Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Uit het goede hout gesneden - De enerverende stap van manager naar bestuurder

Paperback Nederlands 2018 9789490463373
10
Voormalig top 10Totaal 6 dagen
EvergreenTotaal 635 dagen
Verkooppositie 384Hoogste positie: 8
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Uit het goede hout gesneden helpt ervaren managers om te bepalen of ze de ambitie en de competenties hebben om een succesvolle bestuurder te worden. Dit boek neemt je mee in de krachten en machten die in de bestuurskamer spelen. Het beschrijft helder de dilemma’s die iedere bestuurder zal moeten hanteren, en de bestuurlijke competenties die daarvoor nodig zijn. ‘Besturen’ is een spectaculair vak, dat bol staat van schijnwerpers, spanningen, succes en survival.

Welke uitdagingen kom je tegen in de bestuurskamer? En hoe zorg je dat je daar tegen bent opgewassen? ‘Uit het goede hout gesneden’ bundelt meer dan 35 jaren intensieve ervaring in meer dan 150 bestuurskamers in bij na
alle sectoren in Nederland. Het boek blij kt een welkome gids te zijn voor zowel aankomende als zittende bestuurders. En voor hun toezichthouders.

Bestuursadviseur Hanke Lange heeft veel gepubliceerd op het boeiende terrein van bestuur en leiderschap. Hij is ook toezichthouder en als docent verbonden aan meerdere universitaire leergangen.

"Gelukkig hebben we nog Rijnlandse denkers zoals Hanke Lange die in dit boek integere no-nonsense adviezen geeft, waarmee bestuurders hun functioneren verder kunnen verbeteren. Dertig jaar ervaring in vele bestuurskamers heeft het Hanke mogelijk gemaakt de eendimensionale MBA aanpak
te ontstijgen, om vervolgens met aandacht voor context en dilemma’s, genuanceerde aanbevelingen te kunnen doen. Op basis van dit boek mag Lange met recht beschouwd worden als een van de grondleggers van wat we ‘bestuurderskunde’ zouden kunnen noemen. 'Uit het goede hout gesneden' is een onmisbaar boek voor iedere Nederlandse bestuurder en voor hen die het willen worden." - Mathieu Weggeman, hoogleraar Organisatiekunde aan de TU Eindhoven en bestuursadviseur.

"Een modern en praktisch boek over bestuurlijk leiderschap. Een insteek die aansluit bij de tijdgeest en bij wat onze ondernemingen nodig hebben: bestuurders die een balans vinden tussen richting geven en ruimte bieden, tussen hoge eisen stellen en rugdekking geven, tussen dienen en sturen. Hanke Lange beschrijft prachtig hoe de moderne bestuurder haar/zijn weg kan vinden te midden van alle krachten en machten die in de bestuurskamer samenkomen." - Bianca Seekles, statutair directeur van de ontwikkelaar/bouwer ERA Contour, onderdeel van techniek, bouw en infra concern TBI.

Specificaties

ISBN13:9789490463373
Trefwoorden:bestuur, bestuurders
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:126
Uitgever:Mediawerf
Druk:6
Verschijningsdatum:12-12-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Uit het goede hout gesneden - De enerverende stap van manager naar bestuurder
Henk den Uijl | 5 juni 2015
Degelijk. Zo komt toch de bestuurder die Lange ons voorschrijft vooral over. In elk geval is zijn ’Uit het goede hout gesneden’ een degelijk boek, dat in kort bestek een bestuurder in wording adviseert over het hoe en wat. Het heeft daarmee vooral een praktische inslag, gebaseerd op de ervaring van de auteur. Beter gezegd, het is een pleidooi met handvatten voor praktische wijsheid. Tegelijkertijd weet Lange ook: praktische wijsheid leer je niet uit een boek, en de toon die hij aanslaat past hier prima bij.
Lees verder
recensie
Uit het goede hout gesneden - De enerverende stap van manager naar bestuurder
Carolien de Monchy | 15 april 2015
‘Uit het goede hout gesneden. De enerverende stap van manager naar bestuurder’ van Hanke Lange treft een actueel thema – het besturen van organisaties – vanuit een bijzonder perspectief.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
4 stemmen
3
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Hanke Lange: De enerverende stap van manager naar bestuurder
Annegreet van Bergen 30 december 2014 Hanke Lange kan bogen op dertig jaar ervaring in het begeleiden en adviseren van topbestuurders. Deze schat aan praktijkervaring vormt de basis van zijn Uit het goede hout gesneden – De enerverende stap van manager naar bestuurder. Een gesprek over de match tussen bestuur en organisatie.

Over Hanke Lange

Hanke Lange, bedrijfspsycholoog, is klankbord en adviseur van topteams in verschillende sectoren. Hij adviseert over de structuur, samenstelling en werkwijzen van directieteams en vervult een objectiverende en bemiddelende rol bij conflictsituaties. Lange was geruime tijd directeur van een organisatieadviesgroep en is sinds 1998 als zelfstandig bestuursadviseur gevestigd te Bilthoven.

Andere boeken door Hanke Lange

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Plaats bestuurlijk leiderschap in het juiste perspectief
2. Ken de essentie van besturen
3. Ontwikkel een passende rolopvatting
4. Verbreed je bestuurlijk repertoire
5. Creëer een productief topteam
6. Bouw een geweldig tweede echelon
7. Optimaliseer je werkrelatie met de RvC of RvT
8. Concludeer wat de organisatie nodig heeft, en neem de regie
9. Bewaak je bestuurlijke geloofwaardigheid
10. Neem signalen van afbrokkelend vertrouwen serieus
11. Kom goed voorbereid aan boord

Referenties
Bijlage bij hoofdstuk 4

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uit het goede hout gesneden - De enerverende stap van manager naar bestuurder