Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De BV Bruinsma

opkomst en ondergang van een misdaad syndicaat

E-book Epub Nederlands 2012 9789089752369
Direct te downloaden

Samenvatting

Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink maakte een nieuwe, geactualiseerde editie van het meest succesvolle misdaadboek uit 2011. Met een nauwkeurige reconstructie van de laatste uren van Bruinsma en zijn laatste afspraken. Wat was de misdaadbaas nog van plan?
In de vroege ochtend van 27 juni 1991 wordt de Amsterdamse maffiabaas Klaas Bruinsma doodgeschoten. Het duurt lang voor de kruitdampen boven de meest geruchtmakende liquidatie uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis optrekken.
In De BV Bruinsma beschrijft Hendrik Jan Korterink het boeiende tijdperk voor en na Bruinsmas dood en de mensen die daarbij, allemaal op hun eigen manier, een rol speelden. Voor bijna iedereen die Bruinsma meemaakte geldt dat ze hem ondanks alles nog steeds missen
Hoe is het die partners-in-crime vergaan, hoe kijken de overlevenden terug op die woelige jaren met De Dominee? Sommige tijdgenoten uit het circuit van Bruinsma overleefden, anderen niet. Sam Klepper, John Mieremet en Stanley Hillis sneuvelden. Boekhouder Ed S. liet zich meeslepen in een smokkelavontuur en moest dat bezuren; lijfwacht Geurt Roos overleefde twee aanslagen en werd veroordeeld voor afpersing; Bruinsmas politiekwelgeest Jan van Looijen haalde ongeschonden zijn pensioen.
De vrouwen in het leven van De Dominee vormen een verhaal apart. Bruinsmas rechterhand, `godmother Thea Moear, belandde vijf jaar in een Panamese cel. In tegenstelling tot tal van andere dames had zij nooit een intieme relatie met de ladykiller.

Specificaties

ISBN13:9789089752369
Trefwoorden:spanning
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:7-9-2012
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen bestsellers als De BV Bruinsma, Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout) en Maffiameid. Op www.misdaadjournalist.nl houdt hij het misdaadnieuws bij.

Andere boeken door Hendrik Jan Korterink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De BV Bruinsma