Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De consultancymethode

Van probleem tot oplossing

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789052618678
Voormalig top 100Totaal 16 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Wilt u ook beter en sneller complexe problemen oplossen (en kansen pakken), net als de toonaangevende mondiale managementconsultancybureaus? In 'De Consultancymethode. Van probleem tot oplossing' vindt u een uitgebreid en rijk geïllustreerd stappenplan van de methoden en technieken van de bekende bureaus. Hiermee kunt u direct in uw eigen praktijk aan de slag!

· Hoe benutten we de kansen van opkomende markten om duurzaam en winstgevend te groeien?
· Hoe moeten we reageren op de prijsverlaging van onze grootste concurrent?
· De directie heeft een plan gemaakt dat gedoemd is te mislukken; wat moet ik doen?

'De consultancymethode' helpt u dergelijke vragen doeltreffend te beantwoorden door ze eerst op te delen in eenvoudigere deelvragen en daar mogelijke antwoorden voor te formuleren, die de basis vormen voor uw analyse. Deze methode is in het bijzonder geschikt als de vragen complex zijn en nog niet helder in kaart gebracht, als er een overvloed aan data is, als belanghebbenden dwarsliggen, of als er grote tijdsdruk of onzekerheid is.

Internationale topmanagementconsultants hebben het succes van deze methode in het bedrijfsleven en de not-for-profitsector aangetoond. 'De consultancymethode' laat met een gedetailleerd stappenplan zien hoe u deze methode in uw eigen praktijk kunt toepassen. Praktijkvoorbeelden van vooraanstaande ondernemingen illustreren elke stap en de bijbehorende technieken.

www.consultancymethode.nl

Specificaties

ISBN13:9789052618678
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:193
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:6-7-2011
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De consultancymethode
Peter de Roode | 11 januari 2012
In 'De consultancy methode' legt Marc Baaij een rationele denkwijze op een heldere manier uit. De methode is gebaseerd op de inzichten van een van de oud-werknemers van McKinsey en biedt een uitstekende basis om gestructureerd tot probleemanalyse te komen. Het boek is prettig om te lezen en wordt hier en daar verluchtigd met tekeningen van de hand van de auteur.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Marc Baaij: ‘Definieer een probleem en bedenk dan de oplossing’
Ronald Buitenhuis 13 september 2011 Hoe benut je kansen van opkomende markten? Hoe moet je reageren op een prijsverlaging van de concurrent? Als je een innovatief product hebt, maar je weet er geen succes van te maken, hoe los je dat op? De consultancymethode van Marc Baaij geeft antwoord op deze en andere vragen. Zoals op die van Ronald Buitenhuis. Wat grote consultants doen, kunt u met dit boek (deels) zelf ook.

Over Marc Baaij

Dr. Marc Baaij is associate professor strategisch management aan de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit en verzorgt voor managers en professionals trainingen over de methode en technieken van de toonaangevende (internationale) managementconsultancies. Daarnaast is Baaij actief in wetenschappelijk onderzoek en in contractonderzoek voor het bedrijfsleven en de (semi)overheid. De onderwerpen van Marc Baaij zijn onder meer: de strategische keuze van het vestigingsland van concernhoofdkantoren, de persistentie van superieure resultaten van ondernemingen, methodologieën en technieken voor probleemoplossing. Hij publiceerde over zijn onderzoek in internationale wetenschappelijke en managementtijdschriften. Baaij werkte eerder als managementconsultant en researchmanager voor een van de internationale topconsultancies.

Andere boeken door Marc Baaij

Inhoudsopgave

Dankwoord
Voorwoord
Inleiding en overzicht

Deel I Definieer het probleem (de kans)
1. Wat is de resultaatskloof?
2. Waar is de resultaatskloof?
3. Waarom bestaat de resultaatskloof?

Deel II Ontwikkel de oplossing
4. Wat zijn de mogelijke oplossingen?
5. Wat is de beste oplossing?

Nawoord
Samenvatting
Bijlage A: Regels voor logisch structureren
Bijlage B: Raamwerken voor analyse
Referenties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De consultancymethode