Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg

Kennis, attitude en vaardigheden

Paperback Nederlands 2013 9789046903285
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In de gezondheidszorg treden geregeld misverstanden op in de communicatie en interactie tussen professionals en patiënten. Een complicerende factor daarbij is dat de gezondheidzorg steeds 'diverser' wordt: zowel zorgprofessionals als patiënten verschillen in achtergrond, cultuur of land van herkomst. Voor professionals in de zorg zijn culturele vaardigheden daarom onmisbaar.

'Culturele diversiteit in de gezondheidszorg' geeft inzicht in deze vaardigheden. Het boek bestaat uit drie delen.

Feiten en algemene principes in relatie tot cultuur, context en gezondheid komen in het eerste deel aan de orde. In het tweede deel wordt de problematiek besproken van specifieke doelgroepen van interculturele gezondheidszorg, zoals allochtone kinderen, jongeren en ouderen. In het derde deel komen de rollen en verantwoordelijkheden van verschillende zorgprofessionals en intermediairs aan bod: onder andere de huisarts, de apotheekmedewerker, de psycholoog en de voorlichter eigen taal en cultuur. Dit deel sluit af met de stand van zaken van de interculturalisatie van de zorg.

'Culturele diversiteit in de gezondheidszorg' is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen in de (gezondheids)zorg en is daarnaast zeer geschikt voor professionals in de zorg.

Ivan Wolffers is schrijver, arts en hoogleraar. Anke van der Kwaak is senior adviseur gezondheid bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Nel van Beelen is freelance redacteur en tekstschrijver.

Specificaties

ISBN13:9789046903285
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:27-2-2013
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Culturele diversiteit in de gezondheidszorg