Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Green on - De leukste en meest productieve manier van werken

op basis van principes van de special forces

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789492528940
1
Voormalig Nr. 1Totaal 33 dagen
EvergreenTotaal 495 dagen
Verkooppositie 2715Hoogste positie: 1
Direct te downloaden

Samenvatting

Nabij Mazar-i-Sharif, 15 maart 2020, 05.47 uur
In Afghanistan maakt commando Richard zich klaar voor een capture or kill-missie ver achter vijandelijke linies. Op hetzelfde moment werken Joris en Daan in Ahdam met hun bedrijf Luscii keihard om 200.000 mensen in Europa en Afrika te ondersteunen in een strijd tegen de coronapandemie.

Wat hebben deze twee situaties met elkaar te maken? Ze zijn beide Green On. De operators van de special forces kunnen dankzij de Green On-principes bovenmenselijke prestaties leveren in levensgevaarlijke situaties. En dankzij Green On is Luscii het snelst groeiende healthtechbedrijf van Nederland, met een vierdaagse werkweek met fulltimesalaris voor iedereen. Met Green On stel je de kracht van mensen boven de processen. En dat werkt overal en altijd.

In dit revolutionaire boek delen dr. Joris Janssen en prof. dr. ir. Daan Dohmen en de special forces-operators Richard, Thomas en Frank het geheim van hun succes aan de hand van vijf principes: samenwerken, flow, eenvoud, vertrouwen en aanpassingsvermogen. Samen zijn ze goed voor vijftig jaar ervaring in het leiden en trainen van mensen bij start-ups, bij corporates en in gevechtssituaties.

Dit boek vertelt het spannende verhaal van de special forces en hoe hun bewezen principes zich vertalen naar situaties op de werkvloer. Vol met concrete tips om zelf vandaag nog te beginnen met ’s werelds leukste en meest productieve manier van werken: Green On!

"Green On laat zien dat écht anders werken betekent dat de mensen in je bedrijf echt anders met elkaar moeten (durven) omgaan. Green On is daarmee geen dream on, maar grow on!" -
Martin van Rijn, oud-minister

"Dit boek geeft veel praktische tips hoe je vandaag nog met effectief en leuk werken aan de slag kunt in je eigen team." - Quintin Schevernels, CEO Funda

"Innovatie komt alleen als mensen echt vrij zijn in hun denken en elkaar vertrouwen. Dit boek laat zien hoe je dat in je eigen teams kunt stimuleren! Innovatie vereist focus en focus is nee zeggen om tot de beste innovaties te komen." - Ton van Garderen, General Manager Apple BeNeLux

"Dit boek geeft je dé handvatten voor onverslaanbare teams en een sterke cultuur: de allerbelangrijkste succesfactoren voor start-ups." - Eva de Mol, Ph.D., VC Investor

Specificaties

ISBN13:9789492528940
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:220
Uitgever:S2 Uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:2-11-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Green on: 'Interessant voor iedereen die mag en kan sleutelen aan bedrijfsvoering'
Nan van Grootel | 22 juli 2022
‘Green On’ maakt verhalend duidelijk dat een goede bedrijfsvoering valt of staat met versimpelen en trainen. Als bommen en granaten om je heen uit de lucht vallen, is er weinig tijd om eens goed te analyseren. Dan is het fijn dat je kunt handelen op basis van getrainde scenario’s. Het is een manifest voor trainen, altijd klaar zijn en vooruitkijken.
Lees verder
recensie
Green On - ‘Richtlijnen om rolgericht te werken’
Rudy Kor | 29 november 2021
De kortste mogelijke weergave van de kernboodschap van Green On zit in de (uitleg van de) titel: Green On verwijst naar het lampje dat op groen springt als de klep opengaat tijdens een parachutesprong. Wat ik begrijp als: begin morgen met werk anders te organiseren, met de omslag van functiegericht naar rolgericht werken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
16 stemmen
14
0
2
0
0

Interviews en artikelen (3)

interview
De titel van manager verdwijnt, maar zijn taken niet
4 november 2021 Richard Bergmans was lid van de special forces, zijn zakelijke kompaan Frank is dat nog steeds. Wat kunnen zij met hun coachingspraktijk Threefront leren aan het bedrijfsleven?
interview
Tijdens een operatie bestaat geen hiërarchie
Hans van der Klis 2 november 2021 Luscii, ontwikkelaar van de medische app Thuismeten, heeft de principes van de special forces als uitgangspunt genomen voor een andere manier van organiseren. Daan Dohmen, oprichter van Luscii, en Richard Bergmans, voormalig lid van de special forces, vertellen hoe het zover gekomen is.
nieuws
Zelforganisatie op zijn Special Forces
Pierre Pieterse 4 oktober 2021 Vorige week verscheen Green on - De leukste en meest productieve manier van werken, het ‘nieuwe werken’ voor kennisintensieve organisaties. Green On verwijst naar het lampje dat op groen springt ‘als de klep opengaat tijdens een parachutesprong’. Voor organisaties staat het groene lampje voor de switch van functiegericht naar rol-gericht werken. Green on beschrijft de vijf overkoepelende principes voor deze manier van werken die professionals helpen om grote prestaties te leveren, of je nu op kantoor zit of uit een vliegtuig moet springen.

Over Joris Janssen

Dr. Joris Janssen promoveerde cum laude in de kunstmatige intelligentie aan de Technische Universiteit Eindhoven en Stanford University. Hij is uitvinder van drie patenten en werkte bij grote en kleine bedrijven in de digitale zorg, die hem inspireerden om het radicaal anders te gaan doen. Als medeoprichter van Luscii is hij de architect van de vernieuwende wijze waarop dit bedrijf georganiseerd is. Naast zijn werk bij Luscii adviseert Joris start-ups en scale-ups op het gebied van zelforganisatie, strategie en productontwikkeling.

Andere boeken door Joris Janssen

Over Daan Dohmen

Prof. dr. ir. Daan Dohmen promoveerde cum laude op e-health aan de faculteit gedragswetenschappen van de Universiteit Twente. Aansluitend startte hij zijn eerste bedrijf FocusCura, dat hij in 2020 verkocht. Daarna volgde Luscii. Daan is bijzonder hoogleraar Digitale transformatie in de zorg aan de Open Universiteit. Hij is ondernemer en investeerder in de zorgsector en tot voor kort als lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving adviseur van het kabinet.

Andere boeken door Daan Dohmen

Over Richard Bergmans

Richard Bergmans' ambities lagen altijd al bij het leger. Samen doelen halen die vooraf onmogelijk lijken. Het teambelang boven je eigen belang stellen. Dit principe vormde de rode draad van zijn carrière als operator en commando-instructeur. Met tientallen operaties op zijn naam, waaronder enkele haho-sprongen in het diepste geheim, weet hij als geen ander dat je alleen als team kunt excelleren als je blindelings op elkaar kunt vertrouwen en je focus weet te bewaren. Als instructeur is hij bedreven in de trainingsprincipes die binnen de special forces worden gebruikt. Samen met Frank en Thomas verzorgt hij met hun bedrijf Threefront trainingen voor organisaties in een radicaal andere manier van werken.

Andere boeken door Richard Bergmans

Over Thomas

Opgegroeid in een volksbuurt waar het soms letterlijk knokken was, leerde Thomas het belang van een duidelijk doel als je het beste uit jezelf wilt halen. Na meerdere uitzendingen te hebben gedraaid bij de Luchtmobiele Brigade, kwam hij door de selectie van de commando-opleiding. Daar werd hij opgeleid tot contraterreursniper. Daarna specialiseerde hij zich als multipurpose combat dog handler, waarbij hij met zijn getrainde ‘K9’ doordrong tot ver achter de vijandelijke linies. Hij heeft ten slotte veel ervaring in het trainen en adviseren van speciale eenheden in het buitenland. Samen met Richard Bergmans en Frank verzorgt hij met hun bedrijf Threefront trainingen voor organisaties in een radicaal andere manier van werken. De naam van Thomas is om veiligheidsredenen geanonimiseerd.

Andere boeken door Thomas

Over Frenk van Assen

Als kind werd hem het belang van samenwerken duidelijk toen Frenk met zijn gezin emigreerde. Communicatie bleek de sleutel en al snel bouwde Frenk een nieuw leven op in het buitenland. Aanpassingsvermogen werd Frenks tweede natuur – eerst bij het Korps Mariniers, daarna tijdens de commando- opleiding en daaropvolgende carrière bij het kct. Hij specialiseerde zich als demolitie-expert en in de veertien jaar daarna kwam hij in alle uithoeken van de wereld terecht. Hij bekwaamde zich verder als specialist in het informatiedomein, een cruciaal element binnen de special forces bij het plannen en uitvoeren van geheime operaties. Samen met Richard en Thomas verzorgt hij met hun bedrijf Threefront trainingen voor organisaties in een radicaal andere manier van werken.

Andere boeken door Frenk van Assen

Inhoudsopgave

INLEIDING – EEN NIEUWE MISSIE

1 SAMENWERKEN
Green On 1 – Werk met rollen
Green On 2 – Beslis als Minimum Viable Group
Green On 3 – Stop met vergaderen

3 FLOW
Green On 4 – Laat je niet afleiden
Green On 5 – Creëer urgentie
Green On 6 – Zorg voor het thuisfront

3 EENVOUD
Green On 7 – Versimpel je strategie
Green On 8 – Stimuleer nee zeggen
Green On 9 – Werk voorspelbaar

4 VERTROUWEN
Green On 10 – Selecteer op kernwaarden
Green On 11 – Vier je fouten
Green On 1 2– Voer moeilijke gesprekken

5 AANPASSINGSVERMOGEN
Green On 13 – Word mentaal weerbaar
Green On 14 – Maak het kleiner
Green On 15 – Doe Gemba-walks

6 NUNC AUT NUNQUAM
Green On 16 – Zet een stap

GREEN ON – CHECKLIST
DANKWOORD
LITERATUURLIJST
OVER DE AUTEURS
DE BEDRIJVEN
BEGRIPPENLIJST

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Green on - De leukste en meest productieve manier van werken