Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van protocollen naar vertrouwen

Hr: terug naar de tekentafel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789083331102
Direct te downloaden

Samenvatting

In vele sectoren zien we de voorbeelden terug van hoge werkdruk, onderbezetting en toenemende burn-out. Maatschappelijke organisaties kunnen niet meer leveren wat de klant en samenleving wenst. Stap voor stap wordt beschreven hoe de werksfeer door de instrumentele rationaliteit wordt aangetast met als gevolg: verschraling, disconnectie en afhankelijkheid.

Het boek 'Van protocollen naar vertrouwen' biedt een visie op hrm die bewust afwijkt van wat op de meeste business schools wordt gepropagandeerd. De auteur gaat uit van een paradox van deze tijd: hoe meer hrm zich vasthoudt aan instrumenten, routines en standaardoplossingen, des te minder het in staat is om aan zijn eigen vanzelfsprekendheid vorm te geven.

Een herstel van het verstoorde evenwicht tussen economische rationaliteit en het menselijk kapitaal maakt een nieuwe creativiteit mogelijk. In dit boek wordt aangetoond langs welke weg hrm zich als het ware opnieuw moet uitvinden. Een boek dat ook voor niet hrm'ers uitdagende literatuur zal zijn.

Specificaties

ISBN13:9789083331102
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:20-4-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dirk Jan Verheijen

Dr. Dirk Jan Verheijen heeft, in loondienst en als zelfstandig ondernemer, bij veel organisatie gewerkt aan 'de hr- agenda’. Dirk Jan werkte voor grote internationale organisaties in de luchtvaart-, auto- en papierindustrie en voor non-profitorganisaties.

Andere boeken door Dirk Jan Verheijen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van protocollen naar vertrouwen