Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

The leader in me (Nederlandse editie)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789047008392
Direct te downloaden

Samenvatting

In het onderwijs ligt de focus terecht niet meer op kennisoverdracht alleen. De maatschappij vraagt van onze kinderen onder meer dat ze eigen verantwoordelijkheid nemen, probleemoplossend kunnen denken en goed kunnen samenwerken.

Schoolprogramma’s zijn daar niet altijd voldoende op toegerust. 'The Leader in Me' is een procesaanpak die staf, leerlingen en ouders betrekt bij het ontwikkelen van de vaardigheden die kinderen in de eenentwintigste eeuw nodig hebben. De aanpak is gebaseerd op de zeven eigenschappen van effectief leiderschap en wordt succesvol toegepast in landen over de hele wereld, ook in de Lage Landen.

De zeven eigenschappen (gewoonten) van effectief leiderschap:
1. Wees proactief
2. Begin met het einde voor ogen
3. Belangrijke zaken eerst
4. Denk win-win
5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
6. Synergie
7. Houd de zaag scherp

Specificaties

ISBN13:9789047008392
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:16-7-2015
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Over Sean Covey

Sean Covey is de zoon van Stephen R. Covey. Hij werd geboren in Ierland maar groeide op in Amerika. Sean houdt van films, fietsen, veel eten en slechte poëzie schrijven. Hij en zijn vrouw Rebecca hebben vier kinderen. Hij is Executive Vice President Global Solutions and Partnerships en Education Practice Leader bij FranklinCovey. Foto Sean Covey door FranklinCovey.

Andere boeken door Sean Covey

Over Muriel Summers

Muriel Summers is sinds 1998 directrice van A.B. Combs in Raleigh, North Carolina. Ze heeft de eerste op leiderschap gebaseerde basisschool in de Verenigde Staten opgezet.

Andere boeken door Muriel Summers

Over David Hatch

David K. Hatch is global director of strategic initiatives bij FranklinCovey.

Andere boeken door David Hatch

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The leader in me (Nederlandse editie)