Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Te intelligent om gelukkig te zijn?

Hoeveel strepen heeft een zebra? De Franse schrijfster Jeanne Siaud-Facchin trekt in Te intelligent om gelukkig te zijn? een parallel tussen zebra’s en hoogbegaafde mensen.

Christel Deckers | 13 november 2020

Om maar met de conclusie te beginnen: Hoogbegaafdheid is geen gave maar vraagt om een diagnose en een handelings- en begeleidingsplan. Dat is althans de mening van de schrijfster.

Er is al veel bekend en geschreven over hoogbegaafdheid bij kinderen maar het ontbrak nog aan een boek over hoogbegaafdheid voor volwassenen. Dat boek is er nu en dat stemt niet vrolijk.

Tot en met pagina 252 neemt de schrijfster ons mee in de problemen waar je als volwassene in je hoogbegaafdheid tegenaan loopt. Om vervolgens slechts twintig pagina’s te wijden aan ‘hen met wie het goed gaat’.

En als uitsmijter worden we getrakteerd, anders kan ik het niet omschrijven, op een laatste hoofdstuk getiteld: ‘Als niets meer lukt’.

Het is mij niet gelukt dit boek van a tot z uit te lezen. En toch sluit ik deze recensie af met de vraag waarmee ik begon namelijk hoeveel strepen heeft een zebra? Wie het weet mag het zeggen maar het juiste antwoord maakt je nog niet hoogbegaafd. Is dat een troost of een zegen?

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden