Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De burn-out bubbel - ‘Gedegen en feitelijk’

Door alle aandacht in de media rondom burn-out en door de alarmerende berichten over een burn-outepidemie, vonden Wilmar Schaufeli en Jan Jaap Verolme het tijd om alle informatie die er is, eens op een rijtje te zetten. Achter de mooi restylede cover van ‘De burn-out bubbel’, gaat dan ook een heel serieus boek schuil.

Nienke van der Boom | 24 maart 2022

Wilmar Schaufeli en Jan Jaap Verolme hebben de materie rond burn-outs enerzijds wetenschappelijk benaderd, anderzijds hebben ze zich ook verdiept in de ervaringen van de verschillende professionals die met burn-outpatiënten te maken hebben.

Complexiteit

Het resultaat is De burn-out bubbel. Een gedegen en feitelijk verhaal, waarin vooral ook de complexiteit van de materie naar voren komt. Al lezend wordt je meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van het woord burn-out, de bestaande definities, de meetinstrumenten, de huidige kennis over burn-out, vragen rondom oorzaak en gevolg, persoonseigenschappen die een rol kunnen spelen, burn-out gerelateerd aan werk en/of de thuissituatie, preventie en behandeling.

Geen zelfhulpboek

De burn-out bubbel is geen zelfhulpboek. Het boek is voornamelijk geschreven voor de professional die te maken heeft met mensen met een burn-out; de huisarts, de Arbo-arts, de psycholoog. Het boek zou niet misstaan op een leeslijst van een opleiding of bijscholing voor deze beroepsgroepen. Toch is het zeker ook interessant om dit boek te lezen als je nieuwsgierig bent naar alle kennis rondom de burn-out die er op dit moment is. Een tipje van de sluier is dat we vooral ook heel veel nog niet weten.

Over Nienke van der Boom

Nienke van der Boom is loopbaancoach.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Wilmar Schaufeli, Jan Jaap Verolme
De burn-out bubbel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden