Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Julia’s slangenkuil - Een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management

Julia's slangenkuil is een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management. Het geeft antwoord op de vraag of de bedrijfsarts en de rechterlijke macht de bescherming bieden die nodig is. Een preview.

Henriëtte Wijnen | 16 januari 2017 | 1-2 minuten leestijd

Giftig management is ziekmakend voor mensen en organisatie. Ruim één derde van werkgerelateerd ziekteverzuim ontstaat door werkstress en kost werkgevers bijna 2 miljard euro per jaar. Daarnaast worden ruim 1,5 miljoen mensen op een of andere manier gepest, geïntimideerd, getreiterd door hun direct leidinggevende die daarbij wellicht nog worden gedekt door een bestuur of directie - met alle gevolgen van dien. 

Julia’s Slangenkuil beschrijft de desastreuze gevolgen bij het ontbreken van authentiek leiderschap, een open en transparante communicatie en integriteit binnen organisaties vanuit een inside-perspectief.

Giftig management gaat over de impact van leugens, intimidatie, machtsmisbuik op het werk door leidinggevenden.  De gevolgen van giftig management zijn voor een organisatie rampzalig omdat er geen vertrouwen meer is tussen medewerker en leidinggevende en/of bestuur. De angst regeert en niemand durft nog iets te zeggen omdat men bang is voor hun eigen positie. Medewerkers krijgen geen erkenning voor waar ze mee bezig zijn, wat vervolgens ten koste van gaat van betrokkenheid en productiviteit.

Ook wordt pijnlijk duidelijk hoe ver ‘giftig management’ reikt als het gaat om de ‘twee petten’ van de bedrijfsarts, de rechterlijke macht die een zaak van een ontstaan arbeidsconflict niet serieus neemt en de mediator die niet opgewassen is tegen de opdrachtgever. En dan hebben we het nog niet over de (medische) kosten van verzuim.

Julia’s Slangenkuil is het verhaal van een medewerker (tevens leidinggevende) die uiteindelijk fundamenteel voor zichzelf kiest en haar eigen succesvolle pad terugvindt na een periode vol strijd voor rechtvaardigheid en een burn-out als gevolg van giftig management.

Het boek Julia’s Slangenkuil is voor managers, bestuurders en young professionals geschreven om hen te inspireren tot het creëren van gezonde organisaties voor medewerkers.

Henriëtte Wijnen (1964) is eigenaar van Wijnen Recruitment & Consultancy. Daarnaast is zij freelance docent en trainer bij een groot landelijk opleidingsbureau op onder andere het gebied van macht, invloed en integriteitsvraagstukken. Ze is de auteur van Julia’s Slangenkuil.

Over Henriëtte Wijnen
Henriëtte Wijnen werkte jarenlang met veel plezier als leidinggevende in de profit en non-profit sector. Totdat zij in een web van intimidatie en pesterijen belandt. Een zenuwslopende en ondermijnende periode breekt aan. Zij schreef er een boek over, 'Julia's slangenkuil', en zegt hierover: 'Helaas is mijn verhaal herkenbaar voor veel mensen. Voor hen heb ik dit boek geschreven. En ook voor managers, bestuurders en young professionals, in de hoop ze te inspireren tot het creëren van een gezonde, veilige en stimulerende werkomgeving.' Haar ervaringen zet Henriëtte nu met haar eigen bedrijf beroepsmatig in. Zij geeft trainingen en lezingen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden