Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vergaderen is dodelijk

Maak vergaderen weer productief en zinvol

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005643
Direct te downloaden

Samenvatting

'Ik kom niet aan werken toe vandaag, ik vergader alleen nog maar.' Hoe vaak hoor je dat niet - of zeg je het zelf? Vergaderingen horen bij ons werk, maar ze lijken niet veel op te leveren. Sterker nog, ze gelden als regelrechte energy drains. Dat komt doordat we op de verkeerde manier vergaderen, volgens Patrick Lencioni.

In dit boek laat hij aan de hand van een levendige, herkenbare parabel (met een nabespreking) zien hoe u effectiever en vooral productiever kunt vergaderen. Zo kunt u de vinger aan de pols houden én uw medewerkers oppeppen voor een volgende ronde.

Specificaties

ISBN13:9789047005643
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:28-11-2012
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Dood aan de bureaustoel
Ger Post 12 september 2013 ‘Een zittend leven duurt niet lang,’ kopte het NRC afgelopen weekend boven een artikel van twee volle pagina’s. En in de intro van het stuk stond: ‘Veel mensen houden er een actieve leefstijl op na, maar leiden toch een zittend leven. En sporten maakt te veel en te lang zitten niet goed. Veel zitten is dodelijk – zelfs voor mensen die dagelijks trouw een half uur sporten.’

Over Patrick Lencioni

Patrick Lencioni is oprichter en directeur van The Table Group, een bedrijf dat zich sinds 1997 inzet om leiders te helpen de gezondheid van hun organisaties te verbeteren. Zijn principes worden omarmd door leiders wereldwijd en zijn overgenomen door allerlei soorten organisaties, waaronder multinationals, startups, professionele sportteams, het leger, non-profitorganisaties, kerken en scholen. Lencioni is de auteur van elf managementboeken met bijna zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Zijn werk is onder meer verschenen in de Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek en USA Today. Voordat Lencioni The Table Group oprichtte, was hij executive bij Sybase, Inc. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company en werkte later bij Oracle Corporation. Lencioni woont met zijn vrouw en hun vier zonen in de San Francisco Bay Area.

Andere boeken door Patrick Lencioni

Inhoudsopgave

Inleiding

Het verhaal
-Vooruitblik
-Deel 1: Flashback
-Deel 2: Verwikkelingen
-Deel 3: De voorvechter
-Deel 4: Actie
-Deel 5: Oplossing

Het model
-De paradox van vergaderen
-Managementsamenvatting
-Probleem 1: gebrek aan drama
-Probleem 2: gebrek aan contextuele structuur
-Het grootste obstakel: 'de mythe van te veel vergaderen'
-Een laatste opmerking over vergaderen
-Leidraad Wekelijks & Tactisch

Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vergaderen is dodelijk