dan theoretische discussies en biedt een stapsgewijze handleiding voor het identificeren, evalueren en implementeren van AI-initiatieven die echt verschil maken. Van het identificeren van kansen binnen uw huidige bedrijfsmodel tot het ontwikkelen van een gefaseerd implementatieplan, dit boek begeleidt u door elke stap van het proces, ondersteund door case studies en persoonlijke inzichten.

Ethiek en maatschappelijke verantwoordelijkheid

De grenzen van technologie en privacy verschuiven voortdurend. In mijn  boek benadruk ik het belang van een ethisch raamwerk voor AI-implementatie. Ik bespreek de kritieke ethische overwegingen, van data privacy tot automatiseringsimpact op de werkgelegenheid, en ik bied richtlijnen voor het opstellen van verantwoordelijke en duurzame AI-praktijken die de maatschappelijke waarden respecteren en bevorderen.

Leiderschap in het AI-tijdperk

De verschuiving naar AI-gedreven organisaties vereist meer dan technologische aanpassingen; het vereist een nieuwe vorm van leiderschap. Dit deel onderzoekt hoe u een bedrijfscultuur kunt cultiveren die innovatie omarmt, experimenteert zonder angst voor mislukking en voortdurend leert van zowel successen als tegenslagen. Door case studies leiderschap en door managementstrategieën biedt mijn boek waardevolle inzichten voor leiders die hun organisaties willen sturen door de transformatieve golven van AI.

Toekomstvisie en langetermijnstrategie

Waar staat AI morgen, en hoe kunt u uw organisatie voorbereiden op de toekomstige ontwikkelingen? In dit laatste gedeelte reflecteer ik op de toekomstige trends, uitdagingen en kansen in de AI-sector. Van opkomende technologieën tot de evoluerende marktdynamiek, AI, de Hype Voorbij rust u uit met de kennis en inzichten om niet alleen te reageren op de veranderende technologische landschap, maar ook om actief vorm te geven aan de toekomst van uw organisatie met AI.

AI, de Hype Voorbij is meer dan een leidraad; het is een compagnon voor elke bedrijfsleider, innovator of technologie-enthousiast die streeft naar een doordachte integratie van AI in hun organisatie. Met dit boek streef ik ernaar u te inspireren en te empoweren om de potentie van AI volledig te benutten, gewapend met kennis, strategie en een ethisch kompas.

Over Jackie Janssen

Jackie Janssen wordt omschreven als een visionaire leider en is actief als Chief Data Officer. Zijn expertise ligt in leiderschapsontwikkeling, AI-gedreven innovatie, en coaching. Als boeiend spreker geeft Jackie regelmatig keynotes en workshops en verdiept hij zich in consultancy projecten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden