Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Don't push me

Hoe je mensen wél beweegt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789082579932
1
Voormalig Nr. 1Totaal 8 dagen
EvergreenTotaal 448 dagen
Verkooppositie 667Hoogste positie: 1
Direct te downloaden

Samenvatting

Mensen willen best veranderen. Als je maar weet hoe je ze bereikt in hun onbewuste besliscentrum.

Iemand van gedrag laten veranderen? Dat lijkt een harde dobber. We proberen belang en urgentie te creëren. We werken aan intrinsieke motivatie. Aan proactieve mensen die vanuit eigenaarschap ander gedrag gaan vertonen. Waarom lijkt het zo lastig?

Massaal maken we dezelfde systematische denkfout in onze communicatie. En daarmee houden we onszelf tegen. We denken dat we een ander kunnen bewegen als we de relevantie van de verandering goed voor het voetlicht brengen. Alsof onze gesprekspartner rationeel is. Doordat we vertellen, motiveren, uitleggen, aantonen en storytellen blijft de urgentie, het belang én de beweging bij ons: we leuren en sleuren.

De wetenschap toont aan dat mensen in hoge mate onbewust, irrationeel en emotioneel zijn. Hoe bereik je de ander in z’n onbewuste besliscentrum? Genieke Hertoghs is één van de grondleggers van het gedachtegoed Subconscious Impact. Met het wetenschappelijk fundament van Daniel Kahneman als grondslag, biedt Hertoghs inzicht in hoe je mensen écht bereikt. Hoe je eerst ‘in positie komt’ in het onbewuste brein van de ander. Hoe je daar vervolgens verbinding, eigenaarschap en zelfs gedragsverandering op gang brengt. Als je het eenmaal snapt én je hebt je eigen ego onder controle, dan is daadwerkelijke gedragsverandering eenvoudig.

Dit boek geeft bovendien een doorkijkje naar de volle potentie van het gedachtegoed Subconscious Impact op grotere schaal. Hoe kan het polarisatie voorkomen? En hoe breekt het stevig ingekapselde bubbels open? Hoe draagt het bij aan een meer inclusieve samenleving? En tot slot: hoe stimuleren we gedragsverandering in onze samenleving naar een gezonde leefstijl?

'Don’t push me!' vat de essentie van het boek 'Impact: de kracht van onzichtbare invloed' van Van den Berg & Hertoghs uit 2018 samen. En verrijkt dat met een systematische aanpak om een ander écht te bewegen. Het boek is doorspekt met voorbeelden uit 10 jaar lang (praktijk-) onderzoek.

Reviews vooruitlezers 'Don’t push me! - Hoe je mensen wél beweegt'
Het voelt als heel compleet, kleurrijk, herkenbaar, zeer prettig en leesbaar geschreven boek. Een stuk theoretische, wetenschappelijke basis, gecombineerd met een grote dosis kennis, ervaring en bijna alledaagse praktijksituaties.

Wat mij betreft zou dit boek verplichte kost moeten zijn bij mijn gehele beroepsgroep, HBO en universitaire opleidingen HRM, maar ook andere sociale, pedagogische vakken. Verder iedereen die hiërarchisch en/of functioneel leiding geeft. En dat ze zelf ontdekken hoe toepasbaar het concept is in de eigen rol (want toch handig als een bevelvoerder bij een brand gewoon zegt wie, wat moet doen). Zo denken, spreken en handelen is een ‘other-way-of-life’.

Het boek zou ook goed zijn voor beleidsmakers, politici en voor leden van Ondernemingsraden. Sowieso interessant in deze polariserende samenleving waar ieder voor zich lijkt te gaan en er weinig naar elkaar geluisterd wordt. - Peter Linssen - Businesspartner P&O gemeente Den Haag

Wat een eye opener: ook push kan bijdragen aan succesvolle verandering! Mijn nieuwe uitdaging na het lezen van dit boek? Bagger in goud veranderen. En natuurlijk mijn eigen ego vaker de mond snoeren...

Dit boek is relevant voor iedereen. Zonder uitzondering. In het bijzonder voor iedereen die impact wil hebben op welk niveau dan ook. Heel goed leesbaar, lekker praktisch met veel verhelderende voorbeelden. Een fijne opfrisser na het eerste boek Impact - de kracht van onzichtbare invloed. - Mariëlle Bothof - Algemeen Directeur Huisartsen Coöperatie Medicamus U.A.

Dramkonten. Ik vind ze vermoeiend en vervelend. En ze hebben niet eens door dat ze het doen. ‘Don’t push me’ zou de bijbel moeten zijn van elke dramkont. Het geeft rake inzichten in wat er gebeurt als je stopt met drammen en gaat verkennen. Daar wordt der wereld snel een stuk mooier van. - Martijn Aslander – professioneel lifehacker, verbinder van mensen, informatie en ideeën

Wat bij jou in de weg staat? Je ego. Stap voor stap laat Genieke zien hoe jij als leider mensen wel met je meeneemt. Stevig onderbouwd, zeer praktisch, akelig herkenbaar en met een flinke dosis humor. - Mark Blok – Director Corporate Affairs & Chief Transformation Officer Heineken

Een gezonde leefstijl beklijft alleen als je het zelf wil. Door ervaring weten we bij Menzis inmiddels dat gedragsverandering op leefstijl niet vanuit push werkt, maar alleen vanuit de verbinding. Ofwel vanuit pull. - Nicole Pijnenburg – Directeur ICT Coöperatie Menzis

Zowel qua schrijfstijl, maar ook qua opmaak is het een vlot boek. Gelardeerd met praktische voorbeelden (uit verschillende omgevingen), waardoor de theorie tot leven komt. Wat fijn is, zijn de samenvattingen op het einde. Dan kom je tot de essentie van het hoofdstuk. Het boek is een krachtig pleidooi om mensen mee te krijgen in een verandering. Goed dat je op een gegeven moment een switch maakt naar het nut van pushen (maar niet teveel ..). Het aloude dilemma van een leidinggevende: wanneer geef ik ruimte en wanneer stuur ik bewust wordt daarmee recht gedaan. Je slaat daarin ook een brug hoe je dat kan doen. - Ruud Bakker - Gemeentesecretaris Gemeente Gouda

Specificaties

ISBN13:9789082579932
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:232
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2023
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Don’t push me! - Overtuigend en leesbaar boek over weerstand overwinnen
Elly Stroo Cloeck | 4 oktober 2023
Ik vind het heel knap hoe Genieke Hertoghs erin geslaagd is om een tamelijk abstract onderwerp – weerstand overwinnen - te behandelen in een concreet, gestructureerd en ook nog eens grappig boek: ‘Don’t push me!’  Wat verstaat zij onder pushen? Vanuit je eigen belevingswereld aan de ander vertellen hoe hij of zij naar de wereld moet kijken. Sja, dat werkt niet, dat weten we. Toch?
Lees verder
recensie
Don’t push me!  - ‘Lezen dit boek!’
Danny Mullenders | 21 juli 2023
Danny Mullenders las Don’t push me! van Genieke Hertoghs. Volgens hem is het boek een aanrader voor iedereen die meer uit de ontmoeting met anderen wil halen en een stimulans om ontmoetingen tussen jou en de ander op een waarderende wijze te sturen.
Lees verder
recensie
Don’t push me! - ‘Handvat voor het in beweging krijgen van mensen’
Jan Hoogstra | 26 april 2023
Over verandermanagement zijn boekenkasten vol geschreven. Conclusie vaak is dat de mens best wil veranderen, maar niet veranderd wil worden. Overtuigen en push heeft beperkt of zelfs geen zin. Genieke Hertoghs laat in haar boek ‘Don’t push me!’ een techniek zien die ertoe moet leiden dat mensen wel bewegen: het pullen.  
Lees verder
recensie
Don’t push me - ‘Pragmatisch en toegankelijk’
Daniël E. Brouwer | 11 april 2023
‘Don't push me’ van Genieke Hertoghs beschrijft op een toegankelijke wijze hoe je op basis van wederzijds respect je invloed kunt vergroten. Ik kreeg het manuscript van dit boek te zien voordat het was gepubliceerd. En ik was blij verrast! Het is niet zo’n ‘taai’ boek over de mens waar je een wetenschappelijke achtergrond voor moet hebben. Nee, het is pragmatisch ingestoken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
22 stemmen
19
1
0
1
1

Interviews en artikelen (3)

interview
Zie in dat de ander waardevolle input heeft
Fidessa van Rietschoten 15 juni 2023 We doen het de hele dag door: vanuit onze eigen bubbel mensen proberen te overtuigen bepaald gedrag te vertonen, ook wel pushen genoemd. Hoe sterk en rationeel een argument ook is, vaak werkt het niet. Maar de wetenschap toont aan dat iemand overtuigen via de ratio maar in 2-5% van de gevallen werkt. Hoe zorg je wél voor gedragsverandering? Genieke Hertoghs legt in ‘Don’t push me!’ een route uit om anderen via het onbewuste te activeren. De grote spelbreker? Dat zijn we zelf.
podcast
Iemand in beweging brengen doe je met een pull
Karin de Zwaan 20 april 2023 Parkeer je eigen mening, visie en standpunt even helemaal wanneer je de ander wil laten bewegen. Sta open voor het verhaal van de ander en luister. Ontdek dan waar je kunt inbreken en in positie komt in het onbewuste brein van de ander. In deze aflevering van De Boekenpraktijk ondergaat Willem van Leeuwen dit met gast Genieke Hertoghs.
preview
Don't push me! - Hoe je mensen wél beweegt
Genieke Hertoghs 28 maart 2023 'Don’t push me!' belooft een een systematische aanpak om een ander écht te bewegen. Het boek is doorspekt met voorbeelden uit 10 jaar lang (praktijk-) onderzoek. Genieke Hertoghs, de auteur, vertelt over het boek.

Over Genieke Hertoghs

Genieke Hertoghs heeft een achtergrond in taalwetenschappen, communicatie en bedrijfskunde. Zij houdt zich al ruim tien jaar lang elke dag bezig met impact op het onbewuste brein en effectief communicatiegedrag, met name op de werkvloer. Samen met Harrie van den Berg heeft zij het gedachtegoed Subconscious Impact ontwikkeld. Een bewezen aanpak vanuit een stevig wetenschappelijk fundament voor 'hoe bereik je de ander écht in het onbewuste brein?'. In 10 jaar tijd heeft zij dit aan de lopende band empirisch onderzocht, getoetst en bewezen in ruim 2700 trainingen aan diverse professionals. Als ervaren vakvrouw en spreker helpt zij mensen elkaar te begrijpen, beter samen te werken en de veranderbeweging in te zetten met een effectieve interactie- en communicatie-aanpak. In 2023 verscheen het doe-boek Don’t push me, hoe je mensen wél beweegt, dat zij voornamelijk schreef voor mensen die leidinggeven aan een verandering. In dit boek neemt Genieke hen op bevlogen wijze en met liefde en plezier mee in de sterke werking van ons onbewuste brein en hoe ‘pull-technieken’ bijdragen aan gedragsverandering. Het lijkt gemakkelijk. En dat is het ook. Er is maar één hindernis: je eigen ego. Dat wil helemaal niet horen dat de ander niet wil, beren op de weg ziet, de verandering niet ziet zitten. Je onbewuste en irrationele brein komt in verzet, laat zich horen en gaat nog meer vertellen, beargumenteren en uitleggen. Wat weer averechts werkt.

Andere boeken door Genieke Hertoghs

Inhoudsopgave

08 Voorwoord

1
12 Waarom dit boek en… wanneer lees je het?
18 Welke onhandige fout maken we allemaal?
26 Hoe push mensen wegjaagt
32 Push probeert het rationele brein aan te spreken
48 Hoe push je impact klein houdt
74 Hoe push verandering tegenhoudt
80 Scope: de sleutel tot verbinding en verandering
92 Pull: verbinding als voorwaarde voor verandering
- Regievraag: moeder der pulltechnieken
- Doorvraag: geen rocket science, maar doe het maar eens…
- Support: voor veiligheid en verbinding
118 Hoe pull bijdraagt aan succesvolle verandering
128 Wanneer kan push bijdragen aan succesvolle verandering?
136 Nog één ding: hoe weet je of je 'in positie' bent?
144 In positie? Tijd voor verandering!
158 Help: emoties, weerstand…of een gebrek aan eigenaarschap!
168 Hoe krijg je dat pullen onder de knie?

2
174 Pullen in de praktijk
- Voorbeelden

3
188 Hoe kun je pull nog mee r gebruiken ?
- Pullen in presentaties
- Pullen op papier
- Pullen in vergaderingen

4
198 Welke potent ie hee ft pu llen ?
200 De impact van pull op welvaartsziekten
204 De impact van pull op bubbels
218 Hoe pull bijdraagt aan een meer inclusieve samenleving

224 Bronnenlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Don't push me