Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Drie redenen waarom u (g)een leider bent

Gebonden Nederlands 2012 9789081403207
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als leider en managers falen is dat in het overgrote deel van de gevallen terug te voeren op een gebrek aan ik-sterkte, een gebrek aan empathie en/of een gebrek aan zelfkritiek.

Ik-sterkte, empathie en zelfkritiek zijn daarom met afstand de belangrijkste eigenschappen waarover een leider zou moeten beschikken. Ze zijn bovendien ondelegeerbaar.

Deze eigenschappen zij in hoge mate karakterologisch verankerd, vormen een cyclische drie-eenheid en daarmee een krachtig archetype voor leiderschap.

Leider worden geboren, niet gemaakt. Er worden (veel) te weinig leiders geboren, daarom worden ze toch gemaakt. Daarover gaat dit boek!

Specificaties

ISBN13:9789081403207
Trefwoorden:leidinggeven, empathie
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:143
Uitgever:Vonk Zwolle
Druk:1
Verschijningsdatum:27-11-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

4.4 van de 5
9 stemmen
6
2
0
1
0

Over Peter Vonk

Peter Vonk (1962) is sinds juni 1998 (t/m heden) directeur eigenaar van alsmede adviseur binnen het bureau Vonk Competentie Expertise BV, een adviesbureau op het terrein Human Resources Management, dat zich specifiek richt op het in beeld brengen en verwoorden van de talenten en vaardigheden (competenties) van mensen in het kader van arbeidsgerelateerde vragen (selectie, mobiliteit, samenwerking, etc.). Vonk Competentie Expertise heeft vestigingen in Zwolle en Amsterdam. Vonk startte zijn loopbaan in de residentiële (internaats) jeugdhulpverlening. Van 1986 tot en met 1995 vervulde hij daar achtereenvolgens de functies van groepsopvoeder, teamleider, unitleider en directeur. Daarbij bouwde hij specifieke kennis en ervaring op, op de terreinen vluchtelingen (alleenstaande minderjarige asielzoekers), pedagogische functie- en methodiekontwikkeling en algemeen management. De recht voor zijn raap stijl die Vonk in zijn boek 'Neem nooit competente mensen aan….' bezigt, vertaalt zich in alle diensten van zijn bureau en heeft hem volgens eigen zeggen geen windeieren gelegd. Vonk is een veel gevraagd spreker op congressen en seminars. Zijn favoriete onderwerpen: Competentiemanagement en Leiderschap.

Andere boeken door Peter Vonk

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Aanleiding
2. Ik-sterkte
3. Empathie
4. Zelfkritiek
5. Samenhang
6. Schaarste
7. Archetype
8. Talentontwikkeling
9. Meten plus mensenkennis = weten

En bedankt!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Drie redenen waarom u (g)een leider bent