Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inleiding in de statistiek voor gedragswetenschappen

met ondersteuning van SPSS

Paperback NL 2023 9789464674620
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit studie- en werkboek biedt een introductie in de statistiek voor studenten in de gedragswetenschappen. Nadat we toegelicht hebben op welke manier statistiek een onmisbaar instrument is bij wetenschappelijk onderzoek zoomen we in op variabelen. Welke soorten variabelen onderscheiden we en hoe kunnen we hun centrale tendens en variabiliteit bepalen? Verder tonen we hoe variabelen verwerkt worden in SPSS en hoe software vlot tabellen en grafieken produceert die ons een zicht geven op de verzamelde data. 

Na univariate verwerking op bivariate analyses: hoe kunnen we de samenhang tussen twee variabelen bepalen? En hoe kunnen we die samenhang berekenen met SPSS? We raken daarbij al even het domein van de inductieve statistiek aan, maar meer details in het vervolgboek Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen. 

Op de ondersteunende website www.toegepastestatistiek.net vind je de bijbehorende databestanden en oplossingen van de opdrachten. 

OVER DE AUTEUR

Guido Valkeneers is master in de psychologie en economie. Hij schreef diverse handboeken die gebruikt worden in bacheloropleidingen voor de gedragswetenschappen.

Specificaties

ISBN13:9789464674620
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:326
Uitgever:Acco België
Verschijningsdatum:20-7-2023
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding in de statistiek voor gedragswetenschappen