Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Team management

In 60 minuten je teamkennis up to date

Paperback Nederlands 2023 9789081814386
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 955Hoogste positie: 24
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Delen is het nieuwe bezit’ en daarmee worden teams steeds meer het vehikel om succesvol te zijn als organisatie. We kunnen het eenvoudigweg niet meer alleen.

Maar teams zijn rare wezens. Ze hebben een eigen ontwikkeling, eigen processen en lijken vaak onvoorspelbaar.

Dit boek is gebaseerd op columns die Tica voor Management Team schreef over teams en helpt je om teams beter te begrijpen. Tica gebruikt veel voorbeelden en beschrijft kort en krachtig de essentie van groepsdynamica en -processen. Tica heeft er een praktische bijlagen aan toegevoegd, waaronder een teambliksemmeter en een overzicht van de teamfasen.

Met passie voor teamwerk! Tica Peeman spreekt je aan, letterlijk! Direct en openhartig én ze biedt kaders! Over rolmodel gesproken. – Marijke Lingsma

Ik ken geen beter basiswerk om inzicht te krijgen in de psyche en dynamiek van teams. Een ‘must read’ voor alle coaches en leidinggevenden die met teams werken of in een team zitten! – Raymon Geurts

Een inspirerend boek over teams: duidelijke taal, praktische tips, goede opbouw en ijzersterke inhoud. Aanrader voor iedereen die met teams werkt! – Monique Bolung

Specificaties

ISBN13:9789081814386
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:92
Uitgever:VIStrainingen
Druk:4
Verschijningsdatum:7-12-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Team management
Peter Streefkerk | 8 januari 2016
Het managen van een team is een kunst apart, die slechts weinig mensen goed beheersen. Niet elk team boekt dezelfde successen. De cruciale vraag is dan ook waarom het ene team wel succesvol is en het andere team niet.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
12 stemmen
12
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Teams: lessons learned
Bertrand Weegenaar 1 juni 2021 De afgelopen weken heb ik me ondergedompeld in boeken over teams, leiderschap, agile coaching, enzovoort. Minimaal een dozijn boeken ging door mijn handen en langs mijn ogen. Het resultaat: een artikel in Managementboek Magazine. En dit kleine reisverslag.

Over Tica Peeman

Tica Peeman (1970) is bestuurskundige en heeft enkele jaren gewerkt binnen de overheid en bij de politie. Sinds 2000 is ze directeur/eigenaar van trainingsbureau VIStrainingen. In 2005 verscheen haar eerste boek Heb Lef, durf te veranderen! waarvan sindsdien ruim 12.000 exemplaren zijn verkocht. Daarna volgden: I Trust U, Nieuwe Leiders gevonden en Team Management die ondertussen een vierde druk heeft. Peeman begeleidt allerlei teams en geeft lezingen, workshops en trainingen op het gebied van leiderschap en groepsdynamica. Ze doet open source onderzoek naar trainingsmodellen en - theorieën en schrijft onder het pseudoniem Tica Morgan thrillers.

Andere boeken door Tica Peeman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Team management