Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werkboek geweldloze communicatie

Paperback Nederlands 2022 9789047712947
Verkooppositie 854Hoogste positie: 414
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit helder geschreven 'Werkboek Geweldloze Communicatie' van Lucy Leu helpt je bij de bestudering van de afzonderlijke hoofdstukken uit Marshall B. Rosenbergs boek 'Geweldloze communicatie: ontwapenend en doeltreffend'. Het reikt verfrissende, praktische ideeën aan om Geweldloze Communicatie toe te passen in je eigen leven: hoe om te gaan met boosheid, conflicten op te lossen, beter te communiceren en anderen met meer mededogen tegemoet te treden.

Voor mensen die individueel willen oefenen, biedt het werkboek ideeën om de principes van Geweldloze Communicatie in hun dagelijks leven in praktijk te brengen. Voor hen die in een groep willen oefenen, biedt het richtlijnen voor het opzetten van zo'n groep, opdrachten en activiteiten bij elk hoofdstuk van Rosenbergs boek, en strategieën om als onderdeel van het leerproces te leren omgaan met problemen en situaties die zich vaak voordoen bij groepsprocessen. Voor trainers biedt het basismateriaal om zelf cursussen te ontwikkelen of om een reeds bestaand leerprogramma uit te breiden.

De aanhangsels met suggesties, overzichtslijsten, literatuur en ander beschikbaar materiaal vormen een handig hulpmiddel voor verdere studie.

Specificaties

ISBN13:9789047712947
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Lemniscaat
Druk:2
Verschijningsdatum:17-2-2023
ISSN:

Lezersrecensies

3.6 van de 5
8 stemmen
1
4
2
1
0

Over Lucy Leu

Lucy Leu is gecertificeerd Nonviolent Communication Trainer en voormalig bestuursvoorzitter van het Center for Nonviolent Communication (CNVC.org). Zij is de auteur van de bestseller Nonviolent Communication, A Language of Life en mede-samensteller van de NVC Toolkit for Facilitators (NVCToolkit.org). Lucy was actief bij de totstandkoming van het ‘Freedom Project’, waarbij gevangenen een geweldloze communicatietraining volgen ter ondersteuning van hun reïntegratie in de maatschappij. Lucy Leu woont in Vancouver, British Columbia.

Andere boeken door Lucy Leu

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dankbetuiging

Deel 1 - Gebruik van dit werkboek
Deel 2 - Individueel oefenen
Deel 3 - Samen oefenen
Deel 4 - Oefeningen: opdrachten, leidersrichtlijnen en voorbeeldantwoorden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werkboek geweldloze communicatie