OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    2135973

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 14 van 440 resultaten
    recensie
    Marketing
    19 februari 2014
    Peter de Roode
    Hoogleraar Jonah Berger geeft in 'Buzz' zes principes die je kunt inzetten om je product beter te verkopen. Hij beschrijft dat op een enthousiaste en soms ook humoristische wijze. De kunst van het spel is dat mensen uiteindelijk mond-tot-mond-reclame (viral marketing) voor je gaan maken. Een zeer nuttig boekje dat voor iedereen waardevolle tips bevat.
    recensie
    Reclame en verkoop
    30 december 2013
    Peter de Roode
    Over afsluittechnieken zijn al veel boeken geschreven. Ook trainingen over dit onderwerp zijn erg populair. Het (af)sluiten van een deal, de afronding van het verkoopgesprek wordt gezien als een cruciale fase. Gesprekken voeren waarbij niet naar een doel wordt toegewerkt, zal er immers toe leiden dat de verkoper niet zal slagen in het realiseren van zijn targets. Met 'Sluit de deal!' biedt Michel Hoetmer handreikingen om op een slimme manier en op het juiste moment afsluittechnieken in te zetten.
    recensie
    Personeelsmanagement
    27 december 2013
    Peter de Roode
    Dit boek gaat over duurzame inzetbaarheid op het werk. Het is fijn dat dit boek er nu is en dat er duidelijkheid begint te komen waar 'duurzame inzetbaarheid' eigenlijk voor staat. 'Een leven lang inzetbaar?' van Annet de Lange en Beatrice van der Heijden is een zeer goed gedocumenteerd en wetenschappelijk verantwoord boek, dat handvatten biedt voor onder andere bestuurders, leidinggevenden en medewerkers.
    recensie
    Leiderschap
    6 november 2013
    Peter de Roode
    'True North' van Peter Sims is een zeer lezenswaardig boek dat de theorie en de praktijk van authentiek leiderschap helder beschrijft. Sims heeft veel CEO's geïnterviewd, hun verhalen opgetekend en die aan de lezer voorgelegd. Niet als vaststaande theorie maar als voorbeeld hoe mensen wel of niet vasthielden aan hun 'True North'. Uit de verhalen ziet de lezer zelf de patronen naar voren komen en aan de hand daarvan kan hij zich afvragen in welke mate dat ook voor hem relevant is. Maar Sims tekent niet alleen op, hij biedt ook een kader, een framework om vast te stellen wat authentiek leiderschap nu eigenlijk inhoudt.
    recensie
    Algemeen management
    17 september 2013
    Peter de Roode
    3-4 minuten leestijd
    Wie het boek 'De zwarte zwaan' met veel interesse heeft gelezen, kan niet om dit meesterwerk van Nassim Taleb heen. Hij beschouwt 'Antifragile' zelf als zijn belangrijkste werk en daar is ook alle reden toe. De inzichten uit zijn vorige boeken komen op een prettige manier terug en er zijn veel nieuwe aspecten toegevoegd. In dit boek stelt Taleb voor om onze huidige visie op voorspellen en risicomanagement radicaal te veranderen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    4 juli 2013
    Peter de Roode
    Een pleidooi voor het zogenaamde 'en-en-denken'. De uitersten van onze polariteiten moeten we niet langer uitsluiten, maar vooral opzoeken. Wanneer we dat doen, zullen ons minder schoksgewijze veranderingen ten deel vallen, aldus Ivo Brughmans. 'De kunst van het paradoxale leven' leest uiterst prettig, niet alleen omdat een wetenschappelijk notenapparaat achterwege is gelaten, maar vooral omdat de auteur zeer verhelderende voorbeelden geeft die je aan het denken zetten. Dit boek is niet alleen voorbehouden aan hen die in een organisatie werken, maar is ook een inspiratiebron voor mensen die invulling willen geven aan de vraag: 'Wat is het goede leven?'
    recensie
    Strategisch management
    13 mei 2013
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Een zeer indrukwekkend boek van een bijzondere schrijver. Na het lezen van 'The Black Swan' van Nassim Nicholas Taleb zal de lezer de wereld met andere ogen aanschouwen. Vanaf dat moment zal hij gemiddelden, curves van Gauss en incidenten anders bekijken. Maar de grootste waarde van het boek zit hem in de beantwoording van de vraag: Hoe om te gaan met onzekerheid? Niet door de toekomst te voorspellen - dat konden we niet en zullen we nooit kunnen. Wel door ons bewust te zijn van een aantal cruciale zaken.
    recensie
    Organisatiekunde
    10 mei 2013
    Peter de Roode
    'De Cubrix; van Marcel van Marrewijk bekijkt organisatieontwikkeling en performanceverbetering vanuit de theorie van Spiral Dynamics. Deze theorie geniet een steeds grotere populariteit en heeft een grote aantrekkingskracht op mensen die meervoudige perspectieven willen innemen bij veranderings- of verbetertrajecten.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    26 februari 2013
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Het thema verantwoordelijkheid wordt steeds belangrijker voor organisaties, omdat medewerkers meer eigenaar moeten worden van hun eigen processen. Door te kiezen nemen we onze verantwoordelijkheid, stelt Anselm Grün in 'De moed om te beslissen'. De Duitse Benedictijnerpater en schrijver van vele spirituele boeken is in staat om een ingewikkeld onderwerp zeer helder te beschrijven.
    recensie
    Economie
    25 februari 2013
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    In dit zeer intrigerende boek legt Tomas Sedlacek, econoom en voormalig adviseur van de Tsjechische president Havel, het verband tussen economie en moraliteit. Hij stelt dat de moraliteit in het gedrang is gekomen. Sedlacek laat op meeslepende wijze zien hoe die moraliteit zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. De huidige economische modellen zijn volgens hem te veel op wiskunde en te weinig op filosofie gebaseerd. Het concept van de homo economicus staat te veel centraal en daarmee jaagt men te veel materialisme na. De vraag die hij in dit boek aan de orde stelt is dan ook: kunnen we ons losmaken van onze materiële veeleisendheid?
    recensie
    Personeelsmanagement
    29 januari 2013
    Peter de Roode
    Met dit boek gunnen Mariël Rondeel en Joseph Kessels een blik in de keuken van ontwerpers van leertrajecten. In 'Het ontwerpboek' krijgt u een schat aan informatie, gebaseerd op zowel literatuur als praktijkinzichten. Meerdere auteurs, voornamelijk afkomstig van bureau Kessels en Smit, hebben een bijdrage geleverd, zodat er voldoende perspectiefwisseling aanwezig is. Daarnaast presenteert de redactie interviews en voorbeelden van ontwerpen op een speelse manier.
    recensie
    Organisatiekunde
    28 januari 2013
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Dit boek zal zijn weg zeker weten te vinden als standaardwerk op het gebied van organisatieontwikkeling. De veelzijdigheid van waaruit het boek geschreven is, de inspiratie vanuit de tuinarchitectuur, de prettige stijl van schrijven, de diepgang en tegelijkertijd de relativering van veel dingen, maken dat dit boek meer dan eens geraadpleegd zal worden. Manon Ruijters en Ingelien Veldkamp zijn weliswaar kritisch op de huidige wijze van organisatieontwikkeling, maar blazen zelf nergens hoog van de toren. Het - helaas - in een iets te klein lettertype afgedrukte boek is verfrissend, maar niet voor managers bedoeld. U bent gewaarschuwd.
    recensie
    Algemeen management
    23 november 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    In een fraai vorm gegeven boekje in afwijkend formaat biedt Frank Groot methodieken die helpen bij het doorbreken van denkpatronen. De ondersteunende illustraties dragen '52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers', terwijl de tekst en uitleg van de auteur erg summier zijn. Het is aan de lezer te bepalen hoe hij dit ervaart.
    recensie
    Organisatiekunde
    23 november 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Een prachtig boek dat voorziet in een lacune: een goed naslagwerkwerk op het gebied van leren. Manon Ruijters en Robert-Jan Simons zijn er uitstekend in geslaagd om een rijk palet aan concepten en hun grondleggers te presenteren. Het is geen boek dat je van kaft tot kaft zult lezen, maar wel een dat je vaak zult raadplegen. 'Canon van het leren' zal bij verschillende doelgroepen interesse opwekken, zoals veranderkundigen, opleidings- en onderwijskundigen en HRD-ers. Maar ook studenten en leidinggevenden kunnen hier veel van gading vinden.
    recensie
    Leiderschap
    24 oktober 2012
    Peter de Roode
    In dit zeer prettig leesbare boek krijgt de lezer een uitstekend beeld van de mogelijkheden die het vertellen van verhalen binnen een organisatie kan opleveren. Verhalen beschrijven niet alleen de werkelijkheid, je kunt die er ook mee creëren. Storytelling is zeker niet nieuw, maar langzamerhand begint de waarde ervan in organisaties door te dringen. In 'No story no glory' doet Theo Hendriks zowel het belang van het vertellen van verhalen als ook de wijze waarop je verhalen vertelt, uit de doeken.
    recensie
    Organisatiekunde
    10 oktober 2012
    Peter de Roode
    3-4 minuten leestijd
    'Waarom gedijen sommige bedrijven in onzekerheid en chaos en andere niet?' In dit nieuwste boek van Jim Collins, dat hij samen met Morten Hansen schreef, staat deze vraag centraal. Collins-fans kunnen hun hart ophalen met 'Great by Choice': veel onderzoek, interessante conclusies met de nodige uitbreiding van het managementjargon. Maar ook de Collins-critici komen ruimschoots aan hun trekken. Ze zullen zich de vragen stellen: 'Wat moeten we met deze inzichten?' en 'Is hier geen sprake van jumping to conclusions?'
    recensie
    Coaching en trainen
    19 september 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Met 'The skilled facilitator' biedt Schwarz een gedegen handboek ten behoeve van het faciliteren, ongeacht of je manager, consultant, coach of trainer bent. Het boek is gebaseerd op een set van kernwaarden, aannames en principes opgezet vanuit een systeembenadering. De premisse van dit boek is dat het proces van faciliteren een positieve bijdrage levert aan de prestaties van het team.
    recensie
    Algemeen management
    18 september 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Managers worden verleid tot veel halve waarheden. In 'Hard Facts, Dangerous Half-Truths, and Total Nonsense' worden heel wat heilige huisjes en conventionele wijsheden afgebroken of ter discussie gesteld. Jeffrey Pfeffer en Robert Sutton pleiten voor een werkwijze gebaseerd op 'feiten': Evidence Based Management. Niet de zoveelste managementtrend, maar een manier van denken en doen die toekomst en realiteit goed verbindt. Niet het 'nieuwe' zou centraal moeten staan, maar de zoektocht of iets 'waar' is. Een uitstekend boek voor alle betrokkenen in een organisatie die geïnteresseerd zijn in het doorbreken van patronen.
    recensie
    Werk en loopbaan
    14 september 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Wie al onder de indruk was van het boek 'Business model generatie', zal opnieuw versteld staan van de rijkdom aan informatie die 'Business Model You' biedt. Was het eerste boek gericht op de business, het tweede boek gaat over persoonlijke ontwikkeling. 'Een methode om je carrière opnieuw uit te vinden op één A4-tje', zoals de auteurs Timothy Clark, Alexander Osterwalder en Yves Pigneur het stellen.Wederom een inspirerend boek dat fraai is vorm gegeven en uitnodigt tot handelen.
    recensie
    Organisatiekunde
    1 augustus 2012
    Peter de Roode
    Een kostelijk boekje om te lezen, met vlotte voorbeelden en aansprekende theorieën. Wie kent niet de metaforen 'reizen en trekken' die in dit boekje worden gebruikt? In menige leergang over veranderkunde worden die opgevoerd als 'need to know'. Het boekje leest als een trein maar is toch geen eenvoudige kost. Toch had ik na het dichtslaan van 'In plaats van reorganiseren' het gevoel dat ik de inhoud al eens eerder had gelezen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden