OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    78530

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Dossier

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 3 van 238 resultaten
    interview
    Werk en loopbaan
    2 januari 2018
    Pierre Spaninks
    7-9 minuten leestijd
    Wie na jaren weer op zoek gaat naar nieuw werk, merkt dat de wereld van werving en selectie radicaal is veranderd. De eerste kennismaking vindt steeds vaker online plaats, met geautomatiseerde tools voor preselectie. ‘Wen er maar aan’, zegt loopbaanprofessional Aaltje Vincent, ‘en zorg dat je voor elke stap optimaal bent voorbereid.’
    recensie
    Algemeen management
    24 november 2017
    Pierre Spaninks
    1-2 minuten leestijd
    Effectief veranderen vraagt dat u als het ware op drie schaakborden tegelijk speelt. U moet niet alleen ‘het vraagstuk dienen’ en ‘de omgeving gidsen’ maar ook nog eens zelf zien te ‘groeien als veranderaar’. Dat is de rode draad, of liever de kapstok, in Iedereen verandert van Hans Vermaak.
    interview
    Non-profit
    30 oktober 2017
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Veranderaars zijn verspreid door alle lagen van de organisatie te vinden. Juist ook op de werkvloer. Daarom wilde veranderkundige Hans Vermaak na twee dikke pillen ook graag eens een toegankelijker boek schrijven. Maar zonder de lessen uit de handboeken plat te slaan. Want veranderen kan complex zijn.
    interview
    Non-profit
    27 oktober 2017
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Arend Ardon, sociaalpsycholoog annex bedrijfskundige, zette zichzelf in korte tijd als managementauteur op de kaart met twee populaire boeken. Sindsdien is hij een veelgevraagd spreker op congressen en seminars. Aan een derde boek is hij nog niet toe gekomen, want de klanten uit zijn adviespraktijk gaan voor. Maar ideeën heeft hij te over, zowel vakmatig als wetenschappelijk.
    interview
    Financieel management
    31 augustus 2017
    Pierre Spaninks
    4-5 minuten leestijd
    Waarom schiet toezicht zo vaak tekort? Wat is er nodig om een professionaliseringsslag te maken? Met affaires als Imtech, Meavita en DSB Bank vers in het geheugen zijn dat pertinente vragen. Getrouw aan hun respectievelijke achtergronden, schreven Jaap ten Wolde en Hans Strikwerda er samen een boek over dat even praktisch is als wetenschappelijke gefundeerd. De (nogal omineuze) titel is even wennen: Verplichte literatuur voor commissarissen en bestuurders. Maar als het zo is, dan mag het gezegd worden ook.
    interview
    Algemeen management
    15 augustus 2017
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Vastlopen in je werk en in je persoonlijke ontwikkeling, dat kan iedereen overkomen. Mathieu Weggeman en Ron van de Water focussen in hun nieuwe boek Stagnatie van professionals op hoe dat werkt bij professionals. Aanleiding voor een wat persoonlijker gesprek dan anders met Weggeman. Over het schone, het ware, en het goede. En of hij zelf eigenlijk ook niet een beetje aan het vastlopen is.
    interview
    Werk en loopbaan
    3 juli 2017
    Pierre Spaninks
    5-7 minuten leestijd
    Hardwerkende freelancers, creatieve zzp’ers, hippe zelfstandigen, carrièremakers zonder baas – ze komen allemaal voorbij in Uurtje factuurtje van Alex van der Hulst. ‘Een beetje luchtigheid tussen alle serieuze diepgravende onderzoeken en verhitte debatten door’, noemt hij het zelf. Wat niet wil zeggen dat zijn boek geen boodschap bevat. Vrij vertaald luidt die: zzp’en is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Zelf lukt hem dat heel aardig.
    recensie
    Algemeen management
    26 juni 2017
    Pierre Spaninks
    1-2 minuten leestijd
    Professionals kunnen oplopen tegen complexe vragen en problemen op het vlak van hun persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. In het ergste geval leidt dat tot stagnatie en uitval.
    interview
    Algemeen management
    1 mei 2017
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    ‘Ervaringen van een interimmanager’, luidt de ondertitel van het boek van Siebe Sonnema. Maar gaat het in U komt er zelf wel uit nou over het vak of over de vent? Het een krijgen we niet zonder het ander, zo veel is zeker. ‘Je moet meerdere leiderschapsstijlen kunnen toepassen - zonder dat je jezelf hoeft te forceren, want daar prikken mensen meteen doorheen.’
    recensie
    Algemeen management
    24 april 2017
    Pierre Spaninks
    3-5 minuten leestijd
    Om een boek te schrijven als U komt er zelf wel uit, moet je lef hebben. En lef, dat kan Siebe Sonnema niet worden ontzegd. In zijn langjarige carrière als interimmanager heeft hij de uitdagendste klussen aangepakt. Zowel zijn successen als zijn mislukkingen neemt hij kritisch onder de loep, in een persoonlijk en eigenzinnig boek.
    interview
    Juridisch
    20 maart 2017
    Pierre Spaninks
    5-6 minuten leestijd
    Zesduizend bedrijven gaan er failliet op jaarbasis, ongeveer een procent van het totaal. Een constante, lijkt het bijna. Maar dat het zo moet zijn, weigert mr. Marien Schelhaas te geloven. In Gezonde continuïteit van ondernemingen onderzoekt hij wat bedrijven beter kunnen doen om gezond te blijven en voort te bestaan. Strategie is alles.
    interview
    Strategisch management
    8 maart 2017
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Meer dan de helft van de strategische beslissingen blijft zonder resultaat. Vroeger kwamen organisaties daar misschien mee weg, tegenwoordig wordt het meteen afgestraft. In Strategie = Executie stelt Jacques Pijl een model voor om innovaties wél te laten slagen. ‘Strategie is maar twintig procent van het werk, executie tachtig.’
    nieuws
    Algemeen management
    28 februari 2017
    Pierre Spaninks
    1-2 minuten leestijd
    Marketeers zijn vooral bezig met de marketing van het bedrijf en van de producten en diensten van dat bedrijf. Aan de organisatie van de marketingfunctie en van de marketingcompetenties besteden ze veel minder aandacht.
    interview
    Marketing
    2 januari 2017
    Pierre Spaninks
    5-7 minuten leestijd
    Een boek over marketing, maar nu eens niet met mooie theorieën en modellen. De marketingorganisatie van de toekomst gaat over hoe je de marketingfunctie binnen de organisatie vormgeeft. Volgens auteur Rob Beltman kan dat beter competentiegestuurd dan, zoals dat vandaag de dag nog vaak gebeurt, vanuit functies en taken.
    interview
    Algemeen management
    10 december 2016
    Pierre Spaninks
    4-6 minuten leestijd
    Meteen na verschijnen stond Dealen met je baas! wekenlang in de top 100. Sinds auteur en coach Manon Bongers aan de hand van het boek masterclasses geeft via Managementboek, staat het opnieuw in de belangstelling. Alle reden voor een vraaggesprek.
    interview
    Projectmanagement
    27 oktober 2016
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Aan veel projecten gaat een fase van improviseren vooraf. Dan is er niet zozeer behoefte aan volledigheid als wel aan een globaal beeld: wat is eigenlijk de vraag, wat voor antwoord moet daarop komen, en is het haalbaar? Als hulpmiddel daarbij stellen Rudy Kor, Jo Bos en Theo van der Tak het Project Canvas voor. Haalt u de gele briefjes maar vast tevoorschijn.
    interview
    Marketing
    23 september 2016
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Veel bedrijven zijn minder winstgevend dan zou kunnen. Hoogleraar marketing en innovatie Stefan Stremersch daagt ondernemers uit meer ambitie aan de dag te leggen en helpt hen die ook waar te maken. In Kiezen voor winst stelt hij een leiderschapsmodel voor dat een structurele oplossing belooft voor drie klassieke strategische dilemma’s.
    recensie
    Algemeen management
    8 augustus 2016
    Pierre Spaninks
    1-2 minuten leestijd
    Sinds de uitvinding vijftig jaar geleden is de informatietechnologie een steeds grotere invloed gaan uitoefenen op nagenoeg alle facetten van ons leven. De snelheid neemt exponentieel toe en het einde is niet in zicht. We moeten onze plaats zoeken in een wereld die we niet kennen. Wim de Ridder is in Metamorfose - De nieuwe welvaart de gids die we allemaal nodig hebben.
    interview
    Algemeen management
    23 juni 2016
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Technisch is de digitalisering zo ver dat we er ongekende voordelen mee kunnen gaan behalen. Zowel economisch als sociaal. Maar de gevestigde orde heeft er grote moeite mee. Volgens futuroloog Wim de Ridder moeten beleidsmakers de toekomst nodig omarmen. Anders verspelen we de kans op nieuwe welvaart. Een dubbelinterview met de futuroloog en zijn zoon, bedrijfseconoom Willem Peter de Ridder.
    recensie
    Mens en maatschappij
    12 mei 2016
    Pierre Spaninks
    5-6 minuten leestijd
    Vanuit zijn Studio Zeitgeist doet Farid Tabarki al jaren onderzoek naar verschijnselen als ‘radicale decentralisatie’ en ‘radicale transparantie’. In Het einde van het midden focust hij op de gevolgen daarvan voor mens, bedrijf en overheid. Het onderwerp is belangrijk, zeker ook voor managers. Het boek zou echter gebaat zijn geweest bij meer oog voor de paradoxale ontwikkelingen die zich daarbij voordoen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden