Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Creatieve Loopbaanplanning - 'Aanrader voor werkzoekende en loopbaancoach'

Creatieve loopbaanplanning wordt door velen beschouwd als een klassieker onder de loopbaanboeken. Onlangs verscheen er een compleet herziene versie waarin Alien Verhoef haar lezers meeneemt op een zoektocht naar echt passend werk.

Hanneke Tinor-Centi | 25 januari 2019 | 1-2 minuten leestijd

Daarbij laat zij onder meer zien hoe nuttig het kan zijn om gebruik te maken van je intuïtie en creativiteit. De auteur doet dat middels visualisaties, meditaties en verrassende creatieve oefeningen. Bovendien leert zij haar lezers om anders om te gaan met belemmerende gedachten en andere obstakels die wellicht diep geworteld liggen. Het bonusboek ‘Werken met het essentieprogramma’ helpt om de essentie van je verlangens te vinden waardoor je meer richting kunt geven aan je leven en worden wie je in essentie bent.

Creatieve loopbaanplanning is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar bevredigend(er) werk, maar zeker ook voor loopbaancoaches die hun clienten nóg beter willen helpen. Verhoef ontwikkelde daartoe onder meer het Essentieprogramma; een toegankelijk en tevens uitdagende methode waar men direct mee aan de slag kan.

Het boek bevat zeker niet alleen droge theorie, maar wordt gelardeerd met veel verhalen, visualisaties (te downloaden) en oefeningen. Bovendien beschrijft Verhoef in haar boek ook haar eigen zoektocht. Haar uiteindelijke doel bereikte zij via meditatie, visualisatie en heel veel observatie.

Zelfs wanneer je niet direct op zoek bent naar werk, is dit boek een boeiend werk. De onderdelen waarbij Verhoef haar lezers leert open te staan voor intuitie en wat er in je onderbewustzijn afspeelt, is tenslotte voor iedereen interessante kost.

De schrijfstijl van Verhoef in Creatieve Loopbaanplanning is persoonlijk. Zij richt zich direct tot haar lezer, hetgeen maakt dat het haast voelt als een persoonlijke sessie en dat is zeker een toegevoegde waarde in het geheel.

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden