Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Destructieve dynamieken

9 schadelijke gewoontes in organisaties en hoe je die kan verhelpen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789024455874
Voormalig top 100Totaal 3 dagen
Verkooppositie 5933Hoogste positie: 97
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek leert je om destructieve dynamieken in organisaties snel te herkennen en doelgericht aan te pakken

Elke organisatie heeft er last van: schadelijke patronen die moeilijk te doorbreken zijn. Wantrouwen, rolpatronen en wij-zij-polarisaties zijn voorbeelden van dynamieken die een destructieve uitkomst kunnen hebben. De gedragingen en interactiepatronen achter dit soort destructieve dynamieken zitten vaak ingebakken in onze natuur. Daardoor zijn ze moeilijk te herkennen, en nog lastiger om te veranderen.

Hans van Dijk en Stefan Cloudt fileren in dit boek negen dynamieken binnen organisaties die de relatie tussen collega’s en organisaties verzieken. Bij elke dynamiek lichten ze toe uit welke interactiepatronen die bestaat, waarom we bepaald gedrag vertonen en hoe we die dynamiek kunnen doorbreken.

Door de destructieve dynamieken te benoemen en hun eigenaardigheden te ontrafelen, worden ze een stuk tastbaarder en hanteerbaarder. Dit boek helpt professionals, leiders en vrijwilligers om de destructieve patronen in hun organisatie te herkennen en te doorbreken.

Specificaties

ISBN13:9789024455874
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:216
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:2-5-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Destructieve dynamieken - ‘Inzicht en handreikingen’
Rudy Kor | 20 september 2023
Elke organisatie heeft er last van: schadelijke patronen die moeilijk te doorbreken zijn. Wantrouwen, rolpatronen en wij-zij-polarisaties zijn voorbeelden van patronen die een destructieve uitkomst kunnen hebben. Na lezing van ‘Destructieve dynamieken’ weet de lezer hoe hij deze destructieve patronen kan herkennen en hoe ze aan te pakken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Destructieve dynamieken zijn overal om ons heen
Bert Peene 13 juli 2023 Hans van Dijk en Stefan Cloudt schreven ‘Destructieve dynamieken’; een boek over schadelijke gewoontes in organisaties. We spraken Van Dijk over wat die dynamieken zijn en waarom ze moeilijk te herkennen zijn. Van Dijk: ‘Het probleem zit hem vaak in het samenspel.’
podcast
Het werkt destructief als je denkt dat je jouw rol moet zijn
Karin de Zwaan 29 juni 2023 Hans van Dijk en Stefan Cloudt zijn beiden verbonden aan het departement organisatiewetenschappen van de Tilburg University, samen schreven zij 'Destructieve dynamieken'. Een boek over schadelijke gewoontes in organisaties en hoe deze te herkennen en aan te pakken. In deze aflevering van podcast De Boekenpraktijk vraagt host Willem van Leeuwen beide heren het hemd van het lijf om erachter te komen wat deze destructieve dynamieken nu eigenlijk zijn.

Over Hans van Dijk

Hans van Dijk is Associate Professor bij Tilburg University en TIAS School for Business and Society, en medeoprichter van het Including Behavior Institute. Hij heeft cum laude zijn PhD behaald op het thema diversiteit in teams, en heeft meer dan 20 wetenschappelijke publicaties op zijn naam. Als een internationale spreker op het gebied van samenwerking, inclusie, en interpersoonlijk leiderschap staat hij bekend om het gebruik van ervaringsgericht leren, waarbij hij de aanwezigen persoonlijk uitdaagt en betrekt. Hans heeft verschillende trainingen ontwikkeld op een aantal verschillende vlakken en voor een grote verscheidenheid aan doelgroepen. Zijn passie om de aard van menselijke gedragingen en interactiepatronen in organisaties te begrijpen helpt organisaties om de kern van samenwerkingsproblemen te achterhalen en op te lossen.

Andere boeken door Hans van Dijk

Over Stefan Cloudt

Stefan Cloudt is docent Organisatiewetenschappen bij Tilburg University en heeft zijn eigen organisatieadviesbureau.

Andere boeken door Stefan Cloudt

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 DESTRUCTIEVE DYNAMIEKEN
1. De blame game
2. De waan van wantrouwen
3. De impressie van incompetentie
4. Domineren moet je afleren
5. Rolbevestigend gedrag
6. De mythe van talent
7. Eigen volk eerst
8. Bias towards action
9. Van kwaad tot erger

Deel 2 ONDERLIGGENDE EN OVERKOEPELENDE PRINCIPES
10. Het interpersonal circumplex
11. Cognitieve heuristieken
12. Versterkende dynamieken

Epiloog: Aan de slag!

Over de auteurs
Eindnoten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Destructieve dynamieken