Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Culturele diversiteit in de klas

Paperback Nederlands 2022 9789046908112
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Nederland kent een grote culturele diversiteit. Wat betekent deze diversiteit en de permanente beweging van de samenleving voor het Nederlandse onderwijs, de scholen en de leraren? Culturele diversiteit in de klas geeft antwoord op de vraag hoe leraren recht kunnen doen aan de culturele verschillen in hun klas.
Deze zevende, herziene uitgave bestaat uit drie delen. Het eerste deel biedt inzicht in de recente migratiegeschiedenis van Nederland en beschrijft demografische ontwikkelingen. Daarnaast worden de problemen en knelpunten besproken die migratie en culturele diversiteit met zich mee kunnen brengen en die in het maatschappelijke debat aan de orde komen. In deel twee staan inzichten uit de sociologie en de sociale psychologie centraal, die betrekking hebben op het handelen van leraren. In een intermezzo wordt het huidige debat over de multiculturele samenleving besproken en uitgelegd hoe dat debat de afgelopen twintig jaar van karakter is veranderd. Deel drie draait volledig om de docent. Het behandelt de verschillende rollen die de docent vervult en beschrijft praktische situaties en manieren om hiermee te oefenen. Alle hoofdstukken bevatten vragen en opdrachten.
Dit boek is geschreven voor studenten aan pabo’s en lerarenopleidingen en voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs.
Dit boek verscheen in 1995 als Intercultureel onderwijs in de praktijk. Nederland is in twintig jaar enorm veranderd. Dat heeft zoveel weerslag gehad op de inhoud dat de vorige, zesde druk is voorzien van een nieuwe titel. Voor deze zevende druk zijn onder andere demografische en andere statistische gegevens over de Nederlandse samenleving geactualiseerd. Verder hebben politieke en maatschappelijke ontwikkelingen tot wijzigingen en toevoegingen geleid. De aan de werkelijkheid ontleende praktijksituaties, vragen en opdrachten zijn deels geactualiseerd.
Hans van der Heijde studeerde politicologie en werkte als docent aan de lerarenopleiding van nhl Stenden Hogeschool. Luuk Kampman, antropoloog en tot 2021 lerarenopleider bij dezelfde hogeschool, werkte mee aan de zesde druk. Klaas Bruin (†2020) schreef mee aan eerdere drukken. Saskia Oosterhoff studeerde algemene sociale wetenschappen en onderwijswetenschappen en is docent maatschappijleer bij NHL Stenden Hogeschool. Zij herzag voor deze zevende druk de vragen en opdrachten.

Specificaties

ISBN13:9789046908112
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:14-3-2022
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans van der Heijde

Hans van der Heijde studeerde politicologie en werkt sinds 1990 als docent aan de lerarenopleiding van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Andere boeken door Hans van der Heijde

Over Luuk Kampman

Luuk Kampman is antropoloog en verbonden aan de lerarenopleider bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Andere boeken door Luuk Kampman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Culturele diversiteit in de klas