Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Systeemgericht leiderschap

Waar mens- en resultaatgericht leiderschap elkaar ontmoeten

Paperback Nederlands 2024 9789024468058
Nog niet verschenen, verwacht op 11‑11‑2024
27,50

Samenvatting

In organisaties van vandaag wordt heel wat gevraagd van leidinggevenden. Autoritaire leiders accepteren we niet meer. Leiders moeten een menselijk gezicht laten zien. Daarom besteden veel boeken vooral aandacht aan de persoon van de leider.

Dit boek legt andere accenten en geeft handvatten voor hoe je je eigen leiderschap in de werkcontext verder kunt ontwikkelen. Systeemgericht leiderschap gaat een stuk verder dan coachend leiderschap, waarbij vooral aandacht is voor gesprekstechnische vaardigheden. De focus verschuift naar relationele aspecten: wat gebeurt er tussen jou als leidinggevende en medewerkers, en tussen medewerkers onderling?

Belangrijk is een groot bewustzijn van de directe en indirecte impact van je eigen handelen (of niet handelen) in alles wat je als leider doet. Die impact gaat over mens én resultaat. Natuurlijk is het belangrijk wat je weet, wat je kunt en wie je bent. Maar het gaat er vooral om wat je doet en zegt op momenten die ertoe doen.

Specificaties

ISBN13:9789024468058
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:11-11-2024
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Over Aty Boers

Aty Boers is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, organisatiekundige, coach en trainer. Ze is al meer dan 20 jaar betrokken bij grote verandertrajecten, op het raakvlak van business en ICT. Daarnaast is zij medeoprichter van adviesbureau Valuebridge en zeer succesvol als auteur. Aty schreef (samen met Marijke Lingsma) diverse boeken, waaronder De 10 principes van agile-lean teamcoaching en 75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching.

Andere boeken door Aty Boers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Systeemgericht leiderschap