Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Houd de zaag scherp

van opbranden naar opladen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789047015512
Voormalig top 100Totaal 45 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Tot en met 13 oktober krijg je bij aankoop van het boek 'Houd de zaag scherp' gratis toegang tot een exclusief Houd de zaag scherp-webinar op 14 oktober 2021. Dit webinar wordt gegeven door Glenn Vergoossen van FranklinCovey Benelux, de Nederlandse tak van de door Stephen Covey opgerichte trainingsorganisatie.

Over het boek
Stephen Covey, van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap', wist het al: je belangrijkste tool ben je zelf. Soms zit het even tegen. Je bent de hele dag druk bezig, en toch voelt het alsof je niets voor elkaar krijgt. In je hoofd is het een chaos, knopen doorhakken lukt niet. Je bent dan je belangrijkste tool vergeten: jezelf! Want hoeveel technieken en trucs je ook toepast om effectiever, productiever en beter te worden, als je niet goed voor jezelf zorgt, lukt niets meer.

De zevende eigenschap, 'Houd de zaag scherp', gaat over zelfvernieuwing op de vier gebieden van menselijke behoeften: lichamelijk, spiritueel, geestelijk en sociaal-emotioneel. Als je de tijd neemt om op elk van die gebieden goed voor jezelf te zorgen, kun je beter omgaan met uitdagingen en tegenslagen, en zorg je voor groei en verandering in je leven.

Investeer tijd in jezelf en ontdek hoe je jouw zaag scherp houdt. Zo kun je langdurig met uitdagingen omgaan en ervaar je groei in leven en werk. De grootmeester van persoonlijke groei laat zien hoe.

Specificaties

ISBN13:9789047015512
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:104
Druk:1
Verschijningsdatum:13-9-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Houd de zaag scherp - 'Weinig praktisch'
Elly Stroo Cloeck | 9 november 2021
De 7e eigenschap in de klassieker De 7 eigenschappen van effectief leiderschap is jezelf continue ontwikkelen: De zaag scherp houden. Covey gaf hierbij een uitgebreide toelichting en voorbeelden voor die ontwikkeling op 4 gebieden: lichamelijk, spiritueel, geestelijk (cognitief) en sociaal-emotioneel. 
Lees verder
recensie
Houd de zaag scherp - 'Persoonlijk onderhoud'
Franca Gribnau | 8 oktober 2021
 De zaag scherp houden: de vitale eigenschap, die ervoor zorgt dat je in beweging blijft, voldoende accu hebt en evenwicht houdt in je professionele en persoonlijke leven. Of liever gezegd: jezelf daar regelmatig in ontwikkelt. Het is de zevende eigenschap uit de managementklassieker van Stephen Covey - De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Voorwoord Jan Kuipers 7
Over dit boek 9

1 Het uitgangspunt 13
2 Een overzicht van de zeven eigenschappen 21
3 Het principe van zelfvernieuwing 37
4 Je persoonlijke vernieuwingsplan 45
5 Lichamelijke vernieuwing 55
6 Spirituele vernieuwing 61
7 Geestelijke vernieuwing 67
8 Sociaal-emotionele vernieuwing 73
9 Blijf op koers 87

Conclusie 93
Inspiratie om verder te lezen 96
Over Stephen Covey 99
Over FranklinCovey 101

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Houd de zaag scherp