Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mensen boven macht

Benut de energie van je medewerkers voor succesvolle organisatieverandering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789493202313
Verkooppositie 5584Hoogste positie: 498
Direct te downloaden

Samenvatting

We kennen de 'noodzaak' van veranderen: technologie, maatschappij en markt ontwikkelen zich sneller dan ooit tevoren. We kennen de methodes van veranderen: bijvoorbeeld Agile, Scrum en Holacracy.

Maar dat we problemen niet opgelost krijgen en zulke slechte resultaten behalen komt door de 'bottleneck' van veranderen: dat is de mens zelf, de leiders die ‘de mensen mee moeten nemen’, de bedrijfsadviseurs en ja, ook de medewerkers. Waarom zouden zij eigenlijk meewerken aan jouw verandering?

Edwin Tuin is Veranderstrateeg en vernieuwend denker en doener. Hij biedt met 'Mensen boven macht' inzicht in een ongemakkelijke waarheid voor menig leider. Hij beschrijft de uitdagingen en grootste obstakels, maar biedt ook oplossingen om het energiesysteem rond verandering te versterken. Hij gaat in op thema’s als systeemwerking en cultuur, de menselijke maat, gedrag en mindset.

Met een gezonde dosis realisme put hij uit de laatste neuropsychologische inzichten, zijn rijke ervaring en praktijkcases, zowel succesvolle als mislukte. Dit boek is een inspectieronde langs de frontlinie van het hedendaags organiseren, met praktische handvatten om barrières te doorbreken.

Specificaties

ISBN13:9789493202313
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:Warden Press
Druk:1
Verschijningsdatum:22-3-2023
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Mensen boven macht - ‘Van harte aanbevolen’ 
Diederik van Leeuwen | 19 april 2023
Edwin Tuin heeft met ‘Mensen boven macht’ een prima aanvulling geschreven op zijn eerste boek ‘Alles draait om verandering’ (2017). Volgens Tuin wordt organisatieverandering doorgaans nog top-down en expertmatig benaderd. De titel van zijn nieuwe boek belooft een andere aanpak.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Waarom zouden medewerkers aan verandering meewerken? 
Peter Spijker 15 mei 2023 ‘Ik wil mensen zo veel mogelijk redenen geven om wél mee te werken aan een verandering en zo min mogelijk redenen om dat niet te doen.’ Aan het woord is Edwin Tuin, auteur van ‘Mensen boven macht’. Volgens hem werken mensen mee als ze zich veilig voelen, er voor hen perspectief is en ze er zelf voor kiezen. Ze dienen daarbij wel de ruimte krijgen om oplossingen te bedenken. Als je daaraan voldoet gaan veranderingen enorm snel en zijn de resultaten verrassend. 
preview
Mensen boven Macht - Benut de energie van medewerkers voor organisatieverandering
Edwin Tuin 21 maart 2023 In ‘Mensen boven Macht’ daagt Edwin Tuin je uit om eens kritisch naar je veranderaanpak te kijken. Vooral als die minder goed werkt dan je eigenlijk zou willen. Wat houdt je eigenlijk tegen om verandering compleet anders aan te gaan pakken? In zijn preview vertelt Tuin over zijn boek.

Over Edwin Tuin

Edwin Tuin is als zelfstandig Veranderstrateeg gespecialiseerd in transformatie: organisatie-, cultuur- en gedragsverandering. Hij is een verfrissend denker, doorgewinterde ervaringsdeskundige en prikkelende vernieuwer. Met zijn Veranderwiel en de Kernkrachtenmethode brengt hij de binnen- en buitenwereld, boven- en onderstroom en harde- en zachte kant van organisaties in verandering samen en in beweging. Hij helpt zo barrières in organisaties te doorbreken en ze succesvol veranderen; zowel in de publieke als private sector. Hij verbindt de laatste inzichten op het gebied van leiderschap, organisatiepsychologie en cultuur met zijn informatiekundige en strategische ervaring. Tuin bouwt met zijn unieke kijk voort op inzichten van denkers als Covey, Semler, Sinek en Senge. Edwin was onder meer partner/directeur bij Atos Consulting en werkzaam bij Accenture en KPMG Consulting.  

Andere boeken door Edwin Tuin

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 Grensverleggende ervaringen
Deel 2 Energie opwekken
Deel 3 Energie richten
Deel 4 Energie bundelen
Deel 5 Energie voeden
Deel 6 Organisatie-energiesysteem
Deel 7 Het Kernkrachtenmodel voor verandering

Samenvatting: barrières in verandering doorbreken
Nawoord: inspiratiebronnen
Dankbetuiging
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mensen boven macht