
Lees verder
Frida Boeke (1991) is schrijver, columnist en podcastmaker. Op haar negentiende deed ze de TV Academy van BNN, maar koos later toch voor het bedrijfsleven. Zes jaar lang beklom ze de carrièreladder van een internationale bierbrouwer, tot ze om zich heen keek en besloot dat het welletjes was.
Meer over Frida BoekeNiemand heeft het op z’n sterfbed over werk. Maar waarom eigenlijk niet? Het dicteert ons leven, maar de balans lijkt steeds vaker zoek te zijn. We willen zinvol werk doen, maar werk ook niet te belangrijk maken. Ondertussen wordt ons wijs gemaakt dat het nooit als werk zal voelen als we doen wat we écht leuk vinden.
Maar klopt dat wel? In dit boek onderzoekt Frida Boeke de zin en onzin van ons werkende leven: burnouts te lijf gaan met kikkergif, influencers met morele dilemma’s, bonje in de bedrijfskantine en reclamemakers die toch bakker worden. Haar verhalen en reflecties schijnen licht op hoe we via werk ons leven vormgeven en houden je een spiegel voor die nodig is om uit te vogelen wat je nou écht wil.
Ik woonde in Kreuzberg, een van de leukste en levendigste wijken van de stad, maar dat had ik van horen zeggen want Berlijn zat potdicht. Het hele jaar werkte ik vanuit mijn ruime expatappartement, van kast tot kunst IKEA, en was ik te druk met mijn scherm om door te hebben dat de muren op me af kwamen. Maar als ik achter mijn bureau mijn lunch ophad zonder iets te hebben geproefd, tot ’s avonds laat aan het werk was, niet kon slapen of moest luisteren naar een praatje van de CEO over de winsten die wel of niet werden geboekt, rees steeds vaker de vraag: voor wie of wat doe ik dit eigenlijk?
werk werkplezier werk-privé balans werkidentiteit burn-out zingeving identiteit millennials generatie z carrièredruk purpose werkcultuur werkbalans flexwerk thuiswerken digitale nomaden personal branding werkdruk corporate cultuur persoonlijke ontwikkeling machtsverhoudingen overwerk werkethiek ontslag nemen workism sociale media arbeidsethiek sabbatical remote werken verwachtingspatronen prestatiedruk ondernemerschap impostersyndroom freelance loopbaan expat leven maatschappelijke impact zelfreflectie globalisering coronacrisis arbeidsethos economie desillusie statusangst creativiteit vrijheid kantoorpolitiek identiteitscrisis privilege persoonlijk leiderschap levensbalans levensdoel duurzaamheid carrièreswitch werkgeluk gendergelijkheid beeldvorming maatschappij samenleving bedrijfscultuur authenticiteit flexibiliteit zelfbeeld betekenisvol werk
Heb je jouw boeken niet meer nodig?
Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.
Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
Meer informatie over AI-books