Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Jantje O.

Het veel bewogen leven van vechtsportlegende Jan Oosterbaan

Paperback Nederlands 2018 9789089755322
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De biografie van vechtsportlegende Jan 'Jantje O.' Oosterbaan is rauw, hard en eerlijk. Ze vertelt over het milieu van de vechtsport, het leven in de bajes, de aparte erecodes en het geweld bij de 1% motorclubs en de trouweloosheid, maar ook de zeldzame vriendschappen binnen een niets en niemand ontziende onderwereld.

Jan O. groeit op in Rotterdam-Zuid. Steevast wordt hij - ondanks van zijn enorme gestalte - al vroeg 'Jantje' genoemd. Via zijn geliefde vechtsport en het nachtleven belandt hij al snel in de criminaliteit. Tijdens zijn detenties komt Jan in contact met criminelen als Cor van Hout, Henk Boom en Sam Klepper en de onder verdachte omstandigheden overleden Barney Sanders. Ook leert hij kopstukken als Cock Steenbergen, Jan Boelaard, Geurt Roos, de Haagse Godfather 'Dikke Piet' S., Kareltje P., Marco Eijk en vele anderen kennen. Er ontstaan vriendschappen die ook 'buiten' doorgaan.
Tussen zijn detenties door en ook daarna maakt Jan furore met kickboksen. Hij schopt het zelfs tot wereldkampioen bij de veteranen! Een keerpunt in zijn leven komt wanneer hij wordt verdacht van het opdracht geven tot liquidatie van de beruchte bokser John Smit. Maar 'Jantje' houdt zijn kaken op elkaar bij Justitie. Het gevolg: een jarenlange gevangenisstraf. In dit boek geeft hij opheldering over deze cold case.

Ook in de wereld van de motorclubs stijgt Jans ster. Omdat hij niet betrokken te raken bij een dreigende bikeroorlog kondigt hij in zijn eentje in een vol, vijandig clubhuis zijn afscheid aan. Jantje kan zich terugtrekken zonder boetes, motor inleveren of een fysieke afstraffing.
Jantje O. is een levende legende. In dit boek vertelt hij zijn verhaal zoals hij vocht in de ring: hard voor anderen, hard voor zichzelf, met respect voor de mensen die het verdienen.

Koen Scharrenberg schreef o.a. voor Elsevier en Panorama. Eerder verschenen o.a. Down for the count over de wereld van de vechtsport en Georganiseerde misdaad in de Lage Landen, deel 1 en 2.

Specificaties

ISBN13:9789089755322
Trefwoorden:true crime
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:287
Druk:1
Verschijningsdatum:11-4-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Jan O., kampioen van de bajes...Peter R. de Vries
Voorwoord van de auteur
Proloog

Deel 1: Van straatvechter op Zuid
Deel 2: Een zware veroordeling
Deel 3: Life goes on

Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jantje O.