Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen

DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie

Gebonden Nederlands 2017 9789036817592
Verkooppositie 5281Hoogste positie: 741
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze geheel vernieuwde en herziene uitgave van het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen integreert de innovatieve, dimensionele diagnostiek van de DSM-5 met de cognitief-gedragstherapeutische functieanalyse en behandeling van de persoonlijkheidsstoornis.

Praktische screening en vaststelling van DSM-5-classificatie en -diagnose worden gepresenteerd in systematische stappen. De verbindende schakel tussen DSM-5-diagnostiek en cognitieve gedragstherapie is de holistische theorie. Het zelf maken van een holistische theorie, een functieanalyse en behandelplan wordt uitgelegd. Ook wordt veel aandacht besteed aan de valkuilen en de stoornissen in de therapeuti­sche relatie en hoe deze concreet zelf te analyseren en te hanteren.

Van elke persoonlijkheidsstoornis worden kenmerkende en/of geïndividualiseerde DSM-5-patronen van disfunctioneren en pathologische trekken gegeven. Ook worden profielen van psychologische testen, de functie- en betekenisanalyse, de valkuilen in de therapeutische relatie en een behandelplan gepresenteerd. Casussen uit de praktijk illustreren de werkwijze.

Dit boek is bedoeld voor (ervaren) profes­sionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, zoals klinisch-, en GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, artsen, verpleegkundigen en zij die daartoe in opleiding zijn. In deze 3e druk is een register toegevoegd, daarnaast is een aantal fouten uit de 2e druk gecorrigeerd.

Specificaties

ISBN13:9789036817592
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:622
Druk:3
Verschijningsdatum:6-5-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Adriaan Sprey

Adriaan Sprey is klinisch psycholoog/psychotherapeut en als opleider psychodiagnostiek en psychotherapie geeft hij supervisie, leertherapie en postacademische nascholingen vanuit zijn eigen opleidingspraktijk (www.adriaansprey.nl). Tevens is hij verbonden aan de GGZ-Groep.

Andere boeken door Adriaan Sprey

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen