Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De winst van verschil

Masculiene en feminiene kwaliteiten in leiderschap

Gebonden Nederlands 2010 1e druk 9789024418596
Vandaag voor 17:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

Diversiteit productief maken is een van de meest essentiële uitdagingen voor organisaties en leiders in dit tijdsgewricht. Oude antwoorden verliezen hun waarde, een nieuwe generatie gloort, crises en kansen dienen zich aan, piramideorganisaties zakken in, topmannen vallen van voetstukken en de toetreding van meer vrouwen tot hogere posities lijkt maar niet van de grond te komen.

In dit boek geven de auteurs hun onderscheidende visie op genderdiversiteit en de maatregelen die maar niet willen werken. Ze ontwikkelden deze visie onder meer op basis van vele verdiepende gesprekken met mannen en vrouwen op belangrijke leidinggevende posities in het bedrijfsleven, overheid, gezondheidszorg, sport en wetenschap. Het boek zet aan tot een andere manier van denken over organisaties, kwaliteiten van mensen en de hiërarchie van waardering.

'De winst van verschil' gaat over mannelijke en vrouwelijke waarden en talenten, diepere lagen, herontwikkeling van de juiste context en het lef om tot de onderstroom te gaan, daar ligt de bron van de oplossing. Er is geen weg naar diversiteit, diversiteit ís de weg.

Specificaties

ISBN13:9789024418596
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:173
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Eric Koenen

Eric Koenen is oprichter van de Doorwerthgroep en de Academie voor Interventiekunde en vervult diverse commissariaten. Hij is gastdocent op Nyenrode, Maastricht- en Leiden university, studeerde sociale wetenschappen en bedrijfskunde, vervulde diverse functies bij Philips en PWC. Als lid van de Executive Board van Engy Technical Services was hij o.m. verantwoordelijk voor strategie en innovatie.

Andere boeken door Eric Koenen

Over Christien Brinkgreve

CHRISTIEN BRINKGREVE (1949), hoogleraar sociale wetenschappen aan de universiteit van Utrecht, schrijft op heldere en trefzekere wijze over vrouwen en mannen, ouders en kinderen, en plaatst hun ervaringen in de context van de tijd waarin ze leven. Naast essays en columns schreef ze onder meer 'Margriet Weet Raad', samen met Michel Korzec (1978), 'Psychoanalyse in Nederland' (1984), 'De belasting van de bevrijding' (1988), 'De vrouw en het badwater' (1992), 'Van huis uit', samen met Bram van Stolk (1997) en 'Huismensen'. In 'Vroeg mondig laat volwassen' (2004) beschrijft Brinkgreve de poreus wordende grenzen tussen jeugd en volwassenheid. In 2006 verscheen 'Wie wil er nog moeder worden?' In haar nieuwste boek, 'De ogen van de ander' (2009), gaat Brinkgreve in op het belang van zelfkennis en vooral op de relatie van dat 'zelf' met de anderen om ons heen.

Andere boeken door Christien Brinkgreve

Inhoudsopgave

Proloog
Christien Brinkgreve en Eric Koenen

Deel 1 Andere tijden, andere organisaties: het systeem en zijn symptomen
Eric Koenen

1. Klinkt als … levenslange gevangenisstraf

2. Vrouwen zijn de markt

3. Mensen zijn onze belangrijkste 'asset', maar we vertrouwen ze voor geen cent

4. Tijd om te buigen voor de goede vraag en niet voor de beperkende oplossingen

Deel 2 talenten en hun context: levens en thema's
Christien Brinkgreve

5. Het eigen verhaal

6. De interviews

7. Een analyse van de gesprekken

Deel 3 Het masculiene leiderschap voorbij
Eric Koenen

8. Van ontwarring tot verwezenlijking

Epiloog
Christien Brinkgreve en Eric Koenen

Literatuuropgave

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De winst van verschil