Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gooi het roer om!

Leiderschap creëren op elk niveau binnen organisaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789461279668
Voormalig top 100Totaal 128 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

'Turn the ship around' eindelijk vertaald! Deze Amerikaanse bestseller is het ultieme boek voor iedere manager die van volgzame werknemers betrokken leiders wil maken. Leiders vind je niet alleen aan de top; in succesvolle bedrijven kom je ze op elk niveau tegen. Geef de controle uit handen en je zult zien dat mensen eigenaarschap tonen en tot grote hoogte stijgen, zo betoogt oud-marinier Marquet.

Marquet was kapitein op de onderzeeër USS Santa Fe. Daar zag hij hoe top-downleiderschap de manschappen soms regelrecht in gevaar bracht. Hij besloot zijn manschappen zelf de controle te geven: met verbluffende resultaten. Aan de hand van zijn ervaringen op de USS Santa Fe laat hij zien hoe een hiërarchische organisatie als de marine erin slaagde het roer om te gooien én hoe dat in iedere organisatie mogelijk is. Hij reikt de lezer daarvoor eenvoudige mechanismen aan, die een wereld van verschil kunnen maken in de prestaties van teams en organisaties.

'Kapitein Marquet is voor mij het fraaiste toonbeeld van bekrachtigend leiderschap. Dit boek biedt je een model voor het bewandelen van je eigen pad.' - Stephen R. Covey, auteur van De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

'David Marquet, een leider met het lef om het helemaal anders te doen. Fantastisch hoe hij de cultuur op zijn schip binnen een paar maanden volledig weet te veranderen. Hij laat zien hoeveel passie, energie en kennis er los komt wanneer je mensen gelijkwaardig benadert en alle invalshoeken verwelkomt. Waardevol voor iedereen die het beste uit een organisatie wil halen.' - Jitske Kramer, auteur van Deep Democracy en co-auteur van De Corporate Tribe

Specificaties

ISBN13:9789461279668
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2016
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Gooi het roer om!
Henny Portman | 18 september 2018
In deze businessroman – Gooi het roer om! leiderschap creëren op elk niveau binnen organisaties – neemt David Marquet je mee op zijn reis als kaptein op de kernonderzeeër USS Santa Fe.
Lees verder
recensie
Gooi het roer om! - Leiderschap creëren op elk niveau binnen organisaties
Yolanda van Heese | 18 januari 2017
Hoe zorg je ervoor dat medewerkers betrokken zijn en proactief aan de slag gaan? Die vraag stelde David Marquet zichzelf toen hij kapitein werd op de USS Santa Fe, een nucleaire onderzeeboot van de Amerikaanse marine en een passieve bemanning aantrof. Marquet heeft zijn inzichten opgeschreven in Gooi het roer om!. Daarin geeft hij praktische tips over mensen motiveren en een kijkje in de wereld aan boord van een onderzeeër.
Lees verder
recensie
Gooi het roer om! - Leiderschap creëren op elk niveau binnen organisaties
Martin van Staveren | 18 oktober 2016
Een boek met warme aanbevelingen van Simon Sinek, Stephen R. Covey en onze eigen Jitske - Deep Democracy - Kramer op de omslag moet wel goed zijn. En dat is ook zo.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
4 stemmen
2
1
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
David Marquet over Intent Based Leadership: ‘Het grootste obstakel is angst’
Jeroen Ansink 25 januari 2018 David Marquet is de man achter intent-based leadership, een verrassend effectief model dat volgers omvormt tot leiders. Op 17 mei 2018 spreekt hij op Agile Leadership Europe in Amsterdam.

Over David Marquet

Leiderschapsexpert en bestseller auteur L. David Marquet diende 28 jaar lang als kapitein bij de Amerikaanse marine. Hij was commandant van de nucleaire onderzeeboot USS Santa Fe. Hij is de man achter 'intent-based leadership', een verrassend effectief model dat volgers omvormt tot leiders. Hij treedt op als spreker en geeft workshops, ook in Nederland. Simon Sinek schreef over hem: "Een leider als Marquet komt maar eens per generatie langs. Zijn ideeën en lessen zijn van onschatbare waarde". Stephen R. Covey: "I don't know of a finer model of this kind of empowering leadership than Captain Marquet."

Andere boeken door David Marquet

Inhoudsopgave

Dankwoord
Voorwoord
Inleiding
Lijst van personages

1. Pijn
2. De normale gang van zaken
3. Verandering van koers
4. Frustratie
5. Schreeuw om actie
6. Wat ze maar willen!
7. 'Ik los u af!'
8. 'Welkom aan boord van de Santa Fe!'
9. Met nucleaire kracht op weg
10. 'Ik ben van plan om …'
11. Periscoop omhoog!
12. Wie is verantwoordelijk?
13. Een nieuw schip
14. 'We hebben een probleem'
15. 'We leren'
16. Op weg naar San Diego
17. Iedereen present
18. Laatste voorbereidingen
19. Een oorlogsmonument
20. Leiderschap op ieder niveau
21. Een gevaarlijke doorgang
22. Vooruit kijken
23. Slagkracht
24. Thuiskomst
25. Een nieuwe manier van bevoorraden
26. Deining

Nawoord
Verklarende woordenlijst
Noten
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gooi het roer om!