Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Kick-off je carrière - Je persoonlijke ontwikkelplan

'Kick-off je carrière is praktisch en zet je meteen aan het werk. De methode daagt uit en blijft motiveren, zodat je doorzet om jouw doelen te behalen', belooft de flap van Kick-Off je carrière. In deze preview leggen de auteurs uit hoe dat in zijn werk gaat.

Anne Nieboer | 12 maart 2021 | 2-3 minuten leestijd

Wij weten zelf heel goed hoe moeilijk het kan zijn om richting te geven aan je carrière. Je bent afgestudeerd, al een tijd aan de slag, of staat voor je gevoel op een kruispunt in je loopbaan. In ieder geval voel jij je klaar om de wereld te her- of veroveren en heb je de ambitie om echt impact te maken. Maar dan... Waar ga je al die energie op richten? Wat vind je eigenlijk leuk? Waar ben je goed in?

Persoonlijke ontwikkeling is een proces waar je bewust mee aan de slag moet gaan, nadenken over wat je wilt bereiken en vooral veel leren en ervaring opdoen. Het helpt enorm om je plan zo concreet mogelijk te maken. Zo maak je het jezelf zo makkelijk en leuk mogelijk om ermee bezig te zijn.

Om hierin te faciliteren hebben wij een Canvas methode ontwikkeld. Nu we het een aantal jaar zelf gebruiken, hebben we deze methode gevat in het boek Kick-Off je carrière. Met behulp van het bijbehorende canvas helpen wij je bij het in kaart brengen van alles wat jij al in huis hebt en wat je allemaal nog zou willen bereiken. De antwoorden op deze vragen leiden tot de formulering van jouw droom. Van daaruit werken we naar concrete stappen die jij kunt zetten om jouw droom te behalen. Of het nu gaat om die ene promotie, een gedroomde carrièreswitch of de ontwikkeling van een totaal nieuw idee; de keuzes die je maakt en de stappen die je zet, dragen bij aan dat hogere doel.

Richting geven aan je carrière kan je zien als jouw persoonlijke project. Je werkt toe naar een doel en bepaalt de manier waarop je daar komt, ook als die onorthodox is. In dit boek zijn daarom elementen van projectmatig werken verwerkt. Projectmatig werken is een manier om je project te structureren, maar ook flexibel te blijven in je aanpak. Het is een ideaal uitgangspunt om abstracte ideeën te vertalen naar concrete acties, waarbij je naar tastbare resultaten toewerkt. Aangevuld met prikkelende opdrachten en inspirerende voorbeelden, werk jij aan jouw eigen droom.

Met dit boek willen we je helpen om concreet aan de slag te gaan met goede ideeën en mooie ambities die je in je hebt. Het bijbehorende canvas helpt je om overzicht te creëren en focus aan te brengen door het overzicht op één pagina. Succes!

Over Anne Nieboer

Anne Nieboer is oprichter van Over/Nieuw. Met haar bedrijf helpt ze organisaties, gemeenten en stichtingen door de inzet van jong talent om succesvolle projecten op te starten. Anne heeft na een jaar bedrijfskunde gestudeerd te hebben een switch gemaakt naar de studie psychologie

Over Hester Offerman
Hester Offerman is na haar studie arbeids- en organisatiepsychologie direct gestart als projectmanger bij Over/Nieuw. Vers uit de studiebanken draagt hester niet alleen bij aan de wetenschappelijke onderbouwing, maar levert ook haar creatieve bijdragen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Anne Nieboer, Hester Offerman
Kick-off je carrière

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden