Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Five Dysfunctions of a Team (Manga Edition)

An illustrated leadership fable

Paperback Engels 2008 9780470823385
Verwachte levertijd ongeveer 15 werkdagen

Samenvatting

De bestseller 'The Five Dysfunctions of a Team' is nu ook verkrijgbaar in stripvorm (manga-editie).

Patrick Lencioni dringt in dit verhaal door tot de kern van samenwerking in teams. De hoofdpersoon van deze leiderschapsparabel, Kathryn Petersen, ziet zich als CEO voor de taak gesteld een team te leiden dat onderling zo in conflict is geraakt dat het de hele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden worstelen, frustraties die de samenwerking saboteren: gebrek aan vertrouwen, angst voor confrontatie, gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken.

Lencioni laat in deze sympathieke strip zien hoe deze hindernissen ontstaan en hoe u ze achter u kunt laten. Een boek met een krachtige boodschap voor iedereen die in of met teams werkt.

Specificaties

ISBN13:9780470823385
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Druk:1
Verschijningsdatum:3-10-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Strip als veranderkundig medium
Bertrand Weegenaar | 25 november 2008
Het plezier van een boek zit voor een recensent in de verrassing. Veel boeken brengen wat ze voorspellen. Fijn, maar met The Five Dysfunctions of a Team (Manga Edition) verrast succesauteur Patrick Lencioni en manga-tekenaar Kensuke Okabayashi menig lezer van leiderschapsboeken. De Vijf Frustraties van Teamwerk is al een succesvol boek en kan door deze moderne versie een breder en nieuw publiek aanboren.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Patrick Lencioni

Patrick Lencioni is oprichter en directeur van The Table Group, een bedrijf dat zich sinds 1997 inzet om leiders te helpen de gezondheid van hun organisaties te verbeteren. Zijn principes worden omarmd door leiders wereldwijd en zijn overgenomen door allerlei soorten organisaties, waaronder multinationals, startups, professionele sportteams, het leger, non-profitorganisaties, kerken en scholen. Lencioni is de auteur van elf managementboeken met bijna zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Zijn werk is onder meer verschenen in de Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek en USA Today. Voordat Lencioni The Table Group oprichtte, was hij executive bij Sybase, Inc. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company en werkte later bij Oracle Corporation. Lencioni woont met zijn vrouw en hun vier zonen in de San Francisco Bay Area.

Andere boeken door Patrick Lencioni

Inhoudsopgave

Introduction

1. The Fable
Part One: Underachievement
Part Two: Lighting the Fire
Part Three: Heavy Lifting
Part Four: Traction

2. The Model
Dysfunction 1: Absence of trust
Dysfunction 2: Fear of conflict
Dysfunction 3: Lack of commitment
Dysfunction 4: Avoidance of accountability
Dysfunction 5: Inattention to results

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Five Dysfunctions of a Team (Manga Edition)