Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

BiSL - Een framework voor business informatiemanagement

2e herziene druk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789401800532
EvergreenTotaal 1247 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

BiSL, Business Information Services Library, is het framework voor business informatie-management. Dit is de 2de druk van het boek met de beschrijving van het BiSL Framework. Het meest in het oog lopende verschil met de eerste druk is dat de termen 'functioneel beheer' en 'informatiemanagement' in de titel zijn vervangen door een nieuwe term: 'business informatiemanagement'. De inhoud is verder niet in essentiële zin gewijzigd; wel zijn onduidelijkheden en foutjes verbeterd en is er extra aandacht besteed aan consistente schrijfwijze van begrippen in de tekst en figuren.

BiSL geeft invulling aan de processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening vanuit de business, dat wil zeggen vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek te sturen. Het is een samenhangend framework, met aandacht voor zowel uitvoerende, sturende en richtinggevende processen, alsmede voor de onderlinge relaties.

In dit boek worden het BiSL-framework en de processen daarbinnen beschreven. Het biedt uitgebreide uitleg van alle aspecten en geeft handvatten om er zelf in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. Het boek is geschreven voor o.a. business informatiemanagers, functioneel beheerders, informatiemanagers, systeemeigenaren, ClO's, business-managers en -consultants en leidt op voor het BiSL Foundation examen.

BiSL is een public domain standaard en wordt, samen met het gelijksoortig opgezette framework ASL, Application Services Library, beheerd door de ASL BiSL Foundation: www.ASLBiSLFoundation.nl. Deze stichting is in 2002 opgericht door een aantal gelijkgestemde organisaties die professionaliteit van business informatiemanagement en applicatiemanagement hoog in het vaandel dragen en het door middel van de stichting willen bevorderen.

Deze stichting biedt een platform voor uitwisseling van ervaringen en publicatie van aanvullende best practices en is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en het uitdragen van het gedachtegoed van BiSL.

Specificaties

ISBN13:9789401800532
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:177
Druk:2
Verschijningsdatum:21-11-2013
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

3.9 van de 5
19 stemmen
2
14
3
0
0

Over Remko van der Pols

Remko van der Pols is mede-grondlegger en managing consultant van het expertisecentrum Lifecycle Enabling binnen Pinkroccade Atribit. Dit expertisecentrum houdt zich bezig met het inrichten van IT-organisaties en het doorlichten en vernieuwen van informatiesystemen en het opstellen van ICT-portfolio's. Remko van der Pols heeft het ASL-framework in hoge mate mede vormgegeven. Daarnaast heeft hij diverse malen gepubliceerd in onder meer informatie en het IT-beheer jaarboek over functioneel en applicatiebeheer en informatieplanning.

Andere boeken door Remko van der Pols

Over Ralph Donatz

Ralph Donatz is co-auteur van het BiSL-framework en auteur van de BISL-Zelfevaluatie. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de doorontwikkeling van het framework en adviseert hij al vele jaren verschillende organisaties over het gebruik van het van BISL. Hierbij heeft hij verschillende organisaties geholpen bij het inrichten en (verder) professionaliseren van business informatiemanagement. Daarnaast heeft hij diverse malen gepubliceerd in onder meer Informatie en het IT-beheer jaarboek over functioneel beheer en informatiemanagement

Andere boeken door Ralph Donatz

Over Frank van Outvorst

Frank van Outvorst is co-auteur van het BiSL-framework en enthousiast actief bij doorontwikkeling en toepassing van het framework. Frank doet onderzoek naar de invulling van business informatiemanagement en het gebruik van BiSL en verzorgt regelmatig nationaal en internationaal pressentaties over business informatiemanagement en BiSL. Tevens is Frank nauw betrokken bij de ontwikkeling en doorontwikkeling van het ASL-framework. Hij is ook actief in de ISO-werkgroep die zich bezighoudt met de governance of IT en de ISO 38500-standaard. Frank is als associate verbonden aan The Lifecycle Company.

Andere boeken door Frank van Outvorst

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Positionering en boodschappen van business informatiemanagement
3. Het Framework BiSL
4. De procescluster Gebruikersbeheer - de dagelijkse beheerprocessen
5. De procescluster Functionaliteitenbeheer - onderhoud en vernieuwing
6. De verbindende processen(1) - uitvoerend niveau
7. De procescluster Sturende processen
8. De procescluster Opstellen informatiestrategie
9. De procescluster Opstellen IV-organisatiestrategie
10. De verbindende processen(2)- richtinggevend niveau
11. Gebruik en invoering van BiSL

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BiSL - Een framework voor business informatiemanagement