Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Leiden met een leeg hoofd - ‘Openhartige persoonlijke zoektocht’ 

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg. Onze goede voornemens zijn wellicht alweer onder op de stapel geraakt; ons sportschoolabonnement is ‘zoekgeraakt’, de maand van geen alcohol drinken is (gelukkig?) alweer voorbij en de voorjaarsvakantie is achter de rug. En nu? Leef ik op de automatische piloot? Doe ik mijn werk nog met plezier; geniet ik van het leven? Of….

Christel Deckers | 16 maart 2023 | 1-2 minuten leestijd

Casper Jones, notaris van beroep, komt tot de ontdekking dat hij ‘niet vanuit verbinding leeft’. Niet privé en ook niet in zijn werk. Door een ervaring in de Efteling beseft hij dat het roer om moet. Hij neemt ons in zijn boek Leiden met een leeg hoofd - Een notaris bewandelt het innerlijke pad van eenheid mee op zijn zoektocht naar hoe het anders kan.

Wat gebeurt er als je het bestaande durft los te laten en durft te vertrouwen op je innerlijke stem? En hoe zorg je ervoor dat je je innerlijke stem überhaupt hoort en daar ook daadwerkelijk gehoor aan geeft? Jones vertelt er op een gemakkelijke, toegankelijke en lezenswaardige manier over in zijn boek. Je zou Leiden met een leeg hoofd ook als een roman kunnen lezen. Het is daarnaast een persoonlijk boek. Casper Jones vertelt op openhartige wijze over zijn persoonlijke zoektocht.

Het is voor mij hier en daar wat te zweverig. Jones benoemt dat zelf ook en adviseert om het over je heen te laten komen. Dat heb ik dan ook gedaan. Of mij dat ook op het pad van ‘luisteren naar mijn innerlijke stem‘ brengt dat zal de komende tijd moeten uitwijzen.

Voorlopig hanteer ik mijn persoonlijke motto: ‘uit mijn hoofd en vanuit mijn hart’. Daar heb ik mijn handen voorlopig nog vol aan.

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden