Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Netwerkregie

Samen werken in en tussen organisaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789463190602
Voormalig top 100Totaal 13 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

'Netwerkregie' gaat over de vraag hoe je samenwerking tussen organisaties verbetert. Dit boek richt zich op de samenwerking tussen overheden en publiek-private samenwerking. De overheid werkt in dienst van de samenleving en het samenwerkingsverband wordt geleid door de vraag hoe je daarvoor meerwaarde creëert.

Wat zijn mogelijkheden en belemmeringen? Dit boek geeft veel praktische tips hoe je energie creëert en hoe je partners aanspreekt op hun verantwoordelijkheid. Veel voorbeelden van samenwerking in de zorg, gebiedsontwikkeling en milieu laten zien dat de rollen en verantwoordelijkheden van de partners veranderen. Hoe kun je zonder gebruik te maken van machtsposities effectief samenwerken? Wat doe je als een partner enthousiast meepraat, maar de organisatie zich weinig gelegen laat liggen aan de samenwerking? Wat doe je als een partner het eigen belang voorop stelt? Hoe ga je om met een ambtenaar die zich bureaucratisch op formele verantwoordelijkheden beroept en zich absoluut niet verantwoordelijk voelt voor de opgave van het netwerk? Dit soort vragen staan centraal in dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789463190602
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:19-10-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Netwerkregie - Samen werken in en tussen organisaties
Zinzi Stasse | 20 januari 2017
In een samenleving waar de overheid zich verder terugtrekt, merk je dat ondernemers en burgers steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor publieke taken. Er ontstaan spontane netwerken van gelijkgestemden die samen werken aan een gezamenlijk doel.
Lees verder
recensie
Netwerkregie
Dave van Ooijen | 13 januari 2017
Met Netwerkregie. Samenwerken in en tussen organisaties heeft Hans Licht opnieuw een boek geschreven dat niet alleen voor tal van bestuurders en leidinggevende professionals in het publieke domein een 'must read' is.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans Licht

Hans Licht is sinds 1985 tot 2003 managing partner geweest van het adviesbureau Org-id. In 2003 verhuisde hij naar Zweden en werkte hij in Nederland als zelfstandige tot 2013. Daarbij werkte hij samen met onder andere het adviesbureau Phaos. In 2013 startte hij samen met enkele collega's het adviesbureau Organisatieregie. Vanaf 2019 is Organisatieregie onderdeel van het Zweedse bedrijf Johansson Licht AB. Hans heeft vanaf 1985 een visie op projectmanagement ontwikkeld die breed werd toegepast bij enkele departementen en tal van gemeenten en maatschappelijke organisaties. Deze visie heeft hij in 1996 vastgelegd in een boek. Rond 2000 liep hij in een zeer groot 'multiproject' aan tegen de beperkingen van de projectbenadering en de beheersmatige programmamanagementvisies. Hij ontwikkelde een nieuwe visie op de sturing van programma's, die vastgelegd werd in zijn boek Programmamanagement - Regievoering zonder macht' (2005). Deze visie is later de basis geworden voor verschillende boeken zoals 'Programmatisch Creëren' (2013), 'Regievoeren zonder macht' (2013), 'Netwerkregie' (2016) en 'Het geheim van regievoeren' (2023). Sinds enkele jaren werkt hij samen met het bureau DSP-groep in het zorg- en veiligheidsdomein en het adviesbureau BMC, Hij verzorgt nog maatwerktrainingen en lezingen voor organisaties in de publieke sector op het terrein van regievoering.

Andere boeken door Hans Licht

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De kern van netwerkregie
2. Samenwerken: een gezamenlijke opgave
3. Sturen met creatiemacht: een paradox
4. Hoe creëer je gelijkwaardigheid?
5. Hoe creëer je respect
6. Hoe creëer je vrijheid?
7. Hoe creëer je verantwoordelijk verantwoordelijkheid?
8. Hoe creëer je transparantie?
9. Hoe creëer je vertrouwen
10. Organisatie van de samenwerking
11. Communicatie in het netwerk
12. Besluitvorming in de samenwerking
13. Macht en onmacht van de regisseur
14. Praktische tips

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Netwerkregie