Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coachen naar veerkracht

Wat je overkomt is geen keuze, wat je ermee doet wel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789024450589
Direct te downloaden

Samenvatting

Coachen naar veerkracht biedt handvatten om je cliënten te helpen bij krachtig herstel.

Als coach help je mensen om antwoorden te vinden op allerhande vragen, of ze nu persoonlijk zijn of werkgericht. Maar wat doe je als je cliënt een trauma heeft? Hoe help je iemand die aangeeft dat hij houvast nodig heeft nu het leven voorgoed veranderd lijkt? Hoe krijg je je cliënt in beweging? En waar ga je beginnen?

Veerkracht ontwikkelen vanuit trauma is het krachtigste proces waarvan je als coach getuige kunt zijn. Dit boek neemt je mee in de verhalen van Sandra, Daphne en Thomas, drie cliënten die door dit proces zijn gegaan. Aan de hand van hun verhalen krijg je zicht op wat er fysiek en mentaal gebeurt ten tijde van een heftige ervaring. Je leest wat de impact is van therapeutische coaching op basis van de vijf modules van de Faith-methode: Voelen, Aandacht, Inspiratie, Tijd en Heling. Zo wordt een heftige levensgebeurtenis een startpunt voor persoonlijke groei.

Specificaties

ISBN13:9789024450589
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2022
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

interview
Wij vinden het lastig te zien dat anderen pijn hebben
Hans van der Klis 3 januari 2023 Een bijzonder heftige gebeurtenis in haar privéleven was voor Inge Miltenburg-Bos aanleiding om haar coachpraktijk helemaal om te gooien. Ze ontwikkelde een methode waarmee ze mensen met een groot trauma helpt opnieuw veerkracht te vinden. Met haar boek ‘Coachen naar veerkracht’ wil ze haar kennis en ervaring met andere coaches delen. ‘Als dit voor mij werkt, dacht ik, kan ik andere mensen ook helpen.’
video
Sterker na trauma
Inge Miltenburg-Bos 14 november 2022 Veerkracht ontwikkelen vanuit trauma is het krachtigste proces waarvan je als coach getuige kunt zijn. Dit boek neemt je mee in de verhalen van drie cliënten die door dit proces zijn gegaan. Je leest wat de impact is van therapeutische coaching op basis van de vijf modules van de Faith-methode: Voelen, Aandacht, Inspiratie, Tijd en Heling. Zo wordt een heftige levensgebeurtenis een startpunt voor persoonlijke groei. In de Bookchat vertelt auteur Inge Miltenburg-Bos over haar missie.
preview
Coachen naar veerkracht - Wat je overkomt is geen keuze, wat je ermee doet wel
Inge Miltenburg-Bos 19 oktober 2022 Een heftige levensgebeurtenis als startpunt voor persoonlijke groei. Dat is het doel van therapeutische coaching op basis van de Faith-methode, die Inge Miltenburg-Bos beschrijft in haar boek ‘Coachen naar veerkracht’. In haar preview vertelt ze hoe de methode ontstond, en wat je ervan mag verwachten.

Over Inge Miltenburg-Bos

Inge Miltenburg-Bos is eigenaar en coach/therapeut bij Krachtig Mens. Daar werkt ze op basis van de Faith-methode met mensen die een levensveranderende gebeurtenis willen omzetten naar persoonlijke groei. Haar motto; 'wat je overkomt is geen keuze, wat je er daarna mee doet wel' vindt men in haar hele manier van coachen. In haar tweede boek 'Coachen naar veerkracht' is te lezen hoe je iemand kan helpen om weer de leiding over zijn leven te kunnen pakken nadat je dit bent verloren door een heftige ervaring. Het zijn juist de ervaringen die we opdoen, die ons de kans bieden om te groeien. Inge creëert een veilige omgeving waarin mensen kunnen groeien. Groei ontstaat door het volgen van je eigen proces en verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens. Dit voedt zelfvertrouwen en veerkracht. Het is bijzonder waardevol om dit toe te passen, want zo kunnen mensen vanuit eigen inzichten en middelen werken. Hetgeen al aanwezig is, kan meestal nog beter benut worden. Alhoewel het vaak herontdekt moet worden om het bewust in te kunnen zetten. Dit levert volgens haar de beste en blijvende resultaten op omdat mensen geen kunstje wordt geleerd. De focus ligt op authenticiteit. En dat is cruciaal voor herstel en om veerkrachtig te blijven. Samen met haar team van specialisten ondersteunt Inge mensen en bedrijven bij herstel middels het unieke coaching-concept op basis van de Faith-methode. Haar passie om mensen succesvol te helpen naar veerkracht is groot.

Andere boeken door Inge Miltenburg-Bos

Inhoudsopgave

Inleiding 11
Uitleg van de Faith-methode 17

Thema 1 Wat is de impact van een trauma? 21
1 Niemand ontkomt eraan 22
2 Over Sandra, Daphne en Thomas 31
3 Een heftige ervaring 45
4 Het stresssysteem 58
5 Wat gebeurt er in je hoofd? 68
6 Wat gebeurt er in je lichaam? 75
7 Neem verantwoordelijkheid
Samenvatting van het eerste thema: de impact van een trauma 89

Thema 2 Welke keuzes kan iemand maken om de gevolgen van een trauma om te draaien? 91
8 Alles is een keuze … of niet? 92
9 Veiligheid voorop 100
10 Start met onderzoeken 106
11 Zijn gedachten sterker dan gevoelens? 112
12 Ontdek jouw patronen 118
13 Omgaan met de onzekerheid 125
14 Lijden of leiden 132
Samenvatting van het tweede thema: de keuzes die iemand kan maken om de gevolgen van een trauma om te draaien 138

Thema 3 De manieren om te groeien 139
15 Eerlijk zijn tegen jezelf 140
16 Echt jezelf zijn 148
17 Waarom jij dit meemaakt 155
18 Ga opnieuw vertrouwen 160
19 Ontwikkel veerkracht 166
20 Heb het lef om je leven te leven 172
21 Wees je eigen held 179
Samenvatting van het derde thema: de manieren om te groeien 185

Nawoord 187
Bronnenoverzicht 189
Met dank aan 191

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen naar veerkracht