Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Project- en costcontrol

De operationele beheersing van (multi)projectorganisaties

Paperback Nederlands 2002 9789031221929
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Projecten zijn al zo oud als de mensheid. Het bij deze projecten behorende projectmanagement en projectcontrol is tot op de dag van vandaag volop in ontwikkeling. Het werken in projecten is namelijk een belangrijk middel om de concurrentie, in een steeds sneller veranderende omgeving het hoofd te bieden.

Projectresultaten zijn in belangrijke mate afhankelijk van de manier waarop een project wordt aangestuurd en beheerst. Projectbeheersing wordt in de eerste plaats bepaald door kennis, kwaliteit en voorbereidingstijd van het projectteam en de manier van samenwerken. In de tweede plaats door de kwaliteit van de informatievoorziening.

Dit boek heeft voor de controller, projectcontroller en projectmanager nuttige onderwerpen en tips voor de inrichting en beheersing en verandering van de organisatie van de organisatie met name op operationeel niveau. Het boek gaat over organisatiestructuren, beheersaspecten, processen, methoden, technieken, (informatie)systemen en niet in de laatste plaats de mens.

Specificaties

ISBN13:9789031221929
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:145
Uitgever:Boom
Druk:0
Verschijningsdatum:29-11-2012

Lezersrecensies

4.5 van de 5
21 stemmen
16
1
3
1
0

Over Guido Frohlichs

Ir. Guido H.J.M. Frohlichs RC heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) met als afstudeerrichting Informatie & Technologie. Het afstudeeronderzoek werd uitgevoerd bij Philips. Na zijn studie was hij werkzaam aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen, onder andere als projectmanager van een project voor de verbetering en uitbouw van de studierichting Bedrijfskunde. De interesse in projectmatig werkende organisaties is ontstaan tijdens zijn werkzaamheden als projectcontroller bij DSM-Engineering Stamicarbon. Gedurende deze periode werd hij ook geboeid door het vakgebied controlling. Om zich hierin verder te bekwamen heeft hij de postdoctorale opleiding tot registercontroller gevolgd aan de Universiteit van Maastricht, waarna hij controller was bij Maecon, een multiprojectorganisatie op het gebied van arbeid en economie. Nu is hij principal consultant bij FaGro, waar hij inzetbaar is als (management/financial) controller en als financieel consultant. De organisatie heeft als core business interim-management, detacheringen en consultancy op voornamelijk financieel gebied. Guido is met name gespecialiseerd in de vakgebieden projectmatig werken en managementcontrole en heeft onder andere projecten uitgevoerd voor DHL, Janshen-Hahnraths, gemeente Sittard-Geleen, Sabic Euro Petrochemicals en de Universiteit Maastricht. Hij is (co)auteur van diverse boeken en artikelen over projectmanagement & projectcontrol.

Andere boeken door Guido Frohlichs

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Projecten in functionele en multiprojectorganisatie
3. De projectorganisatie: projecten en afdelingen
4. Projectcontrol, de tien beheersaspecten
5. De beheersing van de afdelingen, bedrijfscontrol, costcontrol
6. De AO van een projectorganisatie
7. Projectresultaten en projectkasstromen
8. Enkele stellingen over projectorganisaties

Literatuurlijst
Auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Project- en costcontrol