Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De Box

Zowel de titel als ondertitel triggert om De Box - Waarom we onbewust zelf ons succes en geluk saboteren te gaan lezen. Want hoezo saboteren we ZELF ons succes en geluk? Geeft dit boek hierop antwoord? Waarom is het boek een bestseller geworden? Welke inzichten kunnen we eruit halen?

Aukje Adams | 1 maart 2016 | 1-2 minuten leestijd

Ken jij jouw eigen box(en)? ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Kies je om te blijven doen zoals je het altijd hebt gedaan of kies je ervoor om het anders te doen?

Hoofdpersoon is Tom. Hij is manager en vier weken in dienst bij een fictief bedrijf, Zagrum. Bert is vicepresident van het concern waar Tom werkt. Hij roept Tom op het matje en laat aan de hand van voorbeelden zien dat Tom in De Box zit en een probleem heeft. Hij wordt door Bert en Leo in twee dagen ingewijd in de succesvolle aanpak van het bedrijf. Bert laat zien dat de problemen van medewerkers: gebrek aan motivatie, toewijding, stress en communicatieproblemen allemaal dezelfde oorzaak hebben.

Tom is zich daar nog niet van bewust, maar ziet aan de hand van de voorbeelden die Bert geeft steeds meer in dat hij inderdaad een probleem heeft. Dan komt Leo aan het woord. Leo is de oprichter van het bedrijf Zagrum. In de begintijd van het bedrijf volgt Leo een training en komt achter de waarheid: zijn leven is één grote puinhoop. Zijn defensieve houding is een probleem voor zijn vrouw en kinderen maar óók voor de medewerkers binnen zijn bedrijf.

Wat hij tijdens de training leert verandert hem compleet. Die nieuwe kennis en methodieken werkt hij uit en implementeert hij binnen Zagrum. Uiteindelijk wordt dat het geheime wapen en het succes van zijn bedrijf.

Het boek bestaat uit drie delen en 26 hoofdstukken en leest als een spannend verhaal. Het verhaal van De Box is een metafoor voor het verzet van Tom ten opzichte van andere mensen. Het ontrafelt steeds meer hoe de hoofdpersoon verstrikt raakt als hij niet bij anderen betrokken is maar alleen aan zichzelf denkt.

Wil jij beter en succesvoller worden? De ideeën uit dit boek zijn van toepassing op alle aspecten van het leven. Therapeuten en coaches gebruiken deze theorie tijdens opleidingen voor: selectie van personeel; leiderschap en teambuilding, het oplossen conflicten en voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Alle antwoorden vind je door het boek te lezen.

Over Aukje Adams

Aukje Adams is ondernemer en marketingprofessional die haar kennis inzet om grote en middelgrote bedrijven te adviseren en ondersteunen via haar bedrijf Working Service.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden