Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Operational Excellence nieuwe stijl

Aanpak, instrumenten en modellen voor een excellente bedrijfsvoering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789052618111
10
Voormalig top 10Totaal 18 dagen
EvergreenTotaal 429 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Iedereen moet tegenwoordig unieke producten en diensten leveren, van de hoogste kwaliteit, tegen de laagste prijs, met gegarandeerde bezorging - dát zijn de markteisen, maar hoe speelt uw organisatie daarop in? 'Operational Excellence nieuwe stijl' laat zien hoe u deze eisen kunt vertalen in kostprijs, productiviteit, kwaliteit, flexibiliteit, snelheid en innovatie.
U krijgt antwoord op tal van cruciale vragen, want hoe kunt u bijvoorbeeld:
- kosten besparen;
- de doorlooptijd verkorten;
- voorraden verlagen;
- de arbeidsproductiviteit en machineproductiviteit verbeteren;
- de kwaliteit van processen en producten verbeteren;
- de leverbetrouwbaarheid verhogen;
- de resultaten verbeteren?

'Operational Excellence nieuwe stijl' is hét concept om de operationele bedrijfsvoering zo te optimaliseren, dat de processen lean zijn en precies dát opleveren waar de klant om vraagt. Alle middelen en capaciteiten moeten zo effectief en efficiënt mogelijk worden ingezet om op het juiste moment de juiste producten en diensten te kunnen leveren. Daarbij gaat het niet alleen om kostenreductie, maar ook om innovatie en het slim omgaan met mensen en middelen. 'Operational Excellence nieuwe stijl' laat zien hoe uw organisatie excellent kan presteren.

Specificaties

ISBN13:9789052618111
Trefwoorden:bedrijfsprocessen
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:238
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:7-12-2010
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Operational Excellence nieuwe stijl
Peter de Roode | 6 juli 2009
De titel van dit boek nodigt uit tot lezen. 'Hoezo nieuwe stijl?', denk je dan als lezer. En de ondertitel verleidt nog verder: 'Aanpak, instrumenten en modellen voor een excellente bedrijfsvoering'. Alhoewel het boek een goed overzicht geeft van alle instrumenten en methoden, blijft het daar ook bij: de 'aanpak' komt er erg mager van af. Wie daar mee kan leven heeft een overzichtelijk boek met een schat aan informatie. Maar veel meer dan een modellenboek is het niet geworden.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
19 stemmen
6
7
3
1
2

Over Marcel van Assen

Marcel van Assen (1969) is een senior managing consultant bij Berenschot waar hij verantwoordelijk is voor de alle advisering rondom het thema Operational Excellence. Zijn advieservaring betreft verschillende vraagstukken op het gebied van operations- en innovatiemanagement, van Lean Six Sigma en Operational Excellence tot waarde-innovatie en strategie-implementatie gebaseerd op strategische conversatie, roadmapping en toekomstverkenningen voor individuele organisaties, clusters en ketens in zowel de industrie als voor dienstverlenende organisaties (financiële/zakelijke dienstverlening en zorginstellingen). Hij is bovendien lid van de Raad van Commissarissen van Gorenje, een Sloveens beursgenoteerde onderneming, en docent Operational Excellence for Services bij TiasNimbas Business School, de business school van de Technische Universiteit van Eindhoven en de Universiteit van Tilburg. Marcel van Assen is een veelgevraagd spreker op kick-off meetings, strategiedagen, congressen en seminars. Hij is afgestudeerd bij de vakgroep Productie en Operationeel Management van de faculteit Werktuigbouwkunde van de Universiteit Twente in 1996 en hij heeft een M.Sc. in 'Strategy & Organization' behaald aan de Open Universiteit. In 2005 heeft Marcel van Assen zijn promotieonderzoek afgesloten bij ERIM (Erasmus Research Institute of Management) met het proefschrift Empirical studies on discrete parts manufacturing management.

Andere boeken door Marcel van Assen

Inhoudsopgave

Ten geleide
Inleiding en leeswijzer

Deel 1: Achtergrond en theorie
1. De moderne excellente bedrijfsvoering: Operational Excellence
2. Operational Excellence in theorie
3. Operational Excellence in de praktijk

Deel 2: Aanpak
4. Aanpak voor Operational Excellence

Deel 3: Instrumenten en Modellen
5. Instrumenten en modellen voor Operational Excellence: fase Richten
6. Instrumenten en modellen voor Operational Excellence: fase Inrichten
7. Instrumenten en modellen voor Operational Excellence: fase Verrichten

Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Operational Excellence nieuwe stijl