Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Kracht zonder macht

Met zes principes naar optimale ketenregie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789492221155
Direct te downloaden

Samenvatting

In het boek 'Kracht zonder macht' staat de visie om kwaliteitszorg en veranderkunde te combineren centraal. Volgens 6 principes komt u zo tot een optimale regie van de keten.

Bedrijven bestaan uit ketens en zijn afhankelijk geworden van elkaar. Centrale sturing is niet mogelijk. Hoe kun je dan toch een performance leveren beter dan de concurrentie?

De markt verandert, bedrijven moeten daarop reageren om succesvol te overleven. De ketens moeten hierin mee. Het gaat niet alleen om het leveren van een goede performance op dit moment, maar ook om transitie!

Dit geeft bedrijven een tweede uitdaging die leidt tot de kernvraag: Hoe kunnen organisaties ketens aansturen zodat deze een performance leveren waarbij de ketens maximaal beheersbaar zijn en de organisaties maximaal veranderbaar blijven?

Het antwoord krijgt u in 'Kracht zonder macht' en is zes principes groot. Het bestaat uit een combinatie van inzichten vanuit ketenregie, kwaliteitszorg en veranderkunde. In de kern is dit het organiseren van een Plan, Do, Check, Act(PDCA)-cyclus rondom ketens. Vanuit die PDCA-cycli wordt gezocht naar verspillingen en ontwikkelmogelijkheden. Hierbij wordt maximaal gebruik gemaakt van Agile technieken.

Specificaties

ISBN13:9789492221155
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:190
Druk:1
Verschijningsdatum:4-12-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.6 van de 5
11 stemmen
8
2
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - Kracht zonder macht
Chester Jansen 3 december 2015 Alleen organisaties die het beste in staat zijn de samenwerking in hun ketens te regisseren, kunnen de concurrentiestrijd overleven. Auteurs Chester Janssen, Harro Philip, Jos van Rooyen en Kees Lindhout gaan in deze preview verder in op deze bewering en de oplossing zoals beschreven in Kracht zonder macht.

Over Chester Jansen

Chester Jansen is bedrijfskundig informaticus en directeur van Identify. Chester is reeds meer dan 15 jaar actief in kwaliteitszorg. Chester heeft diverse publicaties op zijn naam staan en wordt regelmatig gevraagd zijn visie te delen.

Andere boeken door Chester Jansen

Over Kees Lindhout

Kees Lindhout is oprichter en eigenaar van RibbonWood. Kees is geschoold als bedrijfskundige, docent en informatiestrateeg. Hij is meer dan 25 jaar actief als consultant en manager. Kees is auteur van de boeken Bee Different en Regie van Kwaliteit.

Andere boeken door Kees Lindhout

Over Harro Philip

Harro Philip heeft als managing consultant en senior testmanager ruim 16 jaar ervaring in testen kwaliteitszorgtrajecten. Daarnaast heeft hij veel bestuurlijke ervaring. Hij is als adviseur gespecialiseerd in proces- en organisatieadvies met een sterke affiniteit voor architecturen.

Andere boeken door Harro Philip

Over Jos van Rooyen

Jos van Rooyen is principal consultant software testen. Sinds 1990 heeft hij ervaring opgebouwd op het gebied van testbeleid, testmanagement, testautomatisering, ketenregie, kwaliteitsmonitoring en het testen van software pakketten. Naast het uitvoeren van projecten en adviesopdrachten is Jos ook actief in de ontwikkeling van het testvak. Dat uit zich o.a. in het publiceren van een aantal boeken. Hij is co-auteur van boeken zoals Regie van Kwaliteit, Project de Baas, TestFrame, TestGrip en aan de slag met software testen. Tevens heeft Jos veel artikelen gepubliceerd op diverse onderdelen van het testvak. Jos wordt regelmatig gevraagd te spreken over testen op seminars en workshops. Daarnaast is hij actief binnen Testnet als lid van het bestuur van Testnet en participeert hij in diverse reviewcommissies van internationale conferenties.

Andere boeken door Jos van Rooyen

Inhoudsopgave

Inleiding

Sectie 1: De aanpak
- Principes
- Aanpak: het 10S model

Sectie 2: De verdieping
- Organisatie
- Profiel van de ketenregisseur
- Observe
- Understand
- Design
- Implement

Sectie 3: De cases
- Inleiding cases
- Case Swiss Banque Benelux
- Case Innovatie in bewegelijke markt
- Case Multinational met oplopende voorraden en klagende klanten
- Case Grip op IT bij regievoering

Sectie 4: De toetsing
- De toetsing NS/Abellio
- De toetsing VZVZ
- De toetsing RDW
- Resultaten enquête ketenregie

Sectie 5: De conclusie
- Samenvatting en aanbevelingen
- Dankwoord

Literatuurlijst en internet links
- Literatuurlijst
- Internet links

Definitielijst en afkortingen
- Definities en gebruikte termen
- Afkortingen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kracht zonder macht