Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Getting Things Done - het werkboek - 'Prima zonder GTD te gebruiken'

We kennen het allemaal; te veel te doen, te weinig tijd. Niet alleen je inbox is overvol, maar ook je hoofd loopt over van al die dingen die nog moeten. Dat een georganiseerd bureau en een georganiseerd leven je rust kan geven in je hoofd, dat is bekend.

Nienke van der Boom | 23 december 2019 | 1-2 minuten leestijd

In het werkboek van Getting Things Done word je stap voor stap meegenomen om je werk en je privé leven goed te organiseren met als doel een stressvrij en productief leven.

Er zullen veel mensen zijn die hier baat bij hebben, die winst kunnen halen uit een goede organisatie. Want stel je eens voor dat alles genoteerd staat en op de juiste plek is terug te vinden.

Ook als je al vrij goed georganiseerd bent, zal je zien dat sommige stappen uit dit boek nog een eye-opener zijn. Bijvoorbeeld tijd nemen om je hoofd leeg te schrijven en vervolgens al die gedachtes om te zetten in acties of informatie om te bewaren.

Het werkboek Getting Things Done koop je waarschijnlijk op het moment dat je geen overzicht meer hebt over alles wat je moet en wil doen. Je toch al overprikkelde brein heeft dan het meest aan een gestructureerd en overzichtelijk werkboek. Helaas vind je die structuur en dat overzicht wat minder terug in Getting Things Done. Het boek komt, onder andere door de speelse vormgeving, wat rommelig over. Dat is een gemiste kans.

De ondertitel van het boek is 10 trajecten om stressvrij productief te worden. Misschien maak je daar uit op dat je in het boek 10 manieren vindt (10 verschillende trajecten) om beter georganiseerd te zijn. Maar dit is niet het geval, de 10 trajecten staan niet op zichzelf. Je moet alle trajecten doorlopen om het uiteindelijke doel te bereiken.

Het is jammer dat de QR codes, die met enige regelmaat voorkomen, verwijzen naar de Engelstalige website van David Allen. Natuurlijk spreekt en leest een steeds groter deel van werkend Nederland Engels, maar je mist toch een groep. Een groep die je waarschijnlijk ook wilt bereiken wanneer je een boek in het Nederlandse vertaalt. Gelukkig kan je zonder de informatie in de QR codes wel uit de voeten met het systeem.

Het werkboek is ook prima te gebruiken zonder het theoretisch kader van het theorieboek Gettings Things Done.

Over Nienke van der Boom

Nienke van der Boom is loopbaancoach.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden