Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie

Protocollaire behandelingen op maat

Gebonden Nederlands 2021 9789046906569
Verkooppositie 3335Hoogste positie: 127
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Relatief kortdurende protocollaire behandelingen bij psychische stoornissen hebben een vaste plaats gekregen in de huidige behandelpraktijk. Het combineren van wetenschappelijk onderbouwde protocollaire behandelingen met patiënt-specifieke behandelingen is hierbij het uitgangspunt. In het Praktijkboek Geïntegreerde Cognitieve Gedragstherapie laten de auteurs zien hoe deze protocollaire behandelingen in de praktijk werken en hoe ze gecombineerd kunnen worden met doelgerichte, gefundeerde, op de patiënt toegesneden interventies.
Naast enkele algemene hoofdstukken ligt de nadruk op de bespreking van de behandeling van patiënten met diverse stoornissen. Om de kracht van GCGt te laten zien, worden eerst de stoornis en de beschikbare standaardbehandelingen algemeen beschreven. Daarna wordt aan de hand van een concrete casus een protocollair gestarte behandeling uitgewerkt. Met behulp van het GCGt-model reflecteren de auteurs vervolgens op het praktisch-therapeutisch handelen in deze casus, zeker waar wordt afgeweken van de protocollaire behandeling. Samen met de vele praktische tips en adviezen, slaan zij hiermee een brug vanuit het model en de werkwijze van GCGt, naar de toepassing ervan in de praktijk bij een groot aantal stoornissen.
Praktijkboek Geïntegreerde Cognitieve Gedragstherapie biedt praktische handvatten en ondersteuning voor zowel de therapeut in opleiding als de ervaren cognitief gedragstherapeut. De uitgave is een waardevolle aanvulling op Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie – Handboek voor theorie en praktijk van Kees Korrelboom en Erik ten Broeke.
Het boek is volledig geactualiseerd. Door goed te kijken naar de ervaringen uit de praktijk van de gedragstherapie en de opleidingen tot gedragstherapeut, is het Praktijkboek zodanig herschreven dat het weer goed aansluit bij werkwijze zoals in het Handboek is beschreven.
Daarnaast is een aantal nieuwe hoofdstukken toegevoegd, waaronder hoofdstukken over de behandeling van ziekteangststoornis (voorheen hypochondrie), impulscontrolestoornissen en depressie. Ook nieuw zijn hoofdstukken over transdiagnostische aspecten van GCGt, suïcidaliteit en hechtingstheorie tegen de achtergrond van GCGt.
Erik ten Broeke is als klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut vrijgevestigd te Deventer. Hij is supervisor en opleider voor de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) en door de VEN erkend als EMDR-trainer.
Kees Korrelboom is klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden, onderdeel van de Parnassia Groep. Hij is tevens bijzonder hoogleraar aan het Departement Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University. Verder is hij zowel erelid als lid van verdienste van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt).
Marc Verbraak is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut en bijzonder hoogleraar Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkt als directeur planbare zorg bij Pro Persona Connect en als hoofdopleider gezondheidszorgpsychologen bij Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, Opleiders in Mens & Maatschappij. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van P3NL, de federatie van psychologen, pedagogen en psychotherapeuten.
Steven Meijer is als klinisch psycholoog en gedragstherapeut vrijgevestigd te Deventer. Hij is supervisor en opleider voor de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) en door de VEN erkend als EMDR-trainer.

Specificaties

ISBN13:9789046906569
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:816
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:6-1-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Erik ten Broeke

Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij maakt deel uit van Visie, een praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer.

Andere boeken door Erik ten Broeke

Over Kees Korrelboom

Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en cognitief psychotherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden, onderdeel van de Parnassia Bavo Groep.

Andere boeken door Kees Korrelboom

Over Marc Verbraak

Marc Verbraak is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij werkt als inhoudelijk directeur bij de HSK Groep en als hoofdopleider gezondheidszorgpsychologen bij het SPON/ACSW van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door Marc Verbraak

Over Steven Meijer

Steven Meijer, klinisch psycholoog (NIP), psychotherapeut (BIG) en gedragstherapeut (VGCt) maakt deel uit van VISIE, praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer. Hij is supervisor/opleider voor de VGCt, trainer Dialectische Gedrags Therapie (DGT) en trainer EMDR (EMDR-E). Voorts is hij verbonden aan de Stichting Dialexis en actief in opleidingen en consultatie in Dialectische Gedrags Therapie. Hij schreef onder andere samen met Wies van den Bosch het boek 'Zoeken naar Balans, een praktisch handboek voor Dialectische gedragstherapie'.

Andere boeken door Steven Meijer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie