Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De 3 symptomen van een rotbaan

Hoe je ervoor zorgt dat het werk leuk blijft

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2008 9789047004707
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'De drie symptomen van een rotbaan' neemt Patrick Lencioni plezier in het werk onder de loep. Wat voor de één een goede baan is, is voor een ander een slechte carrièrestap. Een rotbaan daarentegen, is voor iedereen even erg.

Volgens Lencioni kunt u een rotbaan herkennen aan drie symptomen: anonimiteit, irrelevantie en onmeetbaarheid. Als u maar een nummer bent in de grote groep werknemers voelt u zich anoniem, als u niet kunt zien wat het effect is van uw werk, dan is het irrelevant en als u afhankelijk bent van wat anderen van uw werk vinden omdat u zelf uw bijdrage aan het succes van de onderneming niet kunt aflezen, dan is uw werk onmeetbaar.
Lencioni diept de mogelijkheden om dit op te lossen uit aan de hand van een parabel. Brian Bailey, een rijke en gepensioneerde ceo, besluit op een dag weekendmanager te worden bij een pizzatent. Hij treft daar een ongelukkig aantal werknemers aan en ontwikkelt een model om het werk weer leuk te maken. Binnen korte tijd is de pizzatent een plezierige werkplek. Aan het eind van het boek werkt Lencioni de punten uit de parabel verder uit in een kort en praktisch theoriegedeelte.

'De drie symptomen van een rotbaan' is een inspirerend verhaal met een praktisch model om het geleerde direct in praktijk te brengen. Uitermate geschikt voor managers, of u nu een team van twee of honderd medewerkers aanstuurt en eigenlijk ook voor iedereen die werkt.

Specificaties

ISBN13:9789047004707
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2011
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Over Patrick Lencioni

Patrick Lencioni is oprichter en directeur van The Table Group, een bedrijf dat zich sinds 1997 inzet om leiders te helpen de gezondheid van hun organisaties te verbeteren. Zijn principes worden omarmd door leiders wereldwijd en zijn overgenomen door allerlei soorten organisaties, waaronder multinationals, startups, professionele sportteams, het leger, non-profitorganisaties, kerken en scholen. Lencioni is de auteur van elf managementboeken met bijna zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Zijn werk is onder meer verschenen in de Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek en USA Today. Voordat Lencioni The Table Group oprichtte, was hij executive bij Sybase, Inc. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company en werkte later bij Oracle Corporation. Lencioni woont met zijn vrouw en hun vier zonen in de San Francisco Bay Area.

Andere boeken door Patrick Lencioni

Inhoudsopgave

Inleiding

Het verhaal
Shock
Deel 1: De manager
Deel 2: Pensioen
Deel 3: Het experiment
Deel 4: Première

Het model
De rotbaan
Ellende is duur
De drie symptomen
Voldoening op het werk: voordelen en obstakels
Ellende op het werk opsporen en aanpakken
Voorbeelden
Actie ondernemen
Leidinggeven als roeping

Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De 3 symptomen van een rotbaan