Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kalmte

Bewust ontspannen in een wereld vol prikkels

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789047017189
Direct te downloaden

Samenvatting

Toen succesvol productiviteitsexpert Chris Bailey last kreeg van paniekaanvallen en in een burn-out belandde, realiseerde hij zich dat er iets moest veranderen. Hoe kon hij anderen advies geven over beter, aandachtiger en efficiënter werken als hij zelf niet eens doorhad wanneer hij over zijn grenzen ging?

Bailey wendde zich tot de wetenschap en ontdekte de kern van het probleem: de mens is zijn vermogen voor kalmte kwijtgeraakt. Waar we van oudsher momenten van stress afwisselden met kalme momenten, zijn we onszelf tegenwoordig voortdurend aan het overprikkelen. Zelfs als we denken te ontspannen met Netflix of op sociale media, maakt de dopamine die daarbij vrijkomt in ons brein ons alleen maar actiever en gejaagder. Bewust op zoek gaan naar kalmte helpt de stress en spanning te verminderen en maakt dat we ons meer gefocust, productiever en tevredener over ons eigen leven voelen.

Dit boek is een toolkit vol toegankelijke, wetenschappelijk onderzochte strategieën voor een minder gejaagd en gespannen leven. In een wereld vol stress en spanning is het bereiken van kalmte de ultieme lifehack.

Specificaties

ISBN13:9789047017189
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:2-5-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Kalmte - ‘Kritisch en krachtig boek’ 
Marthe Walter | 26 mei 2023
 ‘Kalmte’ van Chris Bailey is een boeiend boek. Het is het prachtige vervolg op ‘Hyperfocus’, dat Bailey eerder schreef. Het is leuk om een andere en meer kwetsbare kant van deze auteur te leren kennen. Het is lastig om je niet te laten opjagen door de gedachte dat we meer moeten doen in minder tijd, en het is rustgevend om te leren hoe kalmte juist de route is die tot meer productiviteit leidt.  
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Uitstelgedrag. Afwijking? En hoe kom ik er vanaf?
Bertrand Weegenaar 21 december 2023 Ik ben Bertrand. En ik lijd aan uitstelgedrag. Dit artikel is daar een voorbeeld van. Het onderwerp spookt al maanden door mijn hoofd. Na een hoop lezen en studeren in het voorjaar moest de grootste schrijfslag in augustus plaats gaan vinden. En toen in september. Ik vroeg en kreeg nog één nummer uitstel en …

Over Chris Bailey

Chris Bailey organiseerde een productiviteitsproject om te ontdekken hoe hij zo productief mogelijk kon worden. Hij schreef onder meer voor The New York Times, The Huffington Post, New York Magazine, Harvard Business Review, ted, Fast Company en Lifehacker.

Andere boeken door Chris Bailey

Inhoudsopgave

Voorwoord – Waarom we kalmte nodig hebben 9

1 Het tegenovergestelde van kalmte 15
2 Presteren, presteren en nog eens presteren 25
3 De optelsom die tot burn-out leidt 67
4 De mindset van meer 93
5 Pieken van stimulatie 127
6 De stimulatiedetox 159
7 Kies voor analoog 191
8 Kalm en productief 235
9 Waar kalmte huist 261

Dankwoord 279
Noten 281

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kalmte