Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het lied van ooievaar en dromedaris

Gebonden Nederlands 2022 9789054524106
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Winnaar Libris Literatuurprijs 2023
Winnaar Boekenbon Literatuurprijs 2022

Eliza May Drayden, het hoofdpersonage van 'Het lied van ooievaar en dromedaris', is al dood als de roman in het jaar 1847 in het Yorkshire dorpje Bridge Fowling begint. Ieder volgend hoofdstuk schuift ten opzichte van het voorgaande een stukje op in de tijd, totdat het verhaal in het elfde hoofdstuk in onze huidige tijd is aangeland. De roman vertelt dan ook niet over Eliza May Draydens leven, maar over haar roerige leven na de dood.

De lezer leert Eliza May kennen via de levens van anderen, en via biografieën en verhandelingen over haar, want zij was de schrijfster van een uitzonderlijke roman, die tijdens haar leven werd verguisd, maar die in de loop van 170 jaar door steeds meer lezers als een meesterwerk wordt gezien. Over haar leven is bitter weinig bekend, de omstandigheden waaronder ze stierf zijn een mysterie, en naast haar roman is de enige tekst die ze heeft nagelaten een aantekenboekje met daarin geheimzinnige tekeningen, gedichten en tabellen.

Anjet Daanje liet zich voor haar roman inspireren door het leven en werk van de negentiende-eeuwse schrijfster Emily Brontë. 'Het lied van ooievaar en dromedaris' borduurt voort op de ingenieuze verhaalstructuur van de roman 'Wuthering Heights'. Waar 'Wuthering Heights' twee vertellers heeft en het verhaal twee generaties en twee keer achttien jaar omspant, heeft 'Het lied van ooievaar en dromedaris' elf vertellers die de lezer meenemen in een verhaal dat zich over drie eeuwen uitstrekt.

Als toegift verschijnt bij deze roman de dichtbundel 'Dijende gronden, met door Anjet Daanje vertaalde poëzie van Emily Brontë aangevuld met eigen gedichten van Daanje.

Specificaties

ISBN13:9789054524106
Trefwoorden:literatuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:656
Uitgever:Passage
Druk:1
Verschijningsdatum:12-5-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
MEER Moois - Het lied van ooievaar en dromedaris
Marjan Maandag 9 mei 2023 Ik zat in de vijfde klas van de middelbare school, toen Kate Bush met haar weergaloze ‘Wuthering Heights’ de hitlijsten bestormde. Mijn toenmalige leraar Engels had door hoe zoiets werkt: door het nummer gewoon in de klas te draaien en tegelijkertijd het gelijknamige boek van Emily Brontë te behandelen, kreeg hij moeiteloos de hele klas aan het lezen. En mijn fascinatie voor de Brontë-zusters en hun boeken was een feit. 

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het lied van ooievaar en dromedaris