Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Optimaal

De emotioneel intelligente organisatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789047017295
Verkooppositie 955Hoogste positie: 174
Direct te downloaden

Samenvatting

Met zijn baanbrekende bestseller 'Emotionele intelligentie' veranderde Daniel Goleman de manier waarop we denken over intelligentie en succes. Nu, meer dan een kwarteeuw later, kijken hij en hoogleraar psychologie Cary Cherniss in dit nieuwe boek met een frisse blik naar emotionele intelligentie en hoe het zich heeft ontwikkeld. Daarbij bieden ze een belangrijke nieuwe toepassing: emotionele intelligentie kan organisaties helpen om op een constant hoog niveau te functioneren, zonder stress of burn-outs bij de medewerkers.

We kennen allemaal momenten waarop we topprestaties leveren, maar vaak zijn het geïsoleerde piekmomenten. In 'Optimaal' laten Daniel Goleman en Cary Cherniss zien hoe emotionele intelligentie ons kan helpen om elke dag op dat optimale niveau te werken. Ze leggen uit hoe je emotionele intelligentie kunt inzetten aan de hand van belangrijke begrippen zoals zelfbewustzijn, emotionele balans, concentratie en flow.

Daarnaast bieden ze je praktische tools om toe te passen in jouw team of organisatie, om zo een cultuur te creëren waar op continue basis topprestaties geleverd kunnen worden.

Specificaties

ISBN13:9789047017295
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:13-3-2024
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Optimaal - ‘Aanrader voor wie zijn  groei wil bevorderen’
Nick Janssen | 14 juni 2024
Momenten waarop je op je allerbest bent zijn schaars. Consistentie wint het altijd van die unieke momenten in ons leven. Schrijvers Daniel Goleman en Cary Cherniss introduceren in ‘Optimaal’ een nieuwe maatstaf voor presteren: de optimale toestand. Een niveau om na te streven waarbij je ook ontspant, plezier beleeft en zonder die innerlijke stem in je hoofd die zegt wat je moet doen.
Lees verder
recensie
Optimaal - ‘Barst van de praktijkvoorbeelden en praktische lessen’
Henk Jan Kamsteeg | 25 april 2024
Met alleen kennis komen er niet meer als leidinggevende. Voor effectieve samenwerking zullen we moeten groeien in emotionele intelligentie. Daniel Goleman en Cary Cherniss schreven hierover een geweldig boek: ‘Optimaal’.
Lees verder
recensie
Optimaal - ‘Zeer prettig leesbaar’
Peter de Roode | 17 april 2024
Het is zo’n 30 jaar geleden dat Daniel Goleman het boek ‘Emotionele Intelligentie’ op de markt bracht. Het werd een bestseller en in meer dan 40 talen vertaald. In ‘Optimaal’ zet Goleman alles nog eens op een rijtje. Het boek geeft niet zozeer nieuwe inzichten, maar bevestiging dat emotionele intelligentie niet meer weg te denken is in maatschappij en organisaties. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
Positieve emoties leiden tot meer betrokkenheid
Paul Groothengel 24 juni 2024 Zijn we denkende mensen die soms voelen, of voelende mensen die soms denken? Toch vooral het laatste. Emoties beheersen ons niet alleen thuis maar zeker ook op het werk. Maar we handelen daar niet of nauwelijks naar. Waarom niet? Mondjesmaat komen er steeds meer managementboeken op de markt, die gaan over emoties en hoe je daarmee om kan gaan. Als manager, medewerker of coach. Een emotionele rondgang.
interview
Staar je niet blind op flow
Jeroen Ansink 6 maart 2024 Volgens psycholoog Daniel Goleman kunnen niet alleen individuen, maar ook organisaties over emotionele intelligentie beschikken. In zijn nieuwe boek ‘Optimaal’ onderzoekt hij de relatie tussen optimaal voelen en optimaal werken. ‘Het effect van IQ neemt af naarmate je carrière groeit.’
nieuws
Harvest - Februari 2024 - Friction Project en Optimaal
Jeroen Ansink 23 februari 2024 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: The Friction Project van Bob Sutton en Huggy Rao en Optimaal van Daniel Goleman.

Over Daniel Goleman

Daniel Goleman is psycholoog. Hij studeerde psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek. 'Emotionele intelligentie' verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Goleman

Over Cary Cherniss

Cary Cheniss is hoogleraar toegepaste psychologie en directeur van het Organizational Psychology-programma aan Rutgers University; hij is gespecialiseerd in emotionele intelligentie, werkgerelateerde stress, leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering.

Andere boeken door Cary Cherniss

Inhoudsopgave

Inleiding – Jouw optimale zone 7

Deel 1 – Het pad van de emotionele intelligentie naar optimale prestaties 13
1 Optimale jij 15
2 Emotionele intelligentie onder de streep 26

Deel 2 – Emotionele intelligentie: de details 39
3 Emotionele intelligentie 2.0 41
4 Bewustzijn van jezelf toegepast 50
5 Beheer jezelf 62
6 Van burn-out naar veerkracht 77
7 Empathie 93
8 Beheer je relaties 114

Deel 3 – Emotionele intelligentie in de praktijk 133
9 De vele benamingen voor emotionele intelligentie 135
10 Leidinggeven met emotionele intelligentie 147
11 Emotioneel intelligente teams 168
12 ei-trainingen die werken 189
13 Een ei-cultuur opbouwen 204

Deel 4 – De toekomst van emotionele intelligentie 219
14 De cruciale combinatie 221
15 Innovatie en systemen 238

Dankbetuiging 253
Noten 255

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Optimaal